נתחיל רגוע, עם מאפים שנזללים במהירות הבזק והם כל כך מענגים, מנחמים וטעימים שאפשר להגיש אותם איך שהם ולא חייבים להשקיע במטבלים. הראשון הוא פוקצ'ה שנמרחת בנדיבות בשמן זית ורוצים להתנפל עליה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. 

>> למתכון: פוקצ'ה שעתר ושמן זית

עוד בגזרת המאפים שעומדים בזכות עצמם - הפרעצל העצום והחתיך הזה - שבניגוד לפרעצלים שאנחנו רגילים להכין - לא דורש בישול במים רותחים. פרעצל עם קיצור דרך? מה זה לקחנו. 

>> למתכון: פרעצל משפחתי ענק

פרעצל משפחתי (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
פרעצל משפחתי | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

תתכונו לכך שהחלק מהאורחים יגידו שזאת בעצם פיצה פרוסה, אבל אפשר להבין את הטיעון, הרי קל להתבלבל ברגע שפוגשים בצק ומעליו מוצרלה מותכת. בכל מקרה, אחרי שתכחתכו את הבצק למקלות, הם ייעלמו בצ'יק צ'ק. 

>> למתכון: מקלות שום עם בזיליקום ומוצרלה

מקלות שום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מקלות שום | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כמה שאנחנו אוהבים לחמג'ון. מפגש פסגה בין פחמימה, בשר וירקות. תערובת הבשר היא חצי בשר בקר טחון וחצי בשר כבש טחון, ואל תתקמצנו על השומן, הוא רק יוסיף לטעם של המנה. 

>> למתכון: לחמג'ון ביתי

ולמי שאין לו סבלנות להתפיח, הנה אופציה שונה: עלי פילו פריכים ובתוכם מילוי עסיסי של בצל מטוגן עם פטריות ותפוחי אדמה (אם אתם משתמשים בעלים קפואים, תעבירו אותם לילה לפני למקרר).

>> למתכון: מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

נכון, אפשר לטעון שזה בכלל לא מאפה (איפה הבצק?), אבל אנחנו לא אנשים קטנוניים, וכדאי לכם לנסות את המנה הזאת, שהיא חגיגית, מהממת, אבל בעיקר טעימה בטירוף ותדהים את האורחים שלכם. ואם כבר השקעתם והכנתם, אל תוותרו על הצזיקי. רוצים טבעוני או פרווה? יילך גם עם טחינה במקום. 

>> למתכון: מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)
מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים | צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

נו מה, אי אפשר רשימת מאפים בלי כיסונים. עד עכשיו חסכנו לכם טיגונים, אבל כאן אתם מפסידים אם אתם לא מטגנים. בתוך כל סמבוסק יש גרגרי חומוס עם תיבול עז, והם צריכים לידם רק יוגורט או טחינה, אם בכלל. 

>> למתכון: סמבוסק מנצח

סמבוסק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סמבוסק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ולסיום, קינוח שכולל את אחד השילובים הטעימים לטעמנו, שלא תמיד מקבל את הכבוד הראוי, וממש חבל. מדובר בשוקולד לבן ופרג, ואם עוד לא ניסיתים, אתם מפספסים. לא שכנענו אתכם עם המילוי? אז עכשיו תדמיינו את התלישה של כל שושן תפוח כזה. 

>> למתכון: עוגת שמרים עם פרג ושוקולד לבן

עוגת שמרים פרג ושוקולד לבן (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגת שמרים פרג ושוקולד לבן | צילום: נטלי לוין, mako אוכל