תבשיל מהיר, פשוט וטעים בטירוף, שהגיע ממרכז אירופה ויכול להשביע בקלות זוג ביום חורפי וסגריר. לא מספיק חורפי וסגריר פה בשבילכם? תדליקו מזגן ותדמיינו שאתם במקום אחר. על התבשיל הזה, על כל פנים, לא כדאי לכם לוותר.

תבשיל עוף ואפונה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
תבשיל עוף ואפונה. לחימום הגוף והנפש | צילום: עמרי אנדרס צורף

תבשיל עוף ואפונה

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 15 דקות

מצרכים:

200 גרם אפונה קפואה (שקית קטנה)
4 נתחי חזה עוף פרוסים (זה יוצא קצת פחות מחזה עוף אחד)
1/2 בצל לבן
קורט תימין
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום – כתושות או פרוסות
2 כפות שמן קנולה
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד שהבצל משחים.
2. בינתיים חותכים את פרוסות העוף לקוביות, וכשהבצל משחים מוסיפים למחבת.
3. מטגנים יחד 3 דקות ומוסיפים את האפונה והתבלינים (חוץ מהסויה).
4. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים מים אם יש צורך.
5. מוסיפים סויה ומערבבים. מגישים חם.