מנת בריאות שהיא ארוחה בפני עצמה – קלאסית לשבירת צום ט' באב (או, לחלופין, הצום שהתחלתם אחרי הקפה האחרון). בהכנה היא מזכירה פריטטה: מתחילים על האש ומסיימים בתנור. סובלים מפוביית מנגולד? גם תרד יעבוד.

פשטידת מנגולד (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פשטידת מנגולד. לא פריטטה, אבל דומה | צילום: עמרי אנדרס צורף

פשטידת מנגולד חצי אפויה

זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 10 שקלים

הרכיבים:
צרור עלי מנגולד (בערך שלושה עלים לסועד), ללא השדרה הלבנה
2 ביצים
בצל קטן
רבע כוס קמח תירס

מלח
3 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל דק, שוטפים את עלי המנגולד וקוצצים גם אותם.

2. מחממים כף שמן במחבת טפלון בינונית, ומטגנים את הבצל חמש דקות.

3. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שנפחו מצטמצם, בערך ארבע דקות.

4. בינתיים שוברים את הביצים לקערה וטורפים יחד עם קמח התירס והמלח. מחממים תנור על גריל ל-200 מעלות.

5. מעבירים את תערובת המנגולד והבצל לקערה עם שאר המרכיבים – בגלל שהתערובת חמה וכדי לא לבשל את הביצים תוך כדי הערבוב, מעבירים בכל פעם כף אחת מהמחבת לקערה.

6. מוסיפים מעט שמן למחבת, מעבירים לתוכה את התערובת. משטחים בתוך המחבת, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מתייצבת ושולי הפשטידה זהובים.

7. מכניסים לתנור ל-5 דקות עד שמזהיב. ניתן להוסיף שקדים פרוסים בשלב הזה.

8. מגישים חם, מומלץ עם מעט שמנת חמוצה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פשטידת מנגולד חצי אפויה
>> בשבוע שעבר הכנו סינייה ב-20 דקות