אם תהיתם איך מכינים במאפיית "לחמים" את כל המאפים הטעימים שלהם, מתברר שזה בכלל לא אורי שפט שלש, מרדד ועובד עם כל הבצקים. סרטון אנימציה מקסים מתאר מה קורה במאפייה אחרי שמכבים את האור. בסרטון בסגנון "שוליית הקוסם" של דיסני ומככבים בו כל הלהיטים של המאפייה - הרוגלך, מקלות הגבינה, הלחמים, הטארטלטים ועוד.

מקלות עלים גאודה (צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים)
מקלות הגבינה של לחמים. גם הם מככבים בסרטון | צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים

זהו פרוייקט יצירה ראשון לדנה גורי חצקלביץ שמתגוררת בניו יורק ו"מאוהבת בפחמימות" כהגדרתה. את המאפייה היא מכירה עוד מתל אביב וכשגילתה שהם פותחים סניף בניו יורק, ועוד ליד ביתה ביוניון סקוור, התחילה לבקר שם באופן יום יומי, שם הכירה את אורי שפט, הבעלים והאופה הראשי.

"יש משהו קסום בבית הקפה הזה בניו יורק" מספרת לנו גורי חצקלביץ. "שילוב של מאפייה גלויה לעין עם בית קפה עטוף ניחוחות מאפים טריים וקפה עם ריח משכר. יש שם בליל של שפות והרבה עברית - משהו קוסמופוליטי מאד ומאידך ביתי וישראלי מאד".

במהלך החורף האחרון, כשכל חגי החורף כמו חנוכה וחג המולד היו בפתח, המקום עטה אווירת חג ואותה אווירת חג חגיגית נתנה לגורי חצקלביץ את הרעיון להפיק סרטון שיראה את הקסם של המקום. הסרטון נוצר בטכניקת "סטופ מושן" המאפשרת ליצור את האשליה שהמאפים זזים בכוחות עצמם. זו עבודת נמלים בה כל פריים מצולם בנפרד ובין כל תמונה לתמונה מזיזים מעט את האובייקט. 

בשיבולת החיטה הפיח חיים מעצב האנימציה רן בן-אברהם, הארט דירקטור היה בכלל מספרד (קרלוס דוריף), הצלם קולומביאני (פליפה רואדה) והצלם השני היה ישראלי שחי בניו יורק בשם אלון מאור.


>> לכל המתכונים לפסח
>> עוגת פרסבורגר אוסטרית של דודו אוטמזגין
>> אוסבוקו עם פטריות וכרשה של נוף ממאסטר שף