הסיטואציה: אמצע היום. תכף מתחילה פגישה חשובה, כזאת שאתם כבר שבועיים מתכוננים אליה, מכינים נתונים, מצגות, בלגנים. הבעיה – בזמן אמת אתם פשוט לא מצליחים להתרכז. המוח בגד בכם והפך לפירה, והשעון מתקתק.

הפתרון: עזבו אתכם מקפה, תרד זה הדבר בשבילכם.

תרד (צילום: istockphoto)
תרד. בזכות החומצה הפולית | צילום: istockphoto

התרד עשיר בשלל ויטמינים, אבץ וגם חומצה פולית, שעוזרת לגוף לאזן את חומצת האמינו הקרויה הומוציסטאין. מסתבר שרמות גבוהות של הומוציסטאין מפריעות לזרימת הדם למוח, וכך נגרמת תחושה של אטיות וחוסר ריכוז. מזונות עשירים בחומצה פולית יסייעו לשמור על ערכים נמוכים של אותה חומצה. אם תרד לא חביב עליכם במיוחד תוכלו לאכול ירקות ירוקים אחרים, כמו גם שעועית, עדשים או אפונה.

ההצעות שלנו: קנלוני עם תרד וגבינות של אהרוני

מרק מנגולד ותרד זריז

סלט תרד ופירות יבשים

מאפה תרד וגבינות

קנלוני במילוי תרד וגבינות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
קנלוני תרד וגבינות. יותר טעים מקפה, ויותר יעיל | צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

הסיטואציה: זה דווקא התחיל כמו עוד ערב רגוע ונחמד, כזה שמבלים מול הטלוויזיה עם שוקו חם וקערה של נשנושים. אבל אז בדקתם את המייל של העבודה, וגיליתם שצריכים מכם משהו ענק – ענק! – למחר בבוקר. לא שאתם לא יכולים לעשות את זה, ברור שאתם יכולים, אבל לא כשאתם בכזה לחץ. המתח הורג אתכם, ואתם לא מצליחים אפילו להתחיל.

הפתרון: שוקולד מריר.

שוקולד מריר יעזור לכם להירגע ולשמור על רמות לחץ הדם. חוקרים בגרמניה, שעקבו אחר 20 אלף איש בגילאי 35-65 במשך עשר שנים, מצאו שמי שאכל את כמות השוקולד הגדולה ביותר היה בעל לחץ דם נמוך וסיכון נמוך יותר להתקף לב. אם לדייק, אלו שאכלו את כמות השוקולד הגדולה ביותר היו בסיכון של 39% נמוך יותר להתקף לב או שבץ. אז בפעם הבאה שיש לכם נקיפות מצפון על השוקולד שנכנס לתוך הפה, תזכרו שאכילת שוקולד עשיר בקקאו בצורה מבוקרת יכולה לעשות טוב ללחץ הדם שלכם ולשמור עליכם רגועים.

ההצעות שלנו: סופלה, עוגת שוקולד ללא קמח, פונדו שוקולד, והכי טוב פשוט שוקולד (אבל מריר, ועם אחוז מוצקי קקאו גבוה, אחרת זה לא שווה).

שוקולד מריר ומפורר (צילום: kozachenko, Istock)
אם אין ברירה, נסכים לנשנש קצת מהמריר הזה | צילום: kozachenko, Istock

הסיטואציה: לא משנה אם זה הילדים, העבודה, הבעל או החיים בכלל – תמיד יש משהו שמכניס אותנו למתח. אבל מה קורה כשהמשהו הזה משתלט על כל המשהואים האחרים, ואנחנו מרגישים שכל היום המוח שלנו טוחן חששות, וחרד מהמשבר הכלכלי שמזנב במקום העבודה, הילד שחוטף מכות בבית הספר או כל רעה חולה אחרת?

הפתרון: סלמון.

הסלמון עשיר באומגה 3, חומצת שומן מזינה שעוזרת לווסת רמות חרדה. יותר מזה, מחקרים מראים ששימוש באומגה 3 עוזר באופן כללי בשמירה על מצב רוח חיובי. מסתבר שבאומגה 3 ישנו מרכיב בשם DHA, שמתקשר לסיוע בטיפול בדיכאון ו-OCD וגם להפחתת עצבנות. ההמלצה היא לצרוך מדי יום גרם וחצי של אומגה 3, ודג הסלמון הוא מקור עשיר ומשובח, אך תוכלו לקבל את הנדרש גם מכל דגי המים העמוקים. אם אתם נמנעים מדגים, ניתן למצוא אומגה 3 גם בזרעי פשתן.

ההצעות שלנו: קציצות סלמון של אינה ממאסטר שף

סלמון בתנור, הכי פשוט והכי טעים

סלמון ברוטב חריף

אין תמונה
סלמון. כל דג של מים עמוקים יעשה את העבודה

הסיטואציה: אתם בעצבים קשים, ולא משנה למה. יכול להיות שמישהו בעבודה לקח לעצמו קרדיט על רעיון שלכם, יכול להיות שלא ישנתם כל הלילה בגלל יתוש ליד האוזן ויכול להיות שאיזו נשמה טובה בפקק החליטה על סמך כלום שנכנסתם בה מאחורה, ועכשיו היא הולכת לתבוע.

הפתרון: תה ירוק.

תה ירוק נקשר לבריאות טובה וחיזוק הגוף, אבל לא רק. התאנין שבו עוזר לגוף להירגע ולשמור על פוקוס – שזה בדיוק מה שאתם צריכים עכשיו. מחקרים נוספים הראו שיש בתה הירוק נוגדי חמצון ששמם נקשר במניעת התקפי לב, ואפילו בשמירה על מצב רוח חיובי. חוששים מהקפאין? אל. הכמות זניחה, והתועלת רבה.

הסיטואציה: לא קרה כלום, באמת שלא, אבל אתם מרגישים חרא. אולי זו האפרוריות החורפית ואולי סתם משבר אקראי. בקיצור, המצברוח בתחתונים, ואתם נוגים ומיואשים.

הפתרון: דגני בוקר וחלב.

תראו מה זה – הבעיה היא לא בנפש שלכם, אלא בעולם. הימים הכהים מונעים מאיתנו לקבל את מנת הוויטמין D שאנחנו זקוקים לה, בין השאר כדי לייצר את הורמון הסרוטונין שמשפיע לנו על מצב הרוח. כשקיים חוסר בוויטמין D אנחנו יכולים למצוא את עצמנו עצובים וחסרי מצב רוח, ויותר מזה – מחקרים מצאו קשר בין תוספת של ויטמין D לבין טיפול בדיכאונות החורף. אז איך תמלאו את החסר? בין השאר בעזרת חלב ודגני בוקר מועשרים בוויטמינים. רק שימו לב, אם מדובר בחוסרים משמעותיים יהיה קשה לקבל את הפתרון מאוכל, וכדאי לקחת תוספי תזונה.

קורנפלקס עם שוקולד (צילום: istockphoto)
קורנפלקס עם חלב. תתפלאו, זה יכול לגרום לכם להרגיש טוב יותר | צילום: istockphoto

הסיטואציה: אמצע הלילה. אתם מתעוררים מסיוט, הלב משתולל, וכל ניסיון לחזור לחיק השינה הנעימה והמתוקה נוחל כישלון. ניסיתם להדליק טלוויזיה, ניסיתם לשתות כוס מים, ניסיתם לצאת למרפסת לשאוף אוויר – אבל נאדה. איפה אתם ואיפה השינה.

הפתרון: שיבולת שועל ושקדים.

הדגנים שבשיבולת השועל מעודדים ייצור של אינסולין. הם מעלים את רמת הסוכר בדם וגורמים לתחושת עייפות. עוד דבר שיש בשיבולת שועל הוא מלטונין – שמרגיע את הגוף ובכך מקל על ההירדמות. ומה מוסיפים השקדים? טריפטופן ומגנזיום, שני חומרים שמרגיעים את השרירים ואת מערכת העצבים, וגם מייצבים את קצב הלב.

ההצעות שלנו:

4 גרנולות מעולות שאתם יכולים להכין בבית

גרנולה בר סופר-קלים של פיליס גלזר

מרובעי גרנולה של איילת הירשמן

>> כבר אכלתם בסניף החדש של אל באבור? אנחנו כן
>> והנה כמה עוגות שוות שאפשר להכין עם חטיפים

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים