החורף גורר אחריו שעות ארוכות ומפנקות מתחת לשמיכת צמר עבה ובזווית מתוכננת היטב מול התנור. אבל עם כל הכבוד לכוס התה שמגיעה ביחד עם החבילה הזאת - לפעמים קצת נמאס ומתחשק משהו קצת יותר מפנק ובעל נוכחות שיחמם לנו את הבטן וימתיק לנו את העונה הקרה: סחלב, שוקו חם וסיידר - יש יותר חורף מזה?  

שוקו חם (צילום: חגית גורן )
שוקו חם | צילום: חגית גורן
שוקו חם

המרכיבים:
2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה 
1 כף סוכר
מקל קינמון/חצי כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל איכותית/ חצי מקל וניל חצוי ומגורד.
2 חבילות שוקולד מריר, או חבילת שוקולד מריר וחבילת חלב ( לאוהבי המתוק)

אופן ההכנה:

מרתיחים 2 כוסות חלב עם שמנת, כף סוכר, קינמון ווניל. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מסננים, יוצקים לכוסות ושותים.

סחלב (צילום: חגית גורן )
סחלב | צילום: חגית גורן
סחלב

המרכיבים:
2 כוסות חלב
1 כף קורנפלור
3 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית מי ורדים
כף קוקוס מגורר/אבקת קינמון

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 1.5 כוסות חלב עם כף סוכר.

2. בקערה נפרדת, מערבבים כף קורנפלור עם חצי כוס חלב ומוסיפים לנוזל החם. מערבבים היטב כדי למנוע היווצרות גושים, מורידים מהאש ומוסיפים סוכר ואת תמצית מי הוורדים. מערבבים היטב, יוצקים לכוסות ומתבלים בקינמון/קוקוס מגורד.

סיידר (צילום: חגית גורן )
סיידר | צילום: חגית גורן
סיידר חם

המרכיבים:
3 תפוחי עץ ירוקים
1.5 כוסות סוכר
מקל קינמון
4 כוסות מים
תמצית וניל/מקל וניל ישן

אופן ההכנה:

1. שוטפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות (עם הקליפה והגרעינים, להעמקת הטעם).

2. בסיר מתכת מכינים קרמל מהסוכר: מחממים את הסיר על אש בינונית ומכסים את התחתית בסוכר. ברגע שהסוכר הופך לנוזל שקוף מכסים בעוד שכבת סוכר, מחכים 2 דקות ומתחילים לערבב עם כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום. כשכל הסוכר הופך לנוזל בצבע קרמל בהיר מוסיפים עוד מעט סוכר להמסה. ממשיכים עד שנמסים כל גרגירי הסוכר ובסיר יש נוזל בצבע קרמל בהיר.

3. מוסיפים בזהירות את קוביות התפוחים ומערבבים (שימו לב: יווצרו גושי קרמל, אך הם ימסו לאחר מכן עם המים). מערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים את המים והווניל.

4. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה. לאחר כ-25 דקות בישול על אש נמוכה, מסננים ומגישים חם עם מקל קינמון.

>> המתכונים באדיבות ד"ר לק

>> והנה עוגה בחושה שתלך נהדר עם השוקו