כשקרבות קשים מתקיימים מחוץ לדמשק בין המורדים לכוחות אסד, הדבר האחרון שהייתם חושבים שתושבי סוריה רוצים זה גלידה. אבל ביקור בגלידרייה "בקדאש", שנמצאת בעיר העתיקה של דמשק, מגלה כי המקום עמוס באנשים. "זה מקום רגוע, אז קצת שוכחים מכל מה שקורה", אומר אחד מהלקוחות. "זה מאוד נחמד שכולם נהנים מהגלידה שלהם בשלווה".

KPLC 7 News, Lake Charles, Louisiana

גלידריית "בקדאש" היא עסק משפחתי שהוקם כבר ב-1895, ועדיין מכין גלידה בשיטות מסורתיות – על ידי ערבוב סוכר וחלב במיכלי ענק קפואים, כשכל הגלידה נעשית ביד ללא מכונה. מלחמת האזרחים הפכה את עסקי הגלידה המשפחתיים לקשים יותר בתוך סוריה, אז הפתרון שלהם הוא דווקא התרחבות. הם פתחו חנויות בירדן, מצרים וערב הסעודית. כל הגלידה מיוצרת בסוריה ומשם מיובאת לרחבי המזרח התיכון במשאיות מקוררות, שמעבירות את הגלידות קודם כל ללבנון. "יצרני הגלידה הגדולים בעולם יודעים שהסוג הזה של גלידה התחיל כאן בסוריה, ואנחנו שולחים אנשים מכאן לכל העולם כדי ללמד אותם איך להכין אותה כבר שנים", אומר ל-CNN הישאם בקדאש, הבעלים של העסק. ומה הטעם הכי מבוקש? גלידת חלב בציפוי שבבי פיסטוק היא הטעם המועדף על המבקרים במקום.

אבל בעוד עסקי הגלידה משגשגים, עסקים אחרים בסוריה נסגרים ונכנסים לחובות קשים. מלחמת האזרחים הממושכת גרמה למדינה להיכנס למשבר כלכלי חמור. תושבים רבים מפחדים לצאת מהבית, והשוק התוסס בדמשק הפך למקום שומם.

>> עוד בסוריה: אכילת קרואסונים אסורה
>> עוגת 100 הימים שהכין מיקי שמו לדיירי האח הגדול