כדי למות על מרק בצל לא צריך אפילו לאהוב בצל. בעתות חורף כמו סוף השבוע האחרון לא יימצא אחד שיסרב למרק הזה, אפילו אם הוא מאלה שדי בקוביית בצל קטנטנה בשביל להרוס להם קערת סלט שלמה. אנחנו שדרגנו את הקלאסיקה עם פטריות פורטבלו, וכמובן בגט וגבנ"צ, שזה פק"ל.

20/20: מרק בצל (צילום: עמרי אנדרס צורף)
לא סתם מרק בצל - מרק בצל ופטריות | צילום: עמרי אנדרס צורף

מרק בצל ופטריות

מחיר: 15 שקלים
זמן הכנה: 20 דקות

המרכיבים:
1 בצל (כן! אפשר להכין את כל המרק עם בצל אחד)
1/2 סלסילת פטריות פורטבלו (בערך 6 פטריות גדולות)
1 תיבולית בצל
2.5 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1 כף קמח
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט טחון, תימין
אם יש בבית שאריות של יין לבן מאתמול, ניתן להוסיף כחצי כוס. לא חובה

אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצל לטבעות. מעבירים לסיר קטן-בינוני ומטגנים בשמן הקנולה עד שמזהיב.
2. קוצצים את הפטריות לרבעים או שישיות ומוסיפים לסיר יחד עם הקמח.
3. מזהיבים מעט את הפטריות, ומוסיפים את התיבולית והמים.
4. מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על אש גבוהה 10 דקות.
5. כשהבצל נהיה שקוף מורידים מהאש. מגישים עם בגט פריך וגבינה צהובה מגוררת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק בצל ופטריות

>> בשבוע שעבר הכנו כריכי בצק עלים
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות