אם אתם אנשים של ארוחות ערב קלות, אבל פורמט החביתה והסלט כבר יוצא לכם מכל החורים – מאוד שווה לכם להכיר את הפריטטה, ברייה קולינרית עדינה ונעימת הליכות שמשלבת בין השניים, ועושה את זה מעולה. בעוד באומלט אנחנו טורפים את הביצים לבד ותוך כדי הטיגון מוסיפים ירקות ומקפלים את דפנות החביתה עליהם, בפריטטה הירקות נטרפים יחד עם הביצים ומתבשלים כחלק מהתערובת. היא הבסיס לחביתות הירק המוכרות בארץ, בהבדל אחד- את הפריטטה מסיימים באפייה, והיא לא מפחדת להתערבב גם עם בשר, ירקות שורש ואפילו פסטה. פתרון אידיאלי למקרר מלא שאריות ואפס השראה.

פריטטה תפוחי אדמה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פריטטה שיצאה זה עתה מהתנור. רואים את הקריספיות למעלה? | צילום: עמרי אנדרס צורף

פריטטה – חביתת ירק אפויה

מצרכים:
3 ביצים
1 עגבנייה
1 תפוח אדמה בינוני
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/4 כוס פירורי לחם (אני השתמשתי בפאנקו, פירורי לחם יפניים ופריכים במיוחד)
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוח האדמה ופורסים דק, מחממים תנור על גריל 200 מעלות.
2. מחממים שמן במחבת בינונית בעלת ידיות מתכת (אפשר לעטוף ידיות פלסטיק בנייר כסף) ומפזרים את פרוסות תפוחי האדמה באופן אחיד. מטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה.
3. בינתיים קוצצים את העגבנייה לקוביות. טורפים בכלי גדול את הביצים יחד עם קוביות העגבנייה וכמעט כל הגבינה הצהובה המגוררת. ממליחים, מפלפלים ומוזגים על תפוחי האדמה.
4. מטגנים עד ששולי החביתה משחימים.
5. מפזרים פירורי לחם ואת יתר הגבינה, ומעבירים לתנור ל-5 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו לכם אורז ברוטב פלפלים
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות