יודע כל בשלן חובב בשר שאין בכלל מה להשוות המבורגר מבשר שטוחנים על המקום להמבורגר מבשר טחון שקונים בסופר. אתם בקטע של המבורגר עסיסי מבפנים, קצת קראסטי מבחוץ, עם טעמי בשר חזרים וטובים? תטחנו לבד. 

אוקיי, קל להגיד, אבל מה עם כל אלה שאין להם מטחנת בשר בבית? אז זהו, שבדיוק גילינו שלא חייבים אחת, וזה שימח אותנו עד מאוד. חברים, אפשר לטחון בשר להמבורגר במעבד המזון! 

איך עושים את זה? 

קודם כל צריך בשר איכותי חתוך לקוביות וקפוא. דבר שני - צריך חמאה קפואה (כן, זה לא כשר. באסה, אבל אנחנו חיבים לציין שבהסבר המפורט שנתנו באתר popsugar לתהליך לא ציינו שהחמאה הכרחית לתהליך טחינת הבשר, אלא רק שהיא קשורה למרקם ולטעם הסופיים. האם הבשר הקפוא יקבל מרקם נוח לצלייה גם בלי החמאה הקפואה? נסו ועדכנו אותנו!). 

בהמשך - צריך להכניס את קוביות הבשר ואת החמאה למעבד מזון ולטחון עד לגודל גרגירי אורז. בגלל שהבשר קפוא זה גם סופר קל לנקות את מעבד המזון אחר כך, למי שדאג. 

ו... זהו. מומלץ להכין את הקציצות ולהחזיר אותן למקפיא, כדי שיקבלו קרום כיפי בשעת הצלייה. 

>> מתכונים לסוכות

ועכשיו למתכון: קציצות המבורגר טחונות לבד

מרכיבים: 
900 גרם (אפשר גם קילו) סינטה, חתוכה לקוביות בגודל כסנטימטר וחצי
60 גרם חמאה לא מלוחה, פרוסה לחתיכות בעובי כחצי ס"מ
שלושת רבעי כפית מלח
כפית פלפל שחור
4 לחמניות המבורגר

אופן ההכנה: 

1. מניחים את חתיכות הבשר והחמאה בשכבה אחת על צלחת או מגש ומכניסים למקפיא לכ-35 דקות. הבשר צריך להתקשות בקצוות אך עדיין להיות גמיש. 

2. מעבירים רבע מכמות הבשר ורבע מכמות החמאה למעבד מזון, וטוחנים עד לגודל של גרגירי אורז, 15-20 פולסים. עוצרים באמצע ומוודאים שהבשר מפוזר בצורה אחידה במעבד המזון, כדי שייטחן באופן אחיד. מעבירים את הבשר הטחון לנייר אפייה פרוש וממשיכים לטחון את הכמות הנותרה, רבע בשר ורבע חמאה בכל פעם. 

3. כשכל תערובת הבשר פרושה על נייר האפייה מתבלים במלח ופלפל. מטמיעים לתוך הבשר בעזרת מזלג. בודקים שאין חתיכות גדולות מדי של בשר או גושים של חמאה. 

4. מחלקים את הבשר הטחון לארבעה חלקים. יוצרים מכל חלק קציצה בעזרת הידיים, ומשטחים לעובי של 2 ס"מ. נותנים עוד לחיצונת במרכז כל קציצה ליצרת שקע קטן. מעבירים את הקציצות להקפאה למשך 30-45 דקות. 

5. צולים על הגריל כ-5 דקות מכל צד (או לפי מידת העשייה שאוהבים), ומניחים בצד ל-5 דקות לפני ההגשה. 

6. מגישים בלחמניות עם איזה תוספות שאוהבים.