מגדל ירקות (צילום: נביעות,  יחסי ציבור )
מגדל ירקות קלויים. זה נחשב שאכלנו את מנת הירקות היומית שלנו? | צילום: נביעות, יחסי ציבור

מגדל ירקות
קישוא בגודל בינוני
פלפל אדום
2 כפות מחית עגבניות
2 פרוסות מוצרלה באפלו
מלח
פלפל
כף שמן זית
עלה בזיליקום

1. פורסים קישוא לאורכו לרצועות באורך 1/2 סנטימטר וקולים את הפרוסות על הגריל. ופורסים לרצועות.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מסדרים בתבנית זה על גבי זה כף מחית עגבניות, פרוסת קישוא קלוי, פרוסה דקה של מוצרלה ורצועת פלפל קלוי. חוזרים על הפעולה פעם נוספת על מנת ליצור מגדל גבוה. ממליחים ומפלפלים ואופים כ-5 דקות.

4. מעיברים את מגדל הירקות לצלחת, מטפטפים מעט שמן זית ומניחים עלה בזיליקום לקישוט חלקו העליון של המגדל.

קר לכם? בפייסבוק שלנו חם

קציצות פלפל עם מוצרלה (צילום: נביעות,  יחסי ציבור )
יכולים לשמוע את הקרנצ'יות בדמיון. קציצת פלפל ממולאת מוצרלה | צילום: נביעות, יחסי ציבור

קציצת פלפל עם מוצרלה באפלו
4 פלפלים אדומים ארוכים חריפים או מתוקים
2 כדורי מוצרלה באפלו
ביצה, טרופה
כוס קמח לבן
200 גרם פירורי לחם
שמן תירס או חמניות לטיגון

1. קולים את הפלפלים על הכיריים, על הגריל או בתנור עד שהם משחימים. סוגרים אותם בשקית נייר למשך 5 דקות, מוציאים ומקלפים. יוצרים חתך קטן בצד כל פלפל ומוציאים את הזרעים.

2. קוצצים את המוצרלה וממלאים את הפלפלים במחצית מהמוצרלה. ממליחים ומפלפלים את הפלפלים מבחוץ ומקמחים אותם.

3. טובלים את הפלפלים בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מחממים את השמן במחבת ומניחים בפנים פלפל ממולא אחד. יוצקים כף שמן חם עם על הפלפל במהלך בישולו. כשהוא מזהיב, מוציאים ומניחים על מגבת נייר. ממשיכים כך עם יתרת הפלפלים.

עוד באוכל טוב:

ספגטי עם פטריות פיופני (צילום: נביעות,  יחסי ציבור )
צלחת שהיינו צוללים לתוכה בשמחה. ספגטי פטריות פיופני | צילום: נביעות, יחסי ציבור

ספגטי איטלקי עם פטריות פיופני
600 גרם פסטה טרייה Scialatielli (פסטה בעבודת יד מנאפולי)/ פטוצ'יני/ אטריות ארוכות
750גרם פטריות, רצוי Pioppini, אך כל פטרייה קטנה תתאים
250 גרם עגבניות קצוצות
6 עלים של בזיליקום
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום, קצוצות גס

1. מביאים לרתיחה בסיר גדול 6 ליטרים מים ומוסיפים 2 כפות מלח. מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד.

2. קוצצים את הפטריות לחצאים. אם הפטריות הן מסוג Pioppini משתמשים בהן בשלמותן.

3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום כדקה על להבה נמוכה. יש לשמור שהשום לא יישרף. מוסיפים את הפטריות, מגבירים את הלהבה ומטגנים 3 דקות נוספות.

4. מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ובזיליקום ומערבבים. זורקים פנימה את הפסטה ואת מי הבישול ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

מאסימיליאנו די מטאו (צילום: נביעות, mako אוכל)
הכי איטליה שיש. מסימיליאנו די מטאו | צילום: נביעות, mako אוכל
מסימיליאנו הוא הפרזנטור של מותג הפרימיום האיטקלי FERRARELLE (פֵרָרֵלֶּה), מים מינרליים מוגזים טבעיים, המשווקים בישראל על ידי חברת "נביעות". ייחודו של המותג נובע מטעמו, מהגיזוז הטבעי ומהרכב המינרלים שהוא מכיל, שמסייע לתהליך העיכול ומקל על תחושת ה"כבדות" שלעיתים נגרמת לאחר סעודה טובה. מי פררלה מיוצאים ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם ונמכרים במעדניות, בבתי המלון הטובים ביותר ובמסעדות נבחרות.  תהליך הייצור הטבעי והייחודי של המים המינרליים של פררלה מתחיל במסעה של טיפת הגשם המחלחלת דרך אדמת הר הגעש הכבוי, רוקמונפינה (Roccamonfina), אל מתחת לפני האדמה למעיין הטבעי של פררלה, מסע אשר נמשך כעשור. המים סופחים אליהם הרכב ייחודי של מינרלים.