מרק ערמונים ופורצ'יני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק ערמונים ופורצ'יני. לייף סייבר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

המרק: מרק ערמונים ופורצ'יני

ירקות, פטריות, עוף - גם לנו יש ארסנל מרקים קבוע פחות או יותר שעושה את העבודה כל חורף מחדש, אבל עם יד על המצקת - לא בא לכם לגוון מדי פעם? קבלו מרק ערמונים ופורצ'יני עם טעם עמוק ומתוחכם אבל מספיק פשוט וקל כדי שבאמת תכינו אותו בבית. הוא כל כך הולך לשדרג לכם את החורף הקרוב, אין שאלה בכלל. 

למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני

קיגל אטריות (צילום: David Cohen 156, ShutterStock)
קוגל אטריות על השולחן, חם בלב | צילום: David Cohen 156, ShutterStock

הפחמימה: קוגל ירושלמי

אפילו אם לא אופים אותו לילה שלם - לקוגל ירושלמי יש את היכולת הפלאית לחמם כל מטבח ולב. גם אטריות, שזו פחמימה בסיסית ואהובה, גם קרמל (פשוט ממש, לא להיבהל) וגם פלפל שחור פשוט עושים את העבודה.

למתכון: קוגל ירושלמי כמו בבני ברק

טיגון העוף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בדרך להיות חתיכת סופריטו אדיר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

העוף: סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

סופריטו היא אחת המנות שמדגימות הכי טוב את משמעות הביטוי "שלם הגדול מסך חלקיו". אין שם כלום, באמת. כולה עוף ותפוחי אדמה (או במקרה הזה ארטישוק ירושלמי), אז איך לעזאזל זה נהיה כל כך טעים? אבל השאלה היותר חשובה היא, כנראה, האם זה באמת משנה?

למתכון: סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

תבשיל בקר (צילום: תום פרזמן , טעמים של שוק, הוצאת מורותום ודני ספרים)
הכי נכון כשאפור בחוץ. תבשיל בקר ושעועית | צילום: תום פרזמן , טעמים של שוק, הוצאת מורותום ודני ספרים

התבשיל: בקר ושעועית של מסעדת סאלוף ובניו

תבשיל נהדר וקלאסי של בקר ושעועית, מהסוג שהולך טוב עם תוספת של שנת צהריים מתוקה מייד אחריו. מתכון נהדר של החברים ממסעדת סאלוף ובניו, שדורש שלוש שעות של בישול על האש, על פחות משעה של עבודה תכל'ס. 

למתכון: תבשיל בקר ושעועית

קארי עדשים וירקות בקלי קלות  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
קארי עדשים וירקות. לא צריכה טובות מקטניות שדורשות השריה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

הצמחוני: קארי עדשים וירקות

נחת עליכם החורף, נכנסתם למוד קטניות אבל לא נערכתם עם שעועית או חומוס מושרים? שום בעיה - בשביל זה נולדו העדשים, ובשביל זה נולד רוטב הקארי. הסיר הפשוט הזה יארגן לכם בבית אווירה חורפית חמימה ונעימה, בשיא הקלילות והמהירות. 

למתכון: קארי עדשים וירקות

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
בחרתם כבר סיר? כי חבל על הזמן. קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

הקציצות: קציצות בקר עם מנגולד

ממש סמוך למערכת mako, בקצה שוק צפון, פועלת כבר תקופה המסעדה הקטנה של אבנר לסקין - רק היום. בין כל המנות שמוגשות שם, יש מנה אחת שאנחנו מוכנים להירטב בשבילה כל הדרך אל השוק (וגם בחזרה). תעקבו טוב אחרי מתכון הקציצות הזה, אנחנו בטוחים שתבינו בדיוק למה אנחנו מתכוונים.

למתכון: קציצות בקר עם מנגולד

שעועית מתבשלת ברוטב עגבניות (צילום: Alex Dmr, ShutterStock)
שעועית ברוטב עגבניות. הלאה קופסאות השימורים | צילום: Alex Dmr, ShutterStock

הילדותי: שעועית לבנה ברוטב עגבניות

ילדותי עלק. אנחנו יודעים להגיד לפחות על עצמנו שאם זה לא היה פדיחה, היינו שמחים לבסס חלק ניכר מהתזונה שלנו על שעועית מקופסת שימורים (ולא מכחישים שלמתיקות היתרה יש קשר לזה). אז במתכון הזה תלמדו להכין שעועית ברוטב טעים לא פחות, ופי אלף יותר בריא.

למתכון: שעועית לבנה ברוטב עגבניות

חורשט סבזי של גיא גמזו (צילום: אמיר מנחם)
חורשט סבזי. הקדירה המושלמת לחורף | צילום: אמיר מנחם

הקדירה: חורשט סבזי של אבי ביטון

לא צריך להיות פרסי בשביל לדעת שחורשט סבזי הוא חבר של אמת בימים של חורף רציני. מדובר בתבשיל בשר והרבה הרבה עשבים ירוקים,  שמבלה בערך שלוש שעות על האש ומתקבל חמצמץ וטעים בשיגעון ומשווע לאורז לבן.

>> למתכון: חורשט סבזי

חמין פתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
ניסינו אותו והתמכרנו. חמין פתיתים של תום פרנץ | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

החמין: חמין פתיתים של תום פרנץ

מיותר להגיד שכל מתכון שתום פרנץ מעביר לנו אנחנו מיד רצים לנסות. כשקיבלנו את מתכון החמין הזה, ספרנו את הדקות עד לסוף השבוע ואז הכנו, וטעמנו, והתאהבנו סופית. כן, התאהבנו בחמין. אם עוד לא רצתם להכין רק נוסיף ונאמר שלילה בתנור עושה לפתיתים דברים מופלאים. 

למתכון: חמין פתיתים

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
המלכה הבלתי מעורערת. כרובית בבשמל | צילום: ערן לוי, mako אוכל

הירק: כרובית בבשמל חרדל

השנה הזאת היא ללא ספק השנה של הכרובית, המלכה הלבנה - היא הוכתרה כמזון על, כולם מדברים עליה, כולם מכינים אותה, ופייר - הכי בצדק בעולם. המתכון הזה יכול ללוות בצורה מושלמת כל אחת מהמנות כאן ברשימה, וגם לעמוד בפני עצמו: פשוט תכניסו כרובית לתנור, תמרחו אותה טוב טוב בבשמל חרדל עם קצת תימין, ואתם שם. 

למתכון: כרובית בבשמל חרדל

המאפה: לחם שום פגז

את המתכון הזה הכרנו בטיקטוק, אבל אחרי שניסינו אותו בבית אנחנו יכולים להעיד באופן סופי ומוחלט שהוא באמת גאוני. ואם על הדרך אתם מכניסים קצת (הרבה) שום למערכת - בכלל טוב.

למתכון: לחם שום פגז

סלט צבעוני של שעועית שחורה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
גם בחורף: סלט צבעוני עם שעועית שחורה | צילום: אסף רונן, mako אוכל

הסלט: סלט חם וצבעוני של שעועית שחורה

לסלטים יצא שם של אוכל של קיץ, ולא לגמרי בצדק - אבל אין ספק שביום קר באמת אנחנו נעדיף את הסלט שלנו חם. קבלו סלט מזין, מחמם וצבעוני, שלגמרי יכול לעבוד גם בתור ארוחה שלמה. 

למתכון: סלט חם וצבעוני של שעושית שחורה

לחם יווני שטוח דנונה (צילום: בבושקה הפקות)
חכו לביס הראשון. לחם יווני שטוח | צילום: בבושקה הפקות

הלחם: לחם יווני שטוח

אין מה לעשות - אמרתם חורף אמרתם פחמימות, ואין לנו המלצה טובה יותר מהלחם היווני הסופק מדליק הזה. פשוט להכנה בקטע מביך, דורש מינימום מצרכים ואתם אפילו יכולים להכין אותו בטוסטר פסים שלכם. ניצחון, לא?

למתכון: לחם יווני שטוח

פיצה ביתית של שי ברנדס (צילום: שי ברנדס)
כל מה שאומרים עלייך לא מעניין, אני אומר פיצה, את עונה לי כן | צילום: שי ברנדס

הפיצה 1: פיצה ביתית מהירה בלי לישה

ערב פיצה ביתי כשיורד גשם זה קלאסי, והתענוג ממש לא חייב להיות כרוך בשליח על טוסטוס שמגיע אליכם קפוא ונוטף. כן, אנחנו מדברים על פיצה ביתית והחדשות הבאמת טובות הן שאתם לא צריכים לעבוד קשה בשבילה: פיצה סופר טעימה בלי לישה שמכינים בצ'יק. אתם הולכים לאמץ אותה קבוע. 

למתכון: פיצה ביתית ללא לישה

אפשר לראות שזה יהיה טעים (צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק)
אפשר לראות שזה יהיה טעים | צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק

הפיצה 2: פיצה נפוליטנה 

בניגוד מוחלט לפיצה הקודמת, לבצק הזה צריך הרבה זמן ואורך רוח. מצד שני, חורף, זה לא שיש לכם משהו יותר טוב לעשות, וחוץ מזה - בצק שנתנו לו לעמוד הוא בכל זאת משהו אחר.

>> למתכון: פיצה נפוליטנה

עוגת לימון וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
רכות אינסופית. עוגת לימון וקוקוס | צילום: קרן אגם, mako אוכל

העוגה: עוגת לימון וקוקוס

הביס הרך הזה, כשנגנסו בה לראשונה, לא יוצא לנו מהראש עד היום. נכון שזה קרה לא מזמן, אבל יש לנו הרגשה שהיא כאן כדי להישאר. עוגה חורפית וסופר קלה להכנה, שהולכת מושלם עם כוס תה. אין יותר חורף מזה. 

למתכון: עוגת לימון וקוקוס

שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
כל כך חם, חם כאן בפנים. שוקולטה נהדרת | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 הסירים והסוטאז'ים המומלצים

המשקה: שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות

עפ כל הכבוד לתה צמחים, פינוק חורפי אמיתי לאנשים שהולכים עד הסוף - זה שוקולטה. כאן בגרסה לוהטת ומושחתת במיוחד עם קצפת קרם עוגיות. נכון, קראנו לה 'משקה', אבל האמת היא שמדובר בקינוח לכל דבר ועניין, ובאחד מוצלח ביותר. 

למתכון: שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות