חמאה בטמפרטורת החדר

הרבה מתכונים (במיוחד מתכוני עוגיות) דורשים חמאה רכה בטמפרטורת החדר. אבל אנחנו, אפעס, לא חזקים בתכנון מראש. הממהרים יכולים להכניס את החמאה למיקרו ולחמם אותה בפולסים של 10 שניות (ולהפוך כל פולס), אבל הטהרנים מוזמנים לנסות את הטריק הבא: הרתיחו סיר קטן עם מים. כאשר המים רותחים, שפכו אותם לכיור והפכו את הסיר על חבילת חמאה. החום והאדים ירככו את החמאה תוך כחמש דקות.

אין תמונה
קילוף מהיר של קיווי. איך לא חשבו על זה קודם?

קילוף מהיר של קיווי

הקיווי הוא פרי נהדר – חמצמץ, מרענן ומלא בוויטמין C. אבל לקלף קיווי זו קצת טרחה – הוא חלקלק, הקליפה הסיבית שלו מעקצצת וגם אם יש לכם כישורי סכין מושלמים, מאוד קשה לקלף אותו קרוב לקליפה בלי לגלח חלקי פרי יקרים.

נסו את הטריק הבא: חתכו את קצוות הפרי והכניסו כפית בין הבשר לקליפה. סובבו את הפרי מסביב לכפית ותראו איך הוא מחליק החוצה מהקליפה בחתיכה אחת.

ניקוי עוקץ תותים בשנייה

ניקיתם פעם קערה שלמה של תותים מהעוקץ שלהם? או שחותכים את החלק העליון של התות ומאבדים בשר פרי יקר, או שחופרים מסביב לעוקץ ומוציאים אותו – ומקבלים תות עקום עם מכתש ענק בקודקודו.

אז מה במקום? משתמשים בקש. מחדירים את הקש אל תוך החלק התחתון של התות ומוציאים אותו בעוקץ. הקש החלול אמנם מושך אחריו קצת מהתות, אבל הכמות שיוצאת היא זניחה, בטח לעומת האושר בסילוק המהיר של העוקץ.

אין תמונה
דוחפים את הקש והופס, העוקץ בחוץ

פריסת פירות בשניות

פירות חתוכים הם יופי של עיטור לקינוחים, ואפשר גם להשתמש בהם לסלט פירות או סתם לזלול אותם ככה. אבל לפרוס פירות קטנים, ועוד בכמות גדולה, זה קצת עבודה. אז במקום לעמול ולחתוך כל פרי בנפרד, משתמשים בפורס ביצים. פירות קטנים כמו קיווי, תותים, משמשים, שזיפים ועוד ייפרסו כך בשניות. רק בדקו מראש שאין שאריות ביצה לפני שאתם מתחילים.

קילוף ג'ינג'ר בלי בזבוזים

שורש הג'ינג'ר מוסיף טעם נהדר, רענן וקצת חריף להרבה תבשילים. הבעיה היא שג'ינג'ר הוא לא ממש שורש זול, ונוסף על הכל הוא מלא בבליטות ופיתולים. אם נקלף אותו בקולפן ירקות או בסכין, רוב הסיכויים שנאבד חלק מהבשר וגם רוב הסיכויים שהבליטות והפיתולים יהפכו את משימת הקילוף לכמעט בלתי אפשרית.

אז איך מקלפים את הקליפה בלבד ובקלות? משתמשים בכפית. פשוט מעבירים את שולי הכפית על גוף הג'ינג'ר וגורפים את הקליפה שמחליקה בקלילות גם עם כל החלקים הבולטים.

קילוף ג'ינג'ר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
במקרה של ג'ינג'ר, הכפית מנצחת כל סכין או קולפן | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סחטו עכשיו, השתמשו אחר כך

אם יש לכם לימונים מיותרים שמסתובבים במגירת הירקות, סחטו להם את המיץ והקפיאו אותו בתבנית של קוביות קרח. אחרי שהמיץ יקפא שחררו את הקוביות מהתבנית ואחסנו אותן בשקית עם סגירת זיפ. בכל פעם שיהיה כתוב במתכון להוסיף מיץ לימון סחוט, תוכלו להשתמש בקוביות הקפואות. מאותם הלימונים, אגב, אפשר גם לגרר קליפה טרייה ולהקפיא אותה לשימוש עתידי.

התפחת בצק בצ'יק צ'ק

התפחת בצק שמרים בקיץ היא עניין זניח, כי הרי כל המדינה היא תא התפחה אחד גדול עם 32 מעלות בצל ו-80 אחוזי לחות. אבל בחורף המצב משתנה, ולהתפיח בצק הופך לעניין של שעות.

אז מה עושים? נעזרים במיקרו. מרתיחים כוס מי ברז רגילים במיקרו (ומוציאים בזהירות עם כפפות מטבח, שופכים מיד לכיור ונזהרים שהמים לא יתפרצו עליכם). מוציאים את הכוס, מכניסים במקומה קערה עם בצק להתפחה וסוגרים את הדלת בלי להפעיל את המיקרו. הסביבה הסגורה, החמה והלחה תעזור לבצק לתפוח הרבה יותר מהר.

מיני סופגניות בצק תפוח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
בצק תפוח. סוגרים אותו במיקרו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

תפוחי אדמה פריכים

כמה פעמים זרקתם לתנור תפוחי אדמה עם קצת שמן זית ומלח, אבל הם ממש לא יצאו כמו שתכננתם - לא פריכים, לא אחידים ובגדול, סתמיים? רוב הסיכויים שגם עד שהם התרככו, זה לקח להם המון זמן. ובכן, בפעם הבאה שאתם רוצים להכין תפוחי אדמה פריכים בתנור, בשלו את תפוחי האדמה קודם, ממש חמש דקות. זה גם תורם למרקם הסופי, וגם חוסך מלא זמן אפייה.

שניצלים מהירים יותר

לטבול בביצה, לטבול בפירורי לחם ואז למחבת. ועוד פעם, ועוד פעם. אין ספק שלהכין שניצלים זה לעבוד בסרט נע. הטריק שלנו: במקום לטבול כל שניצל בביצה ואז בפירורי לחם, טורפים את הביצים בקערה גדולה וזורקים פנימה את כל השניצלים ביחד. את שלב פירורי הלחם זה אמנם לא חוסך, אבל תאמינו לנו שהשינוי הקטן הזה חוסך המון זמן. בנוסף, אם תשרו את השניצל בביצים למשך הלילה, בכלל תקבלו שניצל מושלם.

שניצל מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שניצל מהיר. תעמיסו בצלחת עם הביצה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קילוף שום בשניות

אין דבר מעצבן יותר מקילוף שום. הקליפה הדקה מתעקשת להידבק, זה נכנס לכם מתחת לציפורניים וכמה שהשן יותר קטנה – ככה הקליפה יותר עקשנית. אז יש לנו שתי שיטות לקילוף קליל של שום להציע לכם, אחת עם חום ואחת עם קור. אף אחת מהן לא פוגעת במרקם או בטעם של השום.

חום: חממו את שיני השום למשך 10 שניות במיקרו. הקליפה תרד בקלות.
קור: הכניסו את השום למקפיא למשך הלילה (או פשוט - שמרו את השום שלכם במקפיא). הקליפה פשוט תרד מעצמה. כדי להקל על חיתוך השום הקפוא, שטפו אותו במים חמים למשך כמה דקות.

שתפו את הטיפים ואת הקיצורים עם החברים

>> הקינוחים השווים של וולנטיינ'ז
>> עוגת פאדג' שוקולד נטולת קמח