אוזני המן עם גבינת עיזים (צילום: פול פינקלשטיין, קונדיטוריה שני)
אוזני המן במילוי גבינת עזים וערמונים. השקענו בכם | צילום: פול פינקלשטיין, קונדיטוריה שני


אוזני המן במילוי גבינת עזים וערמונים

המצרכים (60 מנות):

לבצק:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
שליש כוס ועוד כף (100 מ"ל) חלב
ביצה
כפית וחצי מלח
כף (10 גרם) אבקת אפייה

למילוי:
200 גרם גבינת עזים 23 אחוז שומן (גליל)
100 ערמונים קלופים, קצוצים גס

לזיגוג:
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע, ומניחים בצד לחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

4. חותכים את גבינת העזים לקוביות, מפזרים מעל את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

5. בכל עיגול בצק שמים כפית מהמילוי וסוגרים לצורת אוזן המן.

6. מורחים את אוזני ההמן בביצה, ומפזרים מעליהן את השומשום.

7. אופים כ-15 דקות עד להזהבה ומגישים.

בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם אש

אוזני המן עם גבינה צפתית וזרעי צ'יה 

המצרכים (60 מנות):

לבצק:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
120 גרם גבינה לבנה
2 חלמונים
כפית וחצי מלח
2 כפיות (10 גרם) פפריקה

למילוי:
350 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות
2 כפות זרעי צ'יה

לזיגוג:
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע, ומניחים בצד לחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 6 ס"מ.

4. מערבבים את חומרי המילוי, ממלאים כל עיגול בצק וסוגרים לצורת אוזני המן.

5. מורחים את אוזני ההמן בביצה, אופים כ-10 דקות עד להזהבה ומגישים. 

עוד באוכל טוב:

אוזני המן עם פרמזן (צילום: פול פינקלשטיין, קונדיטוריה שני)
אוזני המן עם פרמזן. לגמרי שמח ומבדח | צילום: פול פינקלשטיין, קונדיטוריה שני

אוזני המן עם פרמזן

המצרכים (60 מנות):

לבצק:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
250 גרם חמאה
50 גרם פרמזן
100 גרם גבינת שמנת
חלמון
כפית וחצי מלח
50 גרם קצח

למילוי:
500 גרם גבינה בולגרית מעודנת
50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
חופן עלי בזיליקום, קצוצים

לזיגוג:
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הבצק: מערבבים את כל החומרים למעט הקצח עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע, ומניחים בצד לחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

3. על משטח עבודה מפזרים את הקצח ועליו מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

4. מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ויוצרים כדורים קטנים.

5. מניחים כל כדור בתוך עיגול בצק, וסוגרים את העיגול לצורת אוזן המן.

6. מורחים את אוזני ההמן בביצה, אופים כ-20 דקות עד להזהבה ומגישים.

 * כל המתכונים באדיבות אריה אברמוביץ', קונדיטור ראשי ומייסד קונדיטוריה שני

>> מחפשים גם גרסאות מתוקות? הנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן