כפי שהחיים אולי כבר לימדו אתכם על בשרכם, גם אוכל לא משמין יכול להיות משמין לאללה. קחו את החציל, למשל: ירק נהדר ועשיר בסיבים תזונתיים, לא מי יודע מה משמין, אבל מה - הוא מתפקד כמו ספוג; בשלו או טגנו אותו עם שמן - והוא ישתה באהבה כל טיפה. גם תפוח אדמה, אחת התוספות הקלאסיות לארוחת הצהריים שלנו - מפסיד לא פעם את כל מה שטוב בו כשאנחנו מכינים ממנו פירה או צ'יפס וזורקים את קליפותיו לפח. לא מעט מאכלים יכולים להיות משמינים פחות ומזינים יותר אם רק נבשל אותם בדרך המתאימה, ולא תאמינו כמה זה פשוט. הנה הרשימה, באדיבות ידידינו מה-Daily Meal

אל תבשלו את הפסטה יותר מדי
מעבר לזה שהיא יוצאת רכה ודביקה ולא סבבה בעליל, גם תזונתית - עדיף לבשל פסטה רק עד רמת אל דנטה. בפסטה שמתבשלת יותר מדי רמת הסיבים מידלדלת והיא הופכת לפחמימה מזוקקת - שהופכת בתוך הגוף שלכם לסוכר במהירות גבוהה יותר. בישול עד רמת אל דנטה גם ישמור על הפסטה שלכם משביעה יותר - כך שתאכלו פחות. 

עוד באוכל טוב:

פסטה (צילום: Morenovel, Shutterstock)
אל דנטה. חוץ מעניין הסיבים - זה פשוט יותר טעים | צילום: Morenovel, Shutterstock

התנסו עם תבלינים
תבלינים ועשבי תיבול מוסיפים טעם וצבע לאוכל שלכם בלי להוסיף קלוריות. רוזמרין, למשל, או כמה עלי בזיליקום יכולים להקפיץ את הטעמים במנה שלכם פלאים. מעבר לזה, תבלינים כמו פלפל שחור גרוס וכורכום הם לא רק טעימים אלא גם בריאים, ויכולים למשל לחזק לכם את המערכת החיסונית. 

איכות גבוהה במיוחד. תבליני נווה התבלין (צילום: istockphoto)
משדרגים מנות באפס קלוריות. התבלינים הנכונים | צילום: istockphoto

השאירו את הקליפות 
בתפוחי עץ וגם בתפוחי אדמה - רוב הסיבים והערכים התזונתיים נמצאים בקליפות, והן אכילות לחלוטין ואפילו טעימות. מעבר לערך הבריאותי, אם תוותרו עליהן - תשבעו פחות ותנשנשו יותר. 

תפוחי אדמה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נשבעים שהחלק הכי טעים הוא הקליפות. תפסיקו לקלף! | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אדו דגים
דגים הם מקור מצוין לחלבון, אך רבים מאיתנו חוששים להתעסק איתם, ואם כבר מכינים דג - פשוט מטגנים אותו במחבת, וחבל. אידוי של דג במעט מים או בציר דגים (ואפילו בסלסלת אידוי) הוא גם דרך פשוטה מאוד להכנה, גם לא כוללת שום תוספת של שמן וגם שומרת על המרקם של הדג. 

סירי אידוי - פילה דג (צילום: צילום: בן יוסטר, סגנון: דלית רוסו, על השולחן)
לא לפחד כלל. מכינים דגים בלי להוסיף שמן | צילום: צילום: בן יוסטר, סגנון: דלית רוסו, על השולחן

בשלו בשר בסיר לחץ
גם בכם בישול בסיר לחץ מעורר רתיעה? אין לזה שום סיבה הגיונית. השימוש בסיר לחץ, שלמעשה כולא את האדים מהבישול בפנים ולא מאפשר להם להשתחרר, מקצר את זמן הבישול ומחדיר לבשר טעמים ממש כמו בבישול ארוך, מינוס האפקט המבאס של בישול ארוך - פגיעה בערכים התזונתיים של המזון. 

תבשיל בשר עם חומוס ותרד  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
טעמים של בישול ארוך, יתרונות של בישול קצר. סיר לחץ | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

הכינו ירקות במיקרוגל
אידוי במיקרוגל הוא דרך נהדרת לשמירה על הערכים התזונתיים של הירקות. זמן הבישול הוא אחד הגורמים המשמעותיים בירידה בערך התזונתי של ירקות מבושלים - ואידוי במיקרוגל עם מעט מים מאפשר את זמן הבישול הקצר ביותר, כל כך קצר שהירקות לא מספיקים להתפרק. ניסוי מצא ובדק שברוקולי, למשל, שומר על ערכי ויטמין C גבוהים ביותר כשהוא מתבשל במיקרוגל ולא בסיר או במאדה. 

ברוקולי (צילום: Shutterstock)
הכי בריא לו במיקרו, תאמינו או לא | צילום: Shutterstock

צולים בשר? לא ישירות על מהחבת
כשאתם צולים בשר הקפידו להניח סורג-גריל בין הבשר למחבת, כך הוא לא ייטגן בתוך השומן שהוא עצמו מגיר. כדי למנוע מהבשר להתייבש אתם יכולים להוסיף לחות באמצעים משמינים פחות כמו יין, מיץ לימון או ציר. 

סטייקים על הגריל (צילום: ShutterStock)
מיתרונות הגריל: השומן נשאר למטה | צילום: ShutterStock

בלנדר מוט 
עדיין אין לכם? לכו לקנות אחד. בעזרת בלנדר מוט תוכלו להכין רטבים ומרקים מירקות - כמו עגבניות, דלעת או כרובית - מבלי להוסיף שמנת או שמן. 

מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
המרק הכי קרמי בעולם לא חייב להכיל שמנת. כל מה שצריך זה בלנדר טוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תחתכו גדול
כשחותכים את הירקות לחתיכות גדולות - יש להם פחות שטח פנים שיכול לספוג את השמן. כמה פשוט ככה קל. 

חיתוך פטריות וירקות (צילום: loooby, Istock)
בתכל'ס, לחתוך גדול זה גם פחות עבודה | צילום: loooby, Istock
 >> והנה המון מתכונים בריאים