טבעות קישואים ממולאות

(5-6 מנות)

כשאמא שלי הייתה מכינה קישואים ממולאים היא הייתה חוצה אותם לשני חלקים לאורכם, מרוקנת את הליבה, ממלאת ומבשלת. אלי אוהב את זה ככה, בצורת טבעות. הוא אומר שזה יותר טעים ויותר אסתטי. אפשר לאפות או לבשל בסיר.

המרכיבים:

4 קישואים בינוניים, פורסים לפרוסות של כ-2 ס"מ

 

למלית:

חצי קילו בשר בקר טחון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית ראס אל חנות

חצי  בצל, מקולף ומגורר

3 שיני שום קלופות וכתושות

חצי  כוס כוסברה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור

"לכבוד שבת קודש", הכריכה (צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ)
"לכבוד שבת קודש", הכריכה | צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

לרוטב:

3 כפות שמן

חצי בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

קורט צ'ילי גרוס

1 כפית כורכום

1 כפית ראס אל חנות

2 כפיות סילאן

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

כוס וחצי (360 מ"ל) מים

מלח

פלפל שחור

להגשה: כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

אפשרות: 2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. הרוטב: יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה כ-4 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות וכוס אחת מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
  3. בינתיים מרוקנים את הליבה מפרוסות הקישוא וקוצצים דק.
  4. המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את ליבת הקישוא ומערבבים שוב.
  5. יוצרים מהמלית קציצות בקוטר כ-4 ס"מ. ממלאים את פרוסות הקישואים בקציצות (הן יבלטו מלמעלה וזה בסדר). מניחים בתבנית.
  6. יוצקים בעדינות את הרוטב מעל הקישואים הממולאים וסביבם. מוסיפים את יתרת המים. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואוטמים היטב.
  7. אופים כשעה ועשרים דקות. מוצאים לרגע, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הקישואים והקציצות עם הרוטב. מחזירים לתנור ואופים עוד כעשר דקות. מוציאים. מפזרים את הפטרוזיליה או את הכוסברה. אם רוצים, מזלפים על הקציצה מעט דבש. מגישים.
פרגיות בחמש דקות (צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ)
פרגיות בחמש דקות | צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

פרגיות בחמש דקות

(5-6 מנות)

למתכון הזה קוראים ככה כי לוקח מעט מאוד זמן להכין אותו, והטעם מושלם. הילדים עפים עליו, כן כן, למרות הכוסברה (ואם הם לא מוכנים לראות את הירוק תגישו את זה הפוך, כך שהכוסברה מתחבאת למטה). זה התבשיל המועדף על יוסף נחמן, המלך שלי, בזכותו הוא נמצא אצלי כמעט כל שבוע על שולחן השבת, ואני מקדישה לו את המתכון הזה באהבה.

המרכיבים:

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

1 קילו פרגיות, חתוכות לרצועות רחבות

2 גמבות, חתוכות לפרוסות דקות

3 שיני שום, קלופות ופרוסות

רבע  כוס כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כוס (60 מ"ל) רוטב סויה

1 כוס (240 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר רחב או לסוטאז' את השמן ומחממים. מוסיפים את הגמבה והשום ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-6-5 דקות, עד שהנתחים מזהיבים מעט. מוספים את התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה.
  2. יוצקים את רוטב הסויה והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
מרק שעועית (צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ)
מרק שעועית | צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

מרק שעועית

(5-6 מנות)

כשהייתי בת 15 בערך הייתי אצל חברה מהכיתה ואכלתי אצלה את מרק השעועית הכי טעים בעולם. עברו מאז הרבה שנים, אבל לא שכחתי את המרק הזה. לפני שנתיים בערך פרסמתי את הסיפור באינסטגרם שלי. אותה חברה, שאני מזמן לא בקשר איתה, צפתה בסטורי, פנתה אלי ושלחה לי את המתכון למרק המושלם הזה. אז תודה, מירב וקנין, ותודה גם לאמא שלך.

המרכיבים:

600 גרם בשר צוואר, חתוך לקוביות בגודל בינוני

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 כוסות (400 גרם) שעועית מבושלת מקופסה או קפואה מופשרת

8 שיני שום, קלופות ופרוסות

1 חבילה עלי מנגולד, פרוסים

2 כפות רסק עגבניות

1 כף כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

1 כף מרק עוף

רבע כפית פלפל שחור

מלח

6 כוסות (כליטר וחצי) מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר גדול את השמן ומחממים. מוסיפים את קוביות הבשר וצולים על אש גבוהה כ-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השעועית, השום, המנגולד, רסק העגבניות וכל התבלינים ומערבבים. יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך לגמרי.
  3. מוציאים חתיכות בשר, מניחים על צלחת ומפרקים לחוטים. מחזירים למרק, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

לכבוד שבת חודש. הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ. מחיר: 129 שקלים