כשאין כלום בבית, צריך שיהיה רק חזה עוף. חזה עוף, על אף תדמיתו היבשושית והמשמימה, הוא כר פורה לאינספור ארוחות מצוינות ברגע. נותנים לו קצת אהבה, והוא מחזיר מיד, אפילו אם זו רק צריבה על מחבת פסים. רק מה – עשו טובה, שימו עין והקפידו להוריד אותו מהאש בזמן. על עשיית יתר הוא לא סולח.

עוף פסטו (צילום: עמרי אנדרס צורף)
חזה עוף עם פסטו. זהירות לא לייבש | צילום: עמרי אנדרס צורף

חזה עוף בעגבניות ופסטו

המצרכים:
1 חזה עוף שלם, או 2-3 פרוסות חזה עוף
1/2 כוס קמח
3 כפות שמן לטיגון
3 עגבניות
2 כפות פסטו (אפשר להכין כמות ולשמור להמון שימושים אחרים)
1/2 בצל
3 שיני שום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. פורסים את העוף לרצועות/ביסים.

2. מקמחים את רצועות העוף ומטגנים קלות בשמן – רק עד שהרצועות נאטמות מכל הכיוונים.

3. בינתיים קוצצים את הבצל, העגבניות והשום. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4. מטגנים את הבצל באותה מחבת עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים 5 דקות. ניתן להוסיף מעט מים.

5. מוסיפים את הפסטו ומערבבים.

6. מוסיפים למחבת את רצועות העוף ומבשלים יחד עוד 2-3 דקות עד לצמצום הנוזלים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חזה עוף בעגבניות ופסטו

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידות בצל אישיות
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות