היופי בפסטה, הוא שאפשר להכין ממנה גם דברים שהם לא פסטה. אפשר להשתמש בה למרקים, למשל, או לצרור אותה עם גבינות וביצים לכדי פשטידה. מהבחינה הזאת, עלי הלזניה הם האנדרדוג של הפסטות. נסו לחשוב על מתכון שעושה בהם שימוש אחר, מפתיע, מקורי. לא מצאתם? גם אנחנו לא – ולכן החלטנו להמציא אחד.
את גלילי הלזניה שלהלן אפשר להכין גם עם קנלוני (צינורות פסטה מוכנים מראש), אלא שאז תקבלו שכבה אחת, דקה מאוד ודי מבאסת של המנה. הלזניה מתגלגלת כמה פעמים טובות לפני שהיא מקבלת צורת צינורית, מה שמסתכם בסופו של יום במנה משביעה יותר, יפה יותר וכיפית יותר להכנה.

לזניה עם טוויסט (צילום: עמרי אנדרס צורף)
גלילי לזניה. לא עוד אנדרדוג! | צילום: עמרי אנדרס צורף

לזניה עם טוויסט

מצרכים:
חצי חבילה עלי לזניה
60 גר' גבינה בולגרית קשה 5%
עגבנייה אחת
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
תימין מיובש, מלח, פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
כפית שמן קנולה
גבינה צהובה לפי הטעם

1. מבשלים את הלזניה כמו פסטה רגילה- 7 דקות במים רותחים. מסננים.
2. בינתיים מגררים את העגבניה למחבת עם כפית שמן ומטגנים דקה אחת. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מספר שניות בלבד, רק עד שהריח של השום מתחיל להתפשט באוויר.
3. מוסיפים את השמנת והתיבול. מבשלים 3-4 דקות.
4. מוציאים כל עלה לזניה בנפרד מהמסננת ומניחים עליו גבינה בולגרית לפי הטעם. טעמה דומיננטי אז מומלץ לשים כמות מעודנת למדי- כ 3-5 גר' בכל עלה.
5. מגלגלים את העלה כמו קנלוני ומניחים עם הצד במקופל בתוך הרוטב. חוזרים על הפעולה עד שכל העלים מגולגלים בתוך המחבת ומבשלים 2-3 דקות.
6. מגררים את הגבינה הצהובה. ניתן גם לזלף עוד שמנת, להעשרת הטעם.