לא חייבים לנגב את הזיעה מהמצח ולריב עם הקולגות בעבודה על המעלות של המזגן במשרד, בשביל לדעת שאנחנו בעיצומו של עוד קיץ ישראלי לוהט במיוחד. אין מנוס מללגום כמויות של נוזל צונן בשביל לשרוד את החמסין, ובפרט של משקה מרווה שישתלב עם הארוחה ויעניק לנו טעם מרענן בפה.

חברת "ויסוצקי", המתמחה בעולמות התה והצמחים וחברת "מבשלות בירה ישראל" (מב"י), המתמחה בבישולי בירה וחליטה חברו לפיתוח סדרת מוצרים ייחודית המבוססת על 94% חליטת תה קרה המבוססת על עלי תה אמיתיים.

הסדרה החדשה תחת השם: "חליטת ויסוצקי" ICE , מבוססת על פיתוח חדשני של חליטת עלי תה ירוק וצמחים ישירות לבקבוק, זאת כחלק מצמיחת קטגוריית התה הירוק והצלחתה בשנים האחרונות. המשקה מורכב מעלי תה ירוק וצמחים טבעיים ומיץ לימון טבעי. ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. הכי טבעי שאפשר.

אופציה טעימה מחומרי גלם איכותיים

היתרון הגדול של המשקה החדש, הוא לא רק בטעמו הייחודי. "ויסוצקי ICE הוא פשוט פתרון מצויין לכל מי שרוצה להתרענן ומחפש משקה אחר, מרווה, מקרר במתיקות מעודנת. הוא מכיל רק 22 קלוריות ל- 100 מ"ל ונוצר בתהליך חליטה טבעי וייחודי של עלי תה ירוק", מסבירה לימור בן חיים, דיאטנית קלינית ויועצת למותג ויסוצקי ICE. "מבדיקה שביצענו מצאנו כי הביקושים למשקאות מבוססי תה גדלים בעולם"

תה קר ויסוצקי (צילום: יח"צ ויסצקי)
הכי טבעי שאפשר | צילום: יח"צ ויסצקי

למי מתאים המשקה הזה בעיקר?
"לכל מי שרוצה לגוון לעצמו באופן עקרוני, כמו כן הערכים התזונתיים של המשקה יכולים להתאים כחלק מהחזרת הנוזלים לאחר פעילות גופנית. הוא מסייע בהחזרת הנוזלים בגוף ויש בו את כמות הסוכרים להחזרת האנרגיה לאחר פעילות גופנית. הרכיבים המצויים בתה הירוק נחקרו בשלל מחקרים שבדקו את ההשפעות שלהם על בריאות הגוף, כמו הפחתה של גורמי סיכון למחלות לב, השפעה על התפתחות תאי סרטן ועוד. בקיץ הישראלי הוא משתלב נפלא. משקה שמבוסס על ערכים תזונתיים טובים, מתיקות קלה ובעיקר טעם נפלא. המשקה מתאים גם לאימהות שרוצות לעודד ילדים לשתות באקלים החם של הקיץ"

המשקה במסעדות

בשנים האחרונות הפך טרנד לגימת התה הקר לפופולארי בבתי קפה ומסעדות כמעט כמו שתיית הקפה הקר. יותר ויותר אנשים כבר לא משייכים את המשקה למים רותחים בסוף ארוחה, אלא דווקא לשתיה מרעננת בכל שלב של היום.

אונזה ויסוצקי (צילום: יח"צ ויסוצקי)
גם במסעדות | צילום: יח"צ ויסוצקי

המוצר נמכר בשלל מסעדות ויש מי שכבר לא יכול לחכות. "חליטת התה של ויסוצקי בשונה מדומיו הרבה פחות מתוקה", מספר אריק דהרני, השף של מסעדת אונזה מקבוצת קיטשן מרקט. "זוהי חליטת תה ירוק, לימונית ולואיזה, ממש כמו תה קר שניתן להזמין במסעדה. ממש מרגישים שזה לא ממותק מידי וטבעי. לא יצא לי להשתמש בזה עדיין בהכנת מנות במסעדה אבל אני חושב על רעיון מדליק לשילוב המשקה ממש בקרוב. יש כל כך הרבה יתרונות פונקציונליים בשתיית תה ירוק ואפשר להגיד שזה טבעי. ממש כמו להכין תה קר בבית".

פיתוח של שלוש שנים

בדרך למשקה החדש עברה חברת ויסוצקי מחקר ארוך ומקיף שנים של בדיקת היתרונות התזונתיים והבריאותיים של תה ירוק וכיצד נשמרים הרכיבים בצורה הטובה ביותר בבקבוק.

"אנו יודעים (בויסוצקי) מה הם הזנים הטובים ביותר של התה כיצד משמרים את מירב הערכים התזונתיים המצויים בו", אומרת בן חיים, "הייחוד של 'ויסוצקי ICE' שזה משקה קר אשר משמר את מרבית הרכיבים האיכותיים. המטרה הייתה לייצר משקה קל שיהיה טעים. ההמתקה פה היא בכמות קטנה יותר ממשקאות אחרים. מדובר בפיתוח חדשני בעולם המשקאות"

עוד מוסיפה בן חיים כי "אופן ההכנה של המשקה דומה לחליטה של עלי תה בבית. שימוש בעלים מאוד משובחים מהשדות הטובים בעולם בשילוב תוספת בעשבי תבלין של המנטה הלימונית והלואיזה. אידיאלי למי שרוצה לשמור על אורח חיים מאוזן וליהנות מטעם, רוויה והנאה".