תשאלו כל כוכב, היום כבר לא מספיק להיות טוב בדבר אחד כדי באמת להתבלט מעל השאר. אתה חייב להפוך את עצמך למיני-אימפריה ולהתפרס על כמה תחומים שרק אפשר, כדי שחלילה, אף אחד לא ישכח את השם שלך. כוכבות הפופ הבינו את זה ראשונות ומיהרו לצאת עם ליינים של בשמים ובגדים. אחריהם הגיעו גם הכדורגלנים, ועכשיו מגיעה החובה הזו גם אל כוכבי הטלוויזיה של השנים האחרונות – הלא הם השפים. לצערנו, אלו לא יצאו בבשמים בניחוח של קראמבל תפוחים, וגם לא בקולקציית סינרים איכותיים, אלא בחרו למנף את ההצלחה שלהם - ואולי כמתבקש - לסטים של כלי בישול, כדי שכולנו נרגיש לרגע במטבח עם גורדון רמזי. השף הבריטי העצבני כבר מזמן מתהדר בסירים הנושאים את שמו, כך גם הקולגה היותר חביבה שלו ג'יימי אוליבר, והחל מהשבוע לרשימה הזו מצטרף גם ישראל אהרוני.

אין תמונה
ישראל אהרוני. עשה את הצעד הבא המתבקש

כנראה שזה היה די צפוי שדווקא האיש והגבות יהיה זה שיביא את בשורת השפים היצרניים למחוזותינו. מאז ותמיד שמר אהרוני על מקומו כחלוץ הקדמי של הקולינריה בישראל, בין אם זה דרש ממנו להפוך את המטבח הסיני ללהיט, ובין אם זה הצריך ממנו להופיע בכל תוכנית בישול אפשרית, עד שהוא הפך ללא סתם שף, אלא לסופרסטאר שף. עכשיו, כששפע תוכניות הבישול הולידו עוד שפים מוכרים לפחות כמוהו, אהרוני הולך לעשות את הצעד הנוסף הזה שישאיר אותו בראש הנבחרת.

את ליין כלי הבישול a-ware, יצר אהרוני בשיתוף רשת כלי המטבח "חידושים". לדבריו, בגלל שמדובר ברשת יחסית חדשה, הוא יכול היה להשפיע על הבחירות והאג'נדה שלה יותר בקלות. הליין עצמו לא מיוצר בארץ, אלא למעשה מדובר בכלים של חברה אמריקאית בשם Nordik Ware, אותם אהרוני בחר בקפידה מתוך אפשרויות נוספות. היתרונות של החברה הזו שקרצו לו במיוחד הם החומר ממנו עשויים הכלים – אלומניום יצוק וללא ציפוי של חומר בלתי נדבק, כך שלא יכולות להיווצר שריטות, וגם המחיר הסביר שלהם, שכן לטענתו, למרות שכל הכלים מגיעים עם תעודת אחריות לכל החיים, מי באמת רוצה להישאר עם אותם הכלים עד ליום מותו? שלא לדבר על כך שצורת הבישול שלנו משתנה עם השנים, והטכנולוגיה כל הזמן משתפרת.

ליין הכלים של אהרוני - פלנצ'ה (צילום: רלי גולן,  יחסי ציבור )
הפלנצ'ה הדו צדדית - צד אחד מתאים לירקות ובשר, הצד השני לפנקייקס | צילום: רלי גולן, יחסי ציבור

בשלב זה הליין כולל מחבתות בשלושה גדלים שונים, שני גדלים של תבנית צלייה, מחבת ווק, מחבת גריל עם פסים עמוקים במיוחד (כדי לפזר מידת חום שווה בבישול הבשר), ופלנצ'ה אותה מניחים על שתי להבות, שגם היא כוללת בצד אחד את הפסים הגבוהים, ואילו הצד השני שלה שטוח. הכלי האהוב על אהרוני במיוחד הוא המחבת "גמב'ו"- שנמצא על התפר בין מחבת לסיר: נמוך יחסית אבל רחב מאוד, המיועד לבישול מנות כמו ממולאים וקציצות באופן שווה, מבלי לצופף אותם מדי. בנוסף לאלו, כולל הליין גם דובדבן קטן ומוצלח - מכסי סילקון, שנצמדים לכל כלי איחסון ואוטמים אותו בוואקום. פטנט חמוד ופרקטי, שיכול להפוך לפריט חובה בכל בית תוך כמה שנים.

לדברי אלעד וייס, מנכ"ל רשת "חידושים": "ההחלטה על סדרת כלי הבישול בהובלתו של השף ישראל אהרוני, הינה חלק מאסטרטגיית החברה המתבססת על בחינת הצרכים של המטבח הישראלי, ומתן מענה על ידי בחירת כלי בישול מהמובילים והאיכותיים ביותר בעולם, ללא פשרות. בשלב הראשון החלטנו ללכת על כלי בישול בסיסיים ובשלב הבא, יתווספו לסדרה מוצרים נוספים שישלימו את החוויה כולה". אהרוני בעצמו גילה שהשלב הבא יהיה סט סכינים מקצועי, כך שיש עוד למה לחכות.

ליין הכלים של אהרוני - תבנית צלייה (צילום: רלי גולן,  יחסי ציבור )
תבנית צלייה. מהכיריים אל התנור באותה התבנית | צילום: רלי גולן, יחסי ציבור

בינתיים יהיה אפשר להשיג את המוצרים בסניפי רשת "חידושים", ובהמשך הם יופצו לחנויות בישול נוספות ברחבי הארץ. המחירים נעים מ-249 שקלים ועד ל-549 שקלים.

 >> ארוחה בשעה: פשטידת פטריות נהדרת
>> החומוס הכי טעים שעדיין לא אכלתם, מתחבא בתחנת דלק