הפשטידה הזאת היא קלה, טעימה ומאוד משביעה, היא יכולה לשמש כארוחת ערב או צהריים קלה ועוברת טוב חימום במיקרו, אם אתם רוצים לקחת אותה לצהריים בעבודה. המטופלים שלי ממש אוהבים אותה וחושבים (כמוני) שהיא מספיק טעימה כדי להביא אותה גם לאירועים שהם מוזמנים אליהם.

פשטידת גבינות בצל ובטטות (צילום: אורן שלו, mako אוכל)
פשטידת בטטה וגבינות דלת קלוריות. תשכחו מהגראטן המשמין (סטיילינג: נעמה רן) | צילום: אורן שלו, mako אוכל

במנת גראטן תפוחי אדמה או בתפוחי אדמה מוקרמים יש לפחות 900 קלוריות. מנה אחת של הפשטידה הזאת, שהיא 1/3 פשטידה, מכילה 360 קלוריות בלבד. למקפידים על איזון בין פחמימות וחלבונים - הפשטידה מאוזנת.

המרכיבים:
בצל סגול, חתוך לפרוסות
2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות
קופסה של גבינת קוטג' 5% (250 גרם)
2 ביצים
100 גרם גבינת באפלו 4%, מגורדת (אם אין, אפשר להסתפק בעמק 5%)
3 כפות קמח
מלח ופלפל גרוסים
תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והבטטות כ-5 דקות עד שהם מעט מתרככים.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר החומרים לבלילה אחידה, ומוסיפים את הבטטות והבצל.

3. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.

4. אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו פנקייקס
>> זריז ומרשים: ריזוטו בטטה מהיר