10. טרה ז'ולי, באר שבע

טרה ז'ולי היא קונדיטוריה חדשה שנפתחה לאחרונה בבאר שבע וסחפה את תושבי הדרום. על המתוקים היפהפיים במקום אחראית הקונדיטורית מורן טביב זדה והמקום מספק גם קינוחים ומאפים למסעדה-מעדנייה הסמוכה, או לה לה. אפשר למצוא כאן מבחר מאפי בוקר כמו קרואסון פיסטוק וקרואסון קרמל בציפוי פריך; טארטים מיוחדים כמו לימון ויוזו, שוקולד ואגוזי לוז או טארט מלבי עם פיסטוק, פטל ושוקולד לבן. ואפשר גם לרכוש מכאן הביתה גרנולה, ממרחים, עוגות בחושות, עוגיות ועוד.

 טרה ז'ולי פטיסרי. ראובן רובין 3, מתחם הבלוק, באר שבע. טלפון: 08-9262737

 

טרה ז'ולי באר שבע חדש  (צילום: ריטה גולדשטיין , mako אוכל)
טרה ז'ולי באר שבע חדש | צילום: ריטה גולדשטיין , mako אוכל

9. אונו, עכו

הבעלים של מסעדות אלמרסא וסמא פתחו מקום חדש בעכו בשם אונו שמשלב  בין שני מטבחים אוהבים: הערבי והאיטלקי. יש כאן מנות כמו פיצה עם אנשובי, צלפים ואספרגוס, פפרדלה עם שרימפס, קלמרי, מולים ויין לבן, ויש כאן גם חידוש בדמות ארוחת בוקר שווה שמוגשת במהלך כל השבוע ומספקת יופי של מענה לתיירים ולתושבי האזור שמחפשים חגיגה בה גם אפשר להשקיף על הנוף של עכו. ארוחת הבוקר כוללת מטבלים לצד לחם מהטאבון ועיקריות כמו קלצונה חצילים, פריטטה וסטייק חלומי עם ביצת עין על פוקצ'ה.

אונו. הגנה 1, עכו. טלפון: 04-6048080

 

מסעדת אונו עכו ארוחת בוקר  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מסעדת אונו עכו ארוחת בוקר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

8. אבן עזרא, תל אביב  

מסעדת אבן עזרא החדשה הפכה במהירות למדוברת בייחוד בזכות מי שמבשל בה (והוא גם הבעלים שלה), אלרן שרפלר ממסעדת עזורה. המקום מציע אוכל פשוט ומדויק שבו אופציות כמו מנות פתיחה של משוויה על בסיס בצל, עגבניות ופלפל חריף; ז'עלוק חציל עם פלפל שושקה, שום וכוסברה; קישואים על פחמים עם נענע ושום; ומנות עיקריות כמו קבב טלה עם דובדבנים על פריקי; קבב לוקוס על פחמים; כבדי עוף בראס אל חנות; ומעורב ירושלמי. המקום פתוח כרגע בשעות הצהריים בלבד.

אבן עזרא. המשביר 2, תל אביב

מנות הפתיחה באבן עזרא. כל אחת יותר טעימה מהשנייה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אבן עזרא מסעדה מזרחית בניצוחו של אלרן שרפלר | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

7. פריז טקסס, גבעתיים

אחרי שנשרפה כליל ברמת גן, מסעדת פריז טקסס ובעליה עשו את הבלתי ייאמן והמשיכו למרות הכל עם פתיחת סניף חדש בגבעתיים. המקום קוטף ביקורות משבחות מרגע פתיחתו והוא מציע מגוון רחב יותר מזה של הסניף שפעל ברמת גן במתחם המכולות. אפשר למצוא בפריז טקסס גבעתיים מבחר של המבורגרים עם תוספות כמו קורנביף, גבינת פרובלונה או צ'דר ומטבל צרפתי לצד מנות שונות כמו טרטר קצוץ גס; אונגלה סטייק על אספרגוס בחמאת לימון ופרמזן; וצ׳יפס צ׳דר עם בייקון טלה ועשבי תיבול.

 פריז טקסס. כצנלסון 59, גבעתיים. טלפון: 03-7506070

 

מסעדת פריז טקסס החדשה בגבעתיים (צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור)
מסעדת פריז טקסס החדשה בגבעתיים | צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור

6. בוטרגה, תל אביב

דוכן האוכל הכשר החדש בשוק הכרמל שמפעילות פריאל שבו וטל פחימה כבש את לב מבקרת אוכל הרחוב שלנו, וקל להבין מדוע. עם אוכל ביתי ומזמין שנעשה ביד בקיאה ונמכר במחירים הגיוניים, קשה להתחרות. אפשר למצוא בבוטרגה תפריט שמתחלף כל הזמן עם אופציות כמו בצלים ממולאים; קבב עם דובדבנים, עשבי תיבול ושומן כבש; קציצות ברוטב סלרי ומנגולד; סלט ירוק בשילוב פירות; לחם ביתי ועוד. 

בוטרגה. רבי עקיבא 20, תל אביב. 12:00-17:00

 

בוטרגה בשוק הכרמל (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
בוטרגה בשוק הכרמל | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

5. ווינונה פוראבר, תל אביב

בר היין והאוכל ווינונה פוראבר נפתח לאחרונה במקום בו פעל בר הטפאלה הוותיק. צורת הישיבה שמשקיפה על רחוב המלך ג'ורג' עוד נותרה, אבל כל היתר השתנה בתכלית ואפשר למצוא כאן היום מבחר יינות מצוינים שכיף לנשנש לידם מנות של השף אביתר מלכה. יש פה אופציות כמו כרישה צלויה, אנשובי על סלט לוביה ועגבניות שרי, ברוסקטות שונות עם ברזאולה ומלון או דגים כבושים. צלחות קטנות ומהנות שכיף לשלב עם הקיץ התל אביבי. לא פלא שהמקום הזה עמוס מהרגע שנפתח.

וויונה פוראבר. שלמה המלך 2, תל אביב

 

מנת ממליגה עם תירס טרי (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
ווינונה פוראבר. מנת ממליגה עם תירס טרי | צילום: רן בירן, יחסי ציבור

4. אומניה, דיר אל אסד 

גל מסעדות הבשרים ברחבי הארץ הולך ומתרחב והלהיט של החודש היא מסעדת אומניה החדשה שנפתחה בדיר אל אסד לאימפריית הבשרים דבאח. על האוכל כאן אמון השף זוזו חנא המוכשר והוא מציע מלבד מבחר של נתחים שנמכרים לפי משקל, גם מנות כמו טחול ממולא; שקדי עגל על פחמים עם קרם תירס; קטאייף במילוי לחי עגל; המבורגר בקר או טלה; וקבב אדנה עם חציל ויוגורט. בפעם הבאה שאתם בצפון ומתחשק לכם בשר.

OMNIA  אומניה. דבאח mall דיר אל אסד (יציאה במחלף מכביש עכו כרמיאל) .טלפון: 077-9386217

 

מסעדת אומניה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת אומניה | צילום: אנטולי מיכאלו

3. טריגר, תל אביב

עוד מסעדת בשרים ששמה לא מפסיק לצאת מפי הפודיס בתל אביב היא טריגר. לא כל הביקורות מהללות את המקום הזה, אבל בהחלט יש מספיק אנשים שמתלהבים מהתוספת הבשרית החדשה לסצנת המסעדנות בעיר.  טריגר מציעה מבחר רחב של בשרים במחירים שאמורים להיות מתונים יותר מאלה שהתרגלנו אליהם בענף הבשר, טאפשר למצוא בה מבחר נתחים שמיושנים במקום לצד מנות כמו שפיץ שייטל בכבישה קרה עם חרדל בר ביתי; המבורגר בגרסת סמאש בורגר קצבים עם איולי וגבינה; ופילה בקר עם פירה.

טריגר. מונטיפיורי 21, תל אביב. טלפון: 03-9151144

 

מסעדת טריגר. מיישנים את הבשר בעצמם (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
טריגר אנד וויין | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

2. מנרה, תל אביב

המסעדה הכשרה החדשה שנפתחה במלון שרתון משכה אליה תשומת לב הרבה לפני פתיחתה, וכעת אפשר להגיע למנרה ולבדוק האם ההייפ מוצדק. מנרה היא בבעלות קבוצת המסעדנות שאחראית על מסעדת TYO, וגם כאן מתמקדים בדגים, כשהנוף הוא חוף הים של תל אביב. תוכלו למצוא כאן בין היתר רביולי עם חצילים וגבינת בושה; טורטליני עם ארטישוק ירושלמי, בטטה לבנה חרוכה ואספרגוס צלוי בג'וספר; קרפצ'ו טונה אדומה; דניס מטוגן; ופסטה פיצ'י אליו אוליו עם פילה דג ים. 

מנרה, מלון שרתון תל אביב. טלפון: 03-6702220. שעות פתיחה: 18:00-00:00

  

מסעדת מנרה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מסעדת מנרה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

1. קילומטראז', תל אביב

ואם בהייפ עסקינן, אז כוכבת החודש היא ללא ספק מסעדת קילומטראז' של עידן בושארי. המסעדה שנפתחה היישר מתכנית הריאליטי צריכה כעת להוכיח שהיא שווה את ההשקעה ובהחלט מנסים לעשות את זה כאן בצירוף שלל ביקורות אוכל שלא כולן אחידות בדעתן, ומגוון כוכבי רשת שמעצימים את כמות הסועדים הסקרנים ממסכי האייפון. ברמת האוכל אפשר למצוא פה פוקצ'ה עם משמשים וגבינת עזים; סשימי אינטיאס עם דובדבנים; וטיבון טלה על דלעת.

קילומטראז'. מלון בראון ברוט, קאופמן 6, תל אביב יפו. טלפון: 077-2302363

  

סלט קיץ (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סלט קיץ | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור