דג בתפוח ואבוקדו (צילום: עמרי אנדרס צורף)
התוצאה הסופית. חמצמצה וטעימה | צילום: עמרי אנדרס צורף

20-20 שבועי זו משימה מאתגרת, לעמוד בתקציב ובמסגרת זמן צפופים, ולא לחזור על אותם מוצרים וטעמים. מכיוון שהנוכחות של דגים במדור הייתה די נמוכה עד עכשיו, החלטתי שאת המעוות יש לתקן והשבוע בחרתי בדג. דג שכמובן צריך ליווי הולם. מעטים הם הירקות שאני מסתכל עליהם וחושב "דג!". למען האמת, הירק היחיד שמעלה בי קונוטציות ימיות הוא האספרגוס, אבל חבילה אחת שלו תחסל את התקציב השבועי של המדור.
התאמצתי ולבסוף נזכרתי במתכון ישן של דג על מצע סלט חי שכלל ארטישוק, אבוקדו ולימון. כשראיתי תפוח ירוק, חמוץ ומיותם, החלטתי לבטל את הארטישוק ולהחליפו בטעם שונה לחלוטין. חיש מהר נכנס התפוח לעגלת הקניות, מלווה בליים בשל ונהדר. התוצאה לא אכזבה.

פילה דג על מצע אבוקדו ותפוחים

מצרכים (ל-2 מנות):
2 חתיכות פילה דג (אמנון, סלמון, נסיכת הנילוס – הכל מתאים)
1 תפוח ירוק חמוץ
1 אבוקדו
1/2 ליים
2 כפות חמאה

הכנה:
1. פורסים את התפוח והאבוקדו לפרוסות דקות, מערבבים ומחלקים בין שתי צלחות.
2. סוחטים חצי ליים על שתי הצלחות.
3. מחממים מחבת כבדה עם חמאה ומטגנים את הדגים 2-3 דקות מכל צד.
4. מניחים את הדגים על הסלט ואוכלים מיד.
להגשה, ניתן לפזר כמה קוביות חמאה קטנות על הדגים.