חוששים מאפייה? אפשר להבין. מדידות, כמויות, בלגן – למי יש כוח לכל הדיוק הזה. מצד שני, בדיוק בזכות אותו הדיוק, אם רק נצמדים למתכון ונעזרים בכלי האפייה הנכונים – אפשר להיות בטוחים שהתוצאה תהיה מוצלחת. באפייה, יותר מאשר בבישול, אביזרי המטבח ממלאים תפקיד קריטי בהצלחת המתכון, ולכן התכנסנו כאן כדי לעזור לכם להצטייד בכל הכלים הנכונים. מתחילים:

לבצקים

קערות. האופה החובב מוטב לו שיצטייד במינימום שלוש קערות בגדלים שונים: גדולה, ללישה והתפחה, בינונית להקצפה וקטנה לערבוב. לקערות שבתמונה, של חברת OXO, בסיס יציב שהופך אותן עמידות בפני החלקה.

קערות וכפות מדידה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
קערות וכפות מדידה. הבסיס של הבסיס | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

כלי מדידה. דיברנו על דיוק? כל אופה חייב שיהיו לו כלי מדידה מדויקים: כפיות מידה וכוסות מידה. מניסיון, הנוחות ביותר הן כפיות המידה שמחוברות בקצה. אשר לכוס המידה – נוח מאוד להשתמש בכזו העשויה סיליקון, שהיא גמישה ומדויקת ובעלת טקסטורה חיצונית של חלת דבש למניעת החלקה.

משקל דיגיטלי. באפייה חייבים בחלק גדול מהמקרים שהמשקל של המרכיבים יהיה מדויק עד הגרם. לצורך כך חשוב להשתמש במשקל איכותי, שמציג תוצאות סופר מדויקות.

מכשירי מדידה לאפייה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מכשירי מדידה לאפייה. אחרי הכל, מדובר בסוג של מדע | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

נפה. מטרתו של ניפוי הקמח היא לאוורר אותו ולסייע בתפיחה, ולכן יש מתכונים הדורשים שימוש בקמח מנופה. 

נפה קפיצית לקמח עם שתי מסננות תרחיק על הדרך גם מזיקים שהסתננו לשקית הקמח.

כף קפיצית לעוגיות. המוצר הזה אינו חובה, אבל אם אתם רוצים להוציא מתחת ידיכם עוגיות סימטריות ויפות – מוטב שתצטיידו בכף קפיצית ייעודית, ולא תסתפקו בשיטת שתי הכפיות ליצירת עוגיות. בתמונה: כף קפיצית של OXO.

שקיות זילוף. הכרחיות בין השאר להכנת נשיקות מרנג ולקישוטי עוגה בקרם. רצוי להשתמש בשקיות זילוף עבות, סטריליות עם חספוס עדין נגד החלקה.

מגררת דקה. כשמגררים קליפת לימון, אגוז מוסקט או ג'ינג'ר לבצק הגרד חייב להיות דקיק ועדין כמו תבלין, כדי שהטעם לא ישתלט וכדי שהלשון לא תפגוש חתיכות מציקות. בתמונה: מגררת מוט מיקרופליין עם סכינים קטנטנות חדות כתער, קלה ומדויקת בגירור ונוחה לאחיזה.

גאדג'טים (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מגררת דקה, שקיות זילוף וכף קפיצית. התקדמנו | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

המיקסר משמש לשלוש פעולות עיקריות: ערבוב (וו גיטרה), לישה (וו לישה) והקצפה (בלון הקצפה) – והוא למעשה זה שעושה את ההבדל בין ביצוע קל ומהיר לעיסוק ארוך ומייגע. יש הרבה מיקסרים טובים בשוק, ומי שרוצה להשקיע מוזמן להצטייד במיקסר שבתמונה, שהעיצוב שלו אמנם רטרואי אבל הביצועים סופר מתקדמים. מדובר בסוס עבודה חזק ויעיל שבניגוד למיקסרים הרגילים מציע גם פונקציה של קיפול, המיועדת להוספת חומרים באטיות וערבוב עדין של קצף ביצים ובלילה.

הלקקנים (מריות, בעברית!) הם פריט חשוב לערבוב חומרים ולאיסוף עודפי בלילה מדופנות הקערה. לקקן איכותי עשוי סיליקון יעשה את העבודה הזו בצורה הטובה ביותר. הלקקן שבתמונה משמש גם להמרת מידות, בזכות הטבלה שמוטבעת עליו.  

מיקסרים ולקקנים (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מיקסר. אתם רוצים אחד שהוא סוס עבודה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מערוך. מערוכים הם עניין סובייקטיבי – כל אחד מעדיף לעבוד עם סוג אחר של מערוך. ההמלצה שלנו היא להצטייד במערוך מסיבי, נון סטיק, שמסתובב בקלות בעזרת שתי הידיות. בעזרתו הבצק השמנמן הופך ברגע לשטוח ומוכן למשימה.

משטח רידוד אינו מוצר הכרחי, אבל הוא יכול לעזור למנוע לכלוך מיותר במטבח. המשטח בצילום עשוי סיליקון גמיש ומסומן במידות ובעיגולים: לפיצה ולפאי.

משטח רידוד (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מערוך ומשטח רידוד. מילות הקסם הן "נון סטיק" | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

לאפייה

ערכת תבניות אפייה בסיסית שכוללת: תבנית עגולה קפיצית, תבנית שטוחה ותבנית לפאי.

תבניות (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תבניות. יש לכן רק את זאת שירשתם מאמא? זמן להתחדש | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תבנית אפייה מסיליקון. טרנד עולמי ששווה לאמץ – תבניות הסיליקון פחות יציבות מתבניות המתכת הסטנדרטיות, אבל הן מקילות על חילוץ העוגה (בעיקר במקרה של קוגלהוף) ונחשבות לנוחות יותר.

תבנית ורשת לתנור (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
רשת צינון. לא תאמינו כמה תשתמשו בה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

אבן אפייה. הופכת את התנור הביתי למעין טאבון קטן, ואת הלחמים והפיצות שאופים בבית לשחומים ופריכים. כשמחממים אותה מראש לחום גבוה היא מתלהטת, אוגרת חום ואז מפזרת אותו באופן אחיד בעת האפייה. חשוב לחובבי הלחמים, פחות לאנשי העוגות והעוגיות. בתמונה: אבן אפייה ברגהוף.

תבנית שטוחה היא כלי חובה להכנת עוגיות, לחמניות ופוקצ'ות. אפשר להסתפק בתבנית התנור ואפשר להצטייד בתבנית נון סטיק עבה ואיכותית.

רשת צינון. מכירים את זה שהמאפים שלכם נשארים מעט לחים בתחתיתם? רשת צינון הייתה מונעת את זה.

תבנית סיליקון (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תבנית סיליקון. לא יודעים איך חיינו קודם | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

משטח אפייה מסיליקון. מחליף את נייר האפייה או נייר האלומיניום. יעיל לא פחות, ידידותי לסביבה הרבה יותר.

מגניב שיש

תבנית לעוגה עם סימנים וחותכן מצורף, שעוזרים לפרוס את העוגה לקוביות בדיוק מופלא. מוצר של ברגהוף.

סיר פלא. כן כן, כמו זה שכיכב במטבח של הסבתות שלנו בשנות החמישים, ושימש אותן לאפיית עוגות קוגלהוף מופלאות על הגז. בתמונה: סיר פלא אנודייזס של ארקוסטיל, המיועד לאפייה בתנור. בעל תחתית מתפרקת וזרועות המשמשות להעמדת העוגה הפוך אחרי האפייה (כדי שתישאר גבוהה).

תנור בתוך תנור (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תבנית עם מכסה לאפיית לחם. לא חובה, אבל אנחנו רוצים כזה בדיוק | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תבנית עם מכסה לאפיית לחם. מנפיקה כיכרות לחם מושלמות, ממש כמו במאפייה מקצועית. הסוד הוא ביצירה של מעין תנור בתוך תנור: בזמן האפייה אדי הבצק נשארים כלואים בתבנית ומייצרים קליפה קשה ופריכה, כשמבפנים הלחם נותר רך וספוגי. בתמונה תבנית של אמיל הנרי.

פלטה. לחובבי עוגות המוס, הקרמים והציפויים. הפלטה תעזור לכם למרוח את אלה בצורה אחידה ויפה.

 

שאלות? בקשות? כתבו למירי: Mirizelldonati.kitchentools@gmail.com

 >> והנה כל המתכונים לפסח שאתם צריכים

איפה משיגים את כל זה?

מיקסר קנווד | אביזרי לה קרוזה: בחנות LECREUSET בקניון עזריאלי | אביזרי יוניקוקו ואוקסו | משקל שונל: בחנויות אביזרי מטבח מובחרות | אביזרי אפייה רוסופרו ופאטיסה | אביזרים של ארקוסטיל ומיקרופליין: רשת ארקוסטיל קיטצ'ן | אביזרי לורך: ברשת 4שף ובאתר | שקיות זילוף KWEE-SEAL: בחנויות מתמחות למוצרי אפייה | אביזרי ברגהוף | סט תבניות אפייה קייזר: בחנויות אביזרי מטבח | תבנית אמיל הנרי: ברשת 4שף |אביזרי ג'וזף ג'וזף: ברשת סוהו | רנר: בנושא כלים, ראש העין

 

גאדג'טים מפנקים (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
ועוד דברים שהיינו רוצים. אין לזה סוף | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל