1. מקצרים זמני בישול

מי לא אוהב פירה? אף יד לא הורמה, אה? ברור, מדובר באחת התוספות הכי אהובות גם על מבוגרים וגם על ילדים. הבעיה היא שלוקח לפחות 40 דקות לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים לגמרי. מה עושים? הכי פשוט – חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות או לפרוסות ומבשלים אותם במים שמרתיחים בעזרת קומקום. ולא פחות חשוב, סוגרים את הסיר עם מכסה שמאפשר לאדים לבשל מהר יותר את תפוחי האדמה. 15 דקות גג וקיבלתם תפוחי אדמה רכים רכים והכי טעימים.

אפשר להשתמש בשיטת החיתוך הקטן שמקצרת את זמן הבישול גם באפייה - ולאפות בתנור קוביות תפוחי אדמה או בטטות שיתרככו מהר יותר מאשר אם תכניסו אותם לתנור בשלמותם.

ואם מחממים את הפירה יום ויומיים אחרי? פשוט מוסיפים מעט נוזלים כמו מים, שמנת מתוקה, קרם קוקוס או חלב ומחממים על הגז בסיר קטן או במיקרו. הנוזלים יחזירו את הפירה לחיים ואף אחד לא ירגיש שהכנתם אותו יומיים קודם.

סלט שעועית ובצל (צילום: שרית גופן)
סלט שעועית מהיר. אבל באמת מהיר | צילום: שרית גופן

2. הדרך הקלה לשלב קטניות בתזונה היומיומית של המשפחה

קטניות, כמו עדשים ושעועית, הן דרך מעולה להוסיף גם ערכים תזונתיים לאוכל אבל גם המון טעם ושובע שמגיעים מחומרי גלם מעולים. הבעיה היא שקטניות לוקח זמן לבשל – הן צריכות השריה, שטיפה ובישול ארוך. אז איך פותרים את זה? משתמשים בקטניות מבושלות שמגיעות בקופסה. כך, למשל, אפשר להשתמש בשעועית לבנה או אדומה מבושלת ללא רוטב שמגיעה בקופסת קרטון ולהכין איתה סלט שעועית מהיר עם בצל סגול וקצת שמן זית, תבשיל מקסיקני שהכי טעים להגיש עם גוואקמולי, והיא אפילו מעולה כמו שהיא, כתוספת לצד המנה העיקרית.

3. נעזרים במוצרים קצוצים ושטופים ולא מפחדים מקיצורי דרך

גזר חתוך, שום קלוף ולקטי ירקות שכבר נשטפו ונחתכו הם דרך מדהימה לקצר את ההכנות לבישול במטבח ולהכין סלטים מיוחדים בצ'יק. אליהם אפשר לצרף ירקות וקטניות מבושלים בקופסת קרטון, כמו עגבניות מרוסקות שהופכות בשנייה ללזניה או רוטב לפסטה, גרגירי חומוס שיעשירו כל תבשיל (וגם יוסיפו לו חלבון) או תירס, שישדרג שלל מאכלים מחביתה ומאפינס ועד פיצה פיתה.

רוצים עוד רעיונות? בבקשה: כשאתם מכינים פולנטה הוסיפו לה גרעיני תירס מבושלים מקופסת קרטון, ותקבלו מנה מיוחדת עם מרקם קרמי וטעם של תירס מתקתק.

קציצות ירקות (צילום: שרית גופן)
קציצות ירקות עם תירס בשלוף | צילום: שרית גופן

4. לא הכל חייבים להכין

רוצים להכין ארוחת ערב מהירה, כזאת שכל המשפחה תאהב? אפשר לקפוץ בדרך הביתה למאפייה השכונתית ולרכוש פיתות או טורטיות ומהן להכין ארוחה נהדרת. איך? פשוט חוצים את הפיתה ל-2 (או משתמשים בטורטיות), מורחים שמן זית ומפזרים זעתר עם שומשום. 7 דקות בטוסטר אובן ויש לכם ארוחת ערב מושלמת, לצד סלט מלקטי ירקות טריים חתוכים מראש שיחסכו את זמן השטיפה והחיתוך.

5. דואגים להחזיק במקרר ממרחים שהופכים כל פסטה או מאפה למנה מושלמת

שום קונפי, עגבניות מיובשות, ממרח פסטו או משחת קארי - כל אלה מתפקדים כנותני טעם דומיננטיים וכל מה שצריך כדי להפוך אותם לארוחה זה להוסיף להם פסטה, אורז או חלבון. לא רבים יודעים אבל כדי להכין תבשיל קארי כל מה שצריך זה לחמם כף קארי עם מכל קרם קוקוס, ויש לכם רוטב חלומי. בפנים אפשר לשים ירקות, עוף, פסטה ואפילו דגים.

 6. מבשלים פעם אחת בשבוע לכל השבוע

מצאו יום אחד בשבוע שבו יש לכם שעתיים פנויות לבישולים (ואל תשכחו להדליק את המוזיקה ברקע). השתדלו לנעוץ את הזמן הזה כשהבית שקט ורגוע ולא באמצע המולת היום יום. והכי חשוב? נצלו את הזמן הזה להכנת 2-3 סוגי פחמימות ו-2 סוגי חלבונים. במהלך השבוע כל מה שתצטרכו זה רק לשדך או מקסימום להוסיף רוטב.

למשל: קופסה עם אורז לבן שאפשר להוסיף לו ירקות ולהפוך אותו לסלט אורז, או להקפיץ במחבת עם ירקות ולהכין אורז מוקפץ בשנייה; קופסה עם פסטה שהופכת בדקה לפשטידה במחבת (רק מוסיפים ביצים) או לספגטי ברוטב מהיר מפסאטה (מחית עגבניות) או עגבניות מרוסקות; קופסה עם חזה עוף צרוב על מחבת או טופו מושרה בסויה שיכולים להפוך בשניות גם לסלט קיסר, גם למוקפץ וגם לאורז ברוטב קארי (זוכרים? מכינים אותו ב-2 דקות).

כל עוד יש לכם במקרר ובמזווה קופסאות עם חומרי גלם מוכנים אתם לגמרי במרחק של 5 דקות מארוחה טרייה ומעולה.

טעם הטבע (צילום: סטודיו שטראוס)
טעם הטבע | צילום: סטודיו שטראוס

7. מאצילים סמכויות

לא כולם אוהבים או יודעים לבשל, אבל אם תבקשו מאחד מבני המשפחה לעזור בפעולה אחת קטנה תרוויחו קיצור משמעותי של זמן הבישול שלכם, והם ייהנו להרגיש שהם עזרו בלי להתאמץ מדי. אם הילדים מספיק גדולים אתם יכולים לתת להם לקלוף את תפוחי האדמה ואפילו לערבב את התבשיל בסיר בזמן שאתם מכינים את המנה הבאה. אבל האמת היא שהעזרה הכי גדולה היא להאציל את מלאכת ניקיון הכלים. תסמכו עלינו, אין עזרה גדולה מזו ואין כמו לבשל כשהכיור נקי.

הכתבה בשיתוף טעם הטבע