רפי כהן (צילום: חדשות 2)
רפי כהן. העובדים לא יודעים היכן הוא | צילום: חדשות 2

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הורה הבוקר על מתן צו פירוק לחברת ש.מ.ר.פ, המפעילה את מסעדת רפאל בתל אביב ומינה את עו"ד ליאור כספי כמפרק זמני של החברה. השף רפי כהן לא התייצב הבוקר לדיון בבית המשפט.

בדיון דחוף שהתקיים בבית המשפט, אמר עו"ד בן צבי שהגיש את הבקשה כי "במסעדה יש את אחד המטבחים המתקדמים ביותר בישראל. לפי הטלפונים שקיבלתי מאנשים שמתעסקים במקצוע, מדובר בסדר גודל של כ-2 מיליון שקל של ציוד. יש פה בעלים בשרשור שלאיש אין קשר אתו. סך כל החובות הנטענים הם לא כאלה גדולים מבחינת הנשייה של העובדים, אבל יש פה סוג של 'ספינת משא' שאין לה 'רב חובל' כיום".

בסוף השבוע הגישו עובדי מסעדת רפאל לבית המשפט בקשה דחופה לפירוקה. הם טענו כי הבעלים של המסעדה, השף רפי כהן, נעלם ואיש אינו יודע היכן הוא. העובדים הדגישו כי כבר מחודש פברואר 2017 הפסיקה החברה לשלם את שכרם. "במהלך החודשים האחרונים הפסיק הבעלים מר רפי כהן להגיע למסעדה ובחודש האחרון נעלם לגמרי ואיש אינו יודע היכן הוא נמצא. למיותר לציין כי מכשיר הנייד שברשותו מנותק", טענו העובדים.

לדבריהם, במהלך השבועות האחרונים החלו להגיע למסעדה יותר ויותר ספקים המנסים לגבות חובות עבור סחורה שלא שולמה, והתברר להם גם כי בעל הנכס הוציא לבעלים דרישה לפינוי מהנכס עקב אי תשלום דמי שכירות. על פי הבקשה, ב-25 באפריל סגרה המסעדה את שעריה בהותירה פתק בחזית המקום בו נכתב: "לרגל שיפוץ במגדל דוד, המסעדה סגורה למשך שבוע ימים עמכם הסליחה, הנהלת המסעדה".

הבקשה הוגשה על ידי 13 עובדים שציינו כי עוד בטרם היעלמות כהן, נראה היה כי הוא החל לפעול או להיות סבור, ככל הנראה, כי החוק ובתי המשפט אינם רלוונטיים לגביו והפסיק להתייחס הן לפניות שונות של עורך דינם והן לפניות מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.

"מכל האמור עולה בבירור כי בעל החברה מר רפי כהן שאיש אינו יודע היכן נמצא הרים ידיו מהמשך ניהול או החזקת החברה וברי כי המסעדה הגיעה לחדלות פירעון ואינה יכולה לעמוד בהתחייבותה הכספיות, ובתוך כך, לשלם לעובדים את שכרם, את פיצויי הפיטורין וזכויות סוציאליות נוספות! כמו גם תשלום חובות לספקים אחרים".

העובדים ציינו גם כי קודם להגשת הבקשה ועוד בטרם ניתק את מכשירו הנייד, פנו חלק מהעובדים  ישירות לרפי כהן לתשלום שכרם ואולם לדבריהם התשובות שסיפק כהן לא היו רציניות במקרה הטוב ובמקרה הרע אינן לעניין.

אורנשטיין ציין בהחלטתו כי הוא נעתר לבקשה להוציא צו פירוק "נוכח החשש לציוד היקר שנמצא במסעדה".

הכתבה פורסמה לראשונה באתר TheMarker

כתבות נוספות ב-TheMarker:

מנכ"ל גוגל קיבל שכר של תשע ספרות – שלוש שנים ברציפות

מרב מיכאלי על חוק דחיית שידורי התאגיד: "כינוס הכנסת בפגרה - הליך חקיקה לא ראוי"