כל אחד יודע שכדי להשתמש או לקצוץ חסת אייסברג (חסה עגולה או אמריקאית) לסלט, חייבים קודם כל להוציא לה את הליבה – אותו חלק תחתון ועצי המחבר בין כל העלים. במקום להחדיר סכין ולחפור מסביב לבסיס וכך לשלוף החוצה את הלב, עושים דבר אחד פשוט: מטיחים את החסה עם הבסיס כלפי מטה אל משטח העבודה. הלב פשוט יישלף החוצה. צפו בסרטון שמסביר את הטריק:

ואם כבר אנחנו בעניין חסה, הנה כמה דברים שכדאי שתדעו:

* אפשר להחיות חסה מצ'וקמקת מהמקרר על ידי שטיפתה במים קרים מאוד. את החסה השטופה מניחים בשקית ניילון נקייה, סוגרים (ומשתדלים להשאיר בתוך השקית כמה שיותר אוויר) ושומרים במקרר לכמה שעות. התהליך הזה ירענן את עלי החסה.

* באופן כללי, כדאי לשמור במקרר חסה שטופה מופרדת לעלים – בעיקר חסה ערבית וחסה עגולה. שוטפים את העלים בנפרד, מייבשים מעט ומניחים בתוך מגבת לחה, המונחת בשקית ניילון פתוחה. השקית צריכה להיות פתוחה כדי שהגזים שהחסה פולטת ייצאו החוצה, ולא יילכדו בתוך השקית – דבר שיגרום לה לנבול מהר.

* לפני שמוסיפים רוטב לחסה, כדאי לוודא שהעלים יבשים לחלוטין. לרוטב לסלט ולשמנים קשה להיתפס על עלים רטובים. אין אם לכם מייבש חסה נסו את הטריק הבא – הניחו את החסה הרטובה בתוך מגבת מטבח נקייה. אספו את הפינות כדי לסגור את המגבת וסובבו אותה מהר בתנועות מעגליות עם יד מתוחה (בצורת פרופלו של תחנת רוח). הכוח הצנטרפוגלי ידחק את טיפות המים החוצה. קחו בחשבון שטיפות המים קצת יתיזו מסביב, אז כדאי לעשות את זה במרפסת או בחוץ.

ולא נשאיר אתכם בלי מתכון טוב לסלט חסה אייסברג:

אין תמונה
חסה עגולה. מכה אחת והלב בחוץ

סלט חסות אמריקאיות של ארז קומרובסקי

המרכיבים:
2 ראשים של חסה אייסברג (אמריקאית)
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
3 פילה אנשובי איכותי (ספרדי) קצוצים דק
2 שיני שום
2-1 לימונים בשלים
חצי כוס צנוברים קלויים
שליש כוס שמן זית עדין
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מנקים את החסות מעליהן החיצוניים, ומשרים בקערה מלאה במי קרח לחצי שעה. בינתיים מועכים את שיני השום, פילה האנשובי וזיתי הקלמטה המגולענים במכתש ובעלי. מעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את מיץ הלימון ואת שמן הזית.

2. מסננים את החסות מהמים היטב ומייבשים בלי לפרק אותן. חותכים לרבעים. שופכים מעט מהרוטב שהכנתם על רבעי החסות. בוזקים מלח ים גס מלמעלה ומפזרים את הצנוברים הקלויים. מגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט חסות אמריקאיות

שתפו את הטריק המגניב עם החברים

>> ראיון עם המאסטר שף אבי לוי לרגל פתיחת מסעדתו החדשה
>> מתוק ומפתיע: לחם שוקולד לבן


>> צפוניים? קבלו דיל למסעדת סמיראמיס

//www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-29c488a7d91a731006.htm