מרק תירס כמו בג'ירף

כמה כיף למצוא מתכון טוב למנה שאנחנו רגילים להוציא עליה ים כסף במסעדה. זה מה שקרה לנו עם מרק התירס האסייתי הזה, שאפשר להזמין מג'ירף אבל לגמרי אפשר גם להכין לבד בבית (וממש בקלות).

>> למתכון: מרק תירס כמו בג'ירף

מרק עגבניות ואורז (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מרק עגבניות ואורז | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מרק עגבניות ואורז

עוד מעט תפגשו פה מרק עגבניות נהדר, שאנחנו קוראים לו "הכי טעים בעולם" ומכינים אותו בלי סוף, אבל מכיוון שלא תמיד יש אנרגיות או זמן לצלות ירקות בתנור בשביל להכין מהם מרק - תמיד חשוב לשמור בהישג יד גם את המתכון הזה, של ענת אלישע, למרק עגבניות ואורז פשוט ומנצח.

>> למתכון: מרק עגבניות ואורז

מרק ברוקולי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק ברוקולי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ברוקולי

מרק ברוקולי, בניגוד למרקי עגבניות או קטניות, הוא לא מופת של יופי או פאר (בלשון המעטה), אבל את האיכויות שלו אי אפשר לקחת ממנו. אז אנא, אל תסתכלו בקנקן במקרה הזה ולכו להכין מרק ברוקולי - זה קל ממש, זה טעים בשיגעון וזה מלא מלא בריאות.

>> למתכון: מרק ברוקולי

לחשו - מרק סולת מרוקאי (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
לחשו - מרק סולת מרוקאי | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

מרק לחשו

אם אתם לא מכירים מרק לחשו אתם כנראה לא מרוקאים, ואנחנו בהחלט מקנאים בכם על החידוש שעומד להיכנס לכם לחיים. אם מרק עוף הוא האנטיביוטיקה של הפולנים אז לחשו - מרק סולת - הוא התרופה המקבילה אצל יוצאי מרוקו, כנראה בגלל כמויות השום שיש בו. ותקשיבו, זה אולי נשמע מוזר עם כל הסולת הזו, אבל זה טעים להשתגע.

>> למתכון: מרק לחשו

מרק פטריות של אגתה - מלמעלה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק פטריות של אגתה - מלמעלה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים

יש מרקי פטריות טובים, יש מרקי פטריות מצוינים ויש מרקי פטריות מושלמים. זה שייך לקבוצה השלישית (כל עוד תעשו בדיוק מה שכתוב במתכון). מתכון חובה חובה.

>> למתכון: מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים

מרק גזר וג'ינג'ר (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק גזר וג'ינג'ר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק גזר וג'ינג'ר בכלום מרכיבים

עז תלם אלוף במרקים שמכינים ממעט מאוד מרכיבים, וכל אחד מהם זורח בהם במלוא זוהרו. זאת דוגמה אחת, שאפשר גם לקרוא לה מרק כתום.

>> למתכון: מרק גזר וג'ינג'ר בכלום מרכיבים

מרק רגל, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
מרק רגל, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

מרק רגל

התחלנו איתכם לייט - והנה אנחנו מגיעים למרק שהוא הבומבה של הבומבות. קוראים לו מרק רגל, ואם אתם תימנים אתם כבר יודעים שהוא הדבר הכי טעים בעולם.

>> למתכון: מרק רגל

מרק עגבניות של אגתה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק עגבניות של אגתה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק עגבניות הכי טעים בעולם

האח האדמוני של מרק הפטריות מלמעלה, שגם הוא לדעתנו המרק המושלם לסוגו. זיקוק מופלא של טעמים בזכות אסופה מדויקת של ירקות שעוברים כולם צלייה הגונה בתנור.

>> למתכון: מרק עגבניות הכי טעים בעולם

מרק גריסים ומנגולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
גריסים, מנגולד ופטריות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק גריסים ופטריות

מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה (ראו בהמשך).

>> למתכון: מרק גריסים ופטריות

קובה סלק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קובה סלק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק קובה סלק

אם אתם מרגישים שאנחנו דוחפים לכם את הקובה סלק הזה בכל הזדמנות - אתם צודקים לגמרי. פשוט מאז שהצלחנו לראשונה להכין - בזכות המתכון הזה - מרק קובה כמו שצריך, אנחנו מרגישים צורך להפיץ את הבשורה.

>> למתכון: מרק קובה סלק

מעדיפים חמוסטה? זה המתכון הכי טוב לקובה חמוסטה כמו שצריך

מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני" (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני" | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

מרק חומוס יווני

הנה אחד כבד, למי שצריך קטניות במרק שלו. כבד כבד, אבל איזה טעים.

>> למתכון: מרק חומוס יווני

מרק ערמונים ופורצ'יני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק ערמונים ופורצ'יני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק ערמונים ופורצ'יני

את המרק הזה אנחנו מכינים בכל חורף כבר שנים, והוא לא מפסיק לחמם לנו את הלב והנפש. כוסית קטנה ממנו - ואתם במקום אחר.

>> למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני

מרק עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
מרק עדשים כתומות וקישואים | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

מרק עדשים כתומות של חיים כהן

זה מרק העדשים שחיים כהן הכי אוהב, ואנחנו מתים על זה, כי הוא כל כך פשוט שאם זה היה רק אנחנו היו עלולים להאשים אותנו בעצלנות.

>> למתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן

מרק מינסטרונה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
מרק מינסטרונה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מרק מינסטרונה לא תקני

מרק קל קל קל, שאפשר לגוון כמה ואיך שרוצים. עם שעועית, בלי שעועית, עם פסטה, בלי פסטה - מבטיחים לכם שיצא מעולה כך או כך.

>> למתכון: מרק מינסטרונה

מרק עדשים בכמון וכוסברה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק עדשים בכמון וכוסברה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים בכמון וכוסברה

מרק עדשים שני ברשימה, שכולו עדשים, כרישה, קצת כוסברה ותבלינים. הגישו אותו עם לחם מלא וקיבלתם פצצה של בריאות.

>> למתכון: מרק עדשים בכמון וכוסברה

מרק שעועית וגרונות הודו

את המתכון הזה קיבלנו מאלקנה ביטון (זוכרים? מאסטר שף 1, מקום שני)  בסוף 2010, ממש שבוע אחרי השריפה הגדולה בכרמל, שבה הוא נלחם יחד עם חבריו הכבאים. בהקדמה למתכון הוא סיפר לנו איך הוא נוהג להכין את המרק הזה לחבר'ה בתחנה, ואיך כל אחד שמרגיש רעב או שקר לו ניגש לסיר ולוקח עוד מנה. התיאור הזה הריץ אותנו למטבח, ומאז ועד היום המרק הזה הוא אורח קבוע במטבח שלנו בחורף.

>> למתכון: מרק שעועית וגרונות הודו

והנה מרק שעועית ובשר מהפשוטים והמעולים שניסינו

מרק אפונה וגזר (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מרק אפונה וגזר. מהמתכונים האלה שכל אחד חייב שיהיו לו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מרק אפונה וגזר

עוד אחד מהמרקים הקבועים שלנו, והפעם של אסתי רותם. היא נהגה להכין אותו עם הבנות שלה, אנחנו מעדיפים לעשות את זה בעצמנו, בעיקר כדי שנוכל לתקתק אותו מהר ולהתיישב איתו מול הטלוויזיה. אסתי ממליצה לא להשתמש באפונה וגזר קפואים. אנחנו עשינו את זה פעם אחת, ועדיין קיבלנו מרק מצוין. 

>> למתכון: מרק אפונה וגזר

מרק חרירה

אוי חרירה חרירה, איזה חבר אמיתי אתה. בתור המרוקאים דה לה שמאטע שאנחנו, מעולם לא טעמנו חרירה כהלכתו - עד שנכנסה לחיינו סמדי בומבה ואיתה המרק הזה. תקשיבו, מדובר ביציאה פשוט גאונית, שגם מחזיקה ארוחה בכיף. מרק עשיר, עמוס בבריאות, שיש בו קטניות ובשר וירוקים וכורכום ופלפל לבן - כל מה שצריך ביום שבו לא מתחשק לזוז מהבית. אגב, המרק הזה מוצלח גם בגרסתו הצמחונית, אבל עם בשר הוא טעים פי אלף.

>> למתכון: מרק חרירה

מרק אפונה עם חזה אווז (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק אפונה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק אפונה חורפי

הסיבה שאנחנו אוהבים את המרק הזה יותר מכל מרקי האפונה האחרים היא שאין בו תפוח אדמה - מה שהופך אותו לפחות מנפח את הבטן, יותר בריא והרבה יותר טעים. הבטטה שיש במקומו היא פשוט הברקה, שאחריה אנחנו לא יכולים להביט לאחור. המתכון הוא של ליה שומרון פינדר - ואם חשבתם שאחת כמוה תיתן לקטנית להסתובב חופשי בלי דגן מלא, כמובן שטעיתם. תוספת של מעט קוואקר הופכת את המרק הזה גם למופת של בריאות.

>> למתכון: מרק אפונה

מרק קרופניק

לא נכחיש, קרופניק הוא לא מהמרקים האסתטיים. למעשה, הוא מהמרקים הבלתי אסתטיים, אבל זאת לא סיבה לפסול אותו. הוא סמיך, הוא משביע והוא משמח את הבטן כמו שלא הרבה דברים משמחים אותה ביום סגריר. המתכון הזה הוא בלי פטריות - אבל אם אתם בקטע אתם בהחלט מוזמנים להוסיף.

>> למתכון: מרק קרופניק

לא תאמינו איזה טעם יש לפיתה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק העדשים של נוף. מלך! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים מכוסה בצק

מרק שממש ממש קל להכין, ובעזרת שדרוג קטן הוא הופך ליציאה אמיתית. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", המרק הוא מרק עדשים (מספר 3 ברשימה!) והשדרוג הוא מעטה של בצק, שאופים על הקערה. אם מישהו מתכוון לקפוץ אליכם הערב, אין לכם ברירה אלא להכין כזה.

>> למתכון: מרק עדשים מכוסה בצק

מרק העדשים הכי פשוט בארץ

ואם מדברים על מרקי עדשים - חייבים להזכיר גם את זה. אין בו כמעט מרכיבים, הוא לא מצריך עבודה כמעט בכלל, ולפחות אצלנו בבית מתים עליו. מרק למי שלא רוצה להרשים (וגם לילדים ששונאים למצוא חתיכות בצל קטנות באוכל שלהם).

>> למתכון: מרק עדשים קל

ועוד עדשים אחרון ודי: מרק עדשים ופסטה

מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים (צילום: גל, פתיתים)
מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים | צילום: גל, פתיתים

מרק בצל

טוב, את המרק הזה הכנסנו כי פשוט אי אפשר בלי. כלומר, ברור שאפשר, אלא אם כן אתם אוהבים לשבת בבית ולהרגיש כאילו אתם מפנקים במסעדה קטנה בפריז. המושחתים מוזמנים לתת בגבינה הצהובה ובקרוטונים מלמעלה. אה, וכלל ברזל - את הבצל מטגנים עד שהוא שחום, ולא משנה כמה זמן זה לוקח. קריטי קריטי.

>> למתכון: מרק בצל

מרק שעועית וקבנוס

והנה אחד של רות אוליבר שאומנם מכינים מדברים שיש בבית (קבנוס, שעועית בקופסה, עגבניות מרוסקות, כאלה) - אבל מקבלים תוצאה מפנקת, עם טעם של שעתיים השקעה. אנחנו מתים על זה.

>> למתכון: מרק שעועית וקבנוס

מרק שעועית (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
מרק שעועית וקבנוס מ"האוצר של על השולחן". נכון נראה מיליון דולר? | צילום: דניאל לילה, על השולחן

מרק מינסטרונה של עומר מילר

את המרק הזה אנחנו מודים שמעולם לא הכנו, אבל בכל פעם שאנחנו רואים את התמונה אנחנו מבטיחים לעצמנו שהיום זה ישתנה. הרבה ירקות, שעועית לבנה, חומוס וכל מיני ירוקים, ובעיקר חותמת של עומר מילר, שזה מאוד מבטיח.

>> למתכון: מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה "כפתור" עם הרבה ירקות, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
מינסטרונה של עומר מילר. גם יומך יבוא | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

מרק עגבניות ולחם

אם מדברים על תמונות שעושות לנו את זה - קבלו את זאת. המתכון הוא של עז תלם, והמרק הוא מרק עגבניות פשוט פשוט, שמה שהופך אותו למה שהוא זה 4 הפרוסות של לחם השאור (או אחר, תירגעו) - שנכנסות לתוכו וסופגות את הטעמים כאילו הן חלה והמרק חריימה.

>> למתכון: מרק עגבניות ולחם

מרק עגבניות ולחם (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
וגם אתה על הכוונת שלנו. מרק עגבניות ולחם | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הכתבה פורסמה לראשונה בנובמבר 2021.