עבס וגפן, חברי "טעם גן עדן", החליטו שאחרי הבקלאווידה המדהימה, ואחרי פריקסה הטונה האדומה הבלתי נשכח, הפעם הם רוצים לחזור קצת לבית אמא וסבתא, ויצאו לחפש את המתכון לאורז המושלם. בפרק החדש שלהם מתארח הזמר המפורסם נתן גושם, מי שגם מתפקד בזמנו הפנוי בתור הטבח של השניים. נתן כושל בהכנת האורז, ולכן השניים לוקחים אותו לחניכה אצל כהן הגרגר - יואב לביא. יואב מעביר את התורה השלמה לאורז מושלם, ואת הדרך עד לשם אתם ממש לא רוצים לפספס. לשמחתכם, הצלחנו לשים יד גם על המתכון.

האורז המושלם

המצרכים:
אורז יסמין
מים (1.5 כוסות על כל כוס אורז)
שמן
מלח
"מטקה" לכיריים

אופן ההכנה:

1. שמים את האורז במסננת ושוטפים במים קרים על מנת לנקות ממנו את כל העמילנים. ממשיכים עד שהמים נעשים שקופים.

2. מניחים סיר מעל להבה גבוהה ומחממים אותו. מוסיפים את המים, השמן וכמות נדיבה של מלח (אורז אוהב מלח), מערבבים ומרתיחים. אחרי שהמים רתחו מוסיפים את האורז ונותנים להכל לרתוח שוב.

3. אחרי הרתיחה נותנים לאורז ערבוב אחד בלבד, מכסים ומעבירים את הסיר לאש נמוכה מעל המטקה (שעוזרת לפזר את החום באופן אחיד. ניתן לרכוש אחת כזו בכל חנות כלי בית).

4. משאירים את הסיר על האש ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש ובעזרת מזלג בעל שתי שיניים "פותחים" בעדינות את האורז כדי לאוורר אותו.

5. מכסים את הסיר ונותנים לאורז לנוח עוד 5 דקות.

יוצר: עומר בן סימון | כתיבה: עומר בן סימון | בימוי: דורון שהינו | עריכה: גלעד לוסטיג | עיצוב גרפי ועריכה מוזיקלית: עומר גפן | צילום: גד ביברמן | הקלטה, עריכת סאונד והפקת שיר: עמרי מורל | מנהל הפקה: עמר שיינפלד | תודות: יואב לביא - "יואב מבשל מהבית" ומתן גושם

>> לדף הפייסבוק של טעם גן עדן