בר פסטות - למרכז השולחן (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
אחלה רעיון לארוחה חלבית: בר פסטות במרכז השולחן | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

מבשלים שניים-שלושה סוגי פסטה, תלוי בכמות הסועדים. כדי שיהיה מעניין מגישים סוגים שונים: אחת ממולאת כמו רביולי, אחת ארוכה (ספגטי, פפרדלה או פטוצ'יני) ואחת קצרה (פנה, פפיונים או פוזילי). לצידן מגישים שלושה סוגי רטבים מוכנים לשידוך: פסטו תרד, פטריות וכרישה, ועגבניות חלק. כדי לשוות לשולחן מראה של בר פסטות אמיתי משתמשים בכלים אחידים להגשת הפסטה והרטבים. לצידם מסדרים תוספות כמו פרמזן מגוררת, צ'ילי קצוץ, עשבי תיבול קצוצים או ירקות קלויים. 

רוטב קטיפת עגבניות 

להיט! רוטב עגבניות פשוט וטעים, שילדים מאוד אוהבים כיוון שהוא חלק ונטול "חתיכות".

6-8 מנות, 20 דקות הכנה, ניתן להכין מראש.

מרכיבים: 
1 ק"ג עגבניות טריות, קלופות וקצוצות, או קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
2 שיני שום, חצויות
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה: 

1. מבשלים את העגבניות בסיר עם שמן זית, שום, מלח ופלפל על להבה בינונית-נמוכה כ-15 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק. אם נדמה לכם שחסרים נוזלים (זה תלוי בעגבניות) מוסיפים עד 1/2 כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. טוחנים את הרוטב עם בלנדר ידני או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. אם רוצים מרקם קטיפתי מוסיפים שמנת מתוקה.

טיפים:
פרקטי: אפשר לדלג על שלב קילוף העגבניות הטריות. במקום מסננים את הרוטב במסננת לפסטה עם חורים קטנים בתום הבישול.
טבעוני: מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או בחלב קוקוס.

הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@

רוטב פסטו תרד ואגוזים (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
חשוב לגוון ברטבים. פסטו תרד ואגוזים | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

רוטב פסטו, תרד ואגוזים 

8-6 מנות, 10 דקות הכנה, ניתן להכין מראש.

מרכיבים: 
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
3 שיני שום, חצויות
350 גרם עלי תרד נקיים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
כוס (100 גרם) פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או מכתש ועלי מרסקים את המרכיבים, למעט השמנת המתוקה. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות עז טעם.

2. מוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.

טיפים:
גיוון: לקבלת פסטו קלאסי מחליפים את התרד בעלים מצרור פטרוזיליה וצרור בזיליקום ואת האגוזים בצנוברים.
טבעוני: מחליפים את הפרמזן בפירורי לחם ומוותרים על השמנת לטובת חלב קוקוס.

פסטה עם פטריות וכרישה (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
כדאי להכים כמה סוגים של פסטה. כל אחד לוקח מה שהוא אוהב | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

 

רוטב פטריות וכרישה

8-6 מנות, 15-12 דקות הכנה, ניתן להכין מראש.

מרכיבים:
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
4 גבעולי כרישה, קצוצים
2 שיני שום, חצויות
2 סלסילות (500-400 גרם) פטריות טריות (עדיף משני סוגים), פרוסות
מלח ופלפל שחור
כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש

להגשה:
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן/מלך קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים את הכרישה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב 5 דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 3 דקות יחד לצריבה.

2. מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות דקה-שתיים. טועמים ומתקנים תיבול.

3. מרסקים חצי מכמות הרוטב בבלנדר ידני או רגיל ומדללים במעט מים כדי ליצור מרקם נוזלי שיעטוף את הפסטה. מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת ומערבבים.

טיפ:
לרוטב מעודן במיוחד אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה.

סטיילינג: אוריה גבע

* "שמחות קטנות", אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, הוצאת מודן. מחיר קטלוגי: 98 שקלים.

>> והנה עוד הצעות למתכונים לארוחת שישי