ניגירי, מאקי, טאמקי - שילוב של דג ואורז כנראה הפך משעמם לאמריקאים. כמו כל דבר אצלם, גם האוכל צריך להיות גדול ועוצר נשימה. הטרנד החדש שמסעיר את חובבי הסושי ברחבי היבשת הצפונית הוא סושי זוהר בחושך, העשוי מדגיגונים מהונדסים גנטית, כך מדווח האתר Daily Mail.

אין תמונה
סושי זוהר בחושך. חשבנו שטרנד הניאון כבר עבר

הדגיגונים, שנקראים גלופיש (glofish), הם זן מהונדס גנטית בצבעי ניאון שלפי טענת יצרניו בטוח למאכל אדם. הזן גודל מלכתחילה כדי לזהות זיהומים בנהרות ובמקורות מים, כאשר זוהר הניאון שלו אמור היה להתחיל לעבוד במגע עם מים מזוהמים.

הדגיגונים שבהם משתמשים בסושי כבר זוהרים ללא מגע עם זיהום, ומגיעים בכמה צבעים כמו ירוק חשמלי, כחול קוסמי, סגול גלקטי ועוד. הם לא נמכרים בסופרים או אצל מוכרי הדגים, אלא בחנויות לחיות מחמד.

סרטון יוטיוב המסביר איך להכין בבית סושי זוהר בחושך צובר פופולריות רבה ברשת, ומראה איך כותשים דגיגונים מהסוג הירוק ביחד עם אבקת וואסבי ומים, ויוצרים "רול קריפטונייט" ירקרק וזוהר, שבאור אולטרה סגול הופך לוורדרד. למרות הפופולריות הרבה שלו, הסרטון זוכה לתגובות מעורבות שנעות בין התלהבות גדולה לבין זעזוע מההתערבות הגסה בטבע.

האם גם המסעדות ייתפסו לטרנד החדש, והאם באמת בטוח לאכול דג מהונדס גנטית וזורח? לא היינו חותמים על כך, אבל בכל מקרה – יש לנו להיט רשת.

עוד מידע על הדגיגונים וחיות זוהרות אחרות אפשר למצוא באתר Glowing Sushi

העבירו הלאה את הסושי שזוהר בחושך

הצטרפו לעמוד של אוכל טוב בפייסבוק ותקבלו עדכונים יומיומיים

>> עוגת אגסים ושוקולד ללא גלוטן
>> מבשלים לכל השבוע: עוף עם קבנוס ועדשים