עוגת שוקולד חמה
עוגת שוקולד חמה. אפשר גם בלי קמח

עוגת שוקולד חמה

המרכיבים:
100 גרם חמאה
340 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
3 ביצים
1/3 כוס סוכר פירות
2.5 כפות קמח אורז
2.5 כפות קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד הוחמאה בסיר עמוק או בבאן מרי.

2. במקביל, מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, הסוכר והקמח. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים יחד.

3. מוזגים את התערובת לתבניות אישיות משומנות (אפשר בסיליקון) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 7-8 דקות.

מוציאים ומניחים בזהירות על צלחת. מגישים עם רוטב תותים או גלידה ללא סוכר.

אין תמונה
עוגת תפוזים/לימונים. מבשלים את הפירות עם הקליפה, אבל היא לא נכנסת לעוגה

עוגת לימונים/תפוזים

המרכיבים:
2 לימונים או 2 תפוזים
1 כוס אבקת שקדים
6 ביצים
1/2 כמו סוכר
1/2 כוס דבש
כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומבשלים את הלימונים או התפוזים שלמים במים רותחים למשך שעתיים.

2. מסננים מהמים, חותכים ומוציאים את הגרעינים והקליפה. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את אבקת השקדים, הסוכר, הביצים (אחת-אחת), דבש ואבקת אפייה.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות.

4. מכיניסים קיסם ובודקים כי יוצא נקי. מצננים, פורסים ומגישים.

אין תמונה
עוגיות נמסות בפה. אפשר לשמור את גליל הבצק בפריזר לרגעים קשים

עוגיות נמסות בפה

המרכיבים:
1/2 כוס כמו סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל המרכיבים לבצק אחיד. יוצרים גליל בקוטר 3 ס"מ, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.

2. פורסים את הגליל לפרוסות של חצי ס"מ, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כל פרוסה על הנייר. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס, אופים במשך 15 דקות.

מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

חטיף שומשום (צילום: Vitali Dyatchenko, Istock)
חטיף שומשום. תפסיקו עם התעשייתיים, תראו כמה קל להכין אותם | צילום: Vitali Dyatchenko, Istock

חטיף שומשום

המצרכים:
2 כפות דבש
4 כפות סוכר פירות
1/4 ק"ג שומשום, גרעינים ואגוזים טחונים גס

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים את הדבש וסוכר הפירות כ-8 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב כל הזמן. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת השומשום והאגוזים.

2. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית פיירקס עם נייר אפייה.

3. דוחסים את התערובת היטב, מכניסים למקרר לחצי שעה, חותכים לריבועים ומגישים.

>> רוצים משהו לפני הקינוח? לחמניות סקונס ללא גלוטן
>> פאי רועים חורפי


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים