סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבשמדי פעם נחוצה הפסקה מדגים מרוקאיים, והמתכון הזה לסלמון של ענת אלישע מספק את הסחורה בגזרת דג פצצה לשישי: שילוב טעמים מושלם של מתקתק, חריף וקצת חמוץ. פחמימה ליד - והסתדרתם
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
לפעמים, אבל רק לפעמים הילדים מבקשים הפסקה מדג מרוקאי בשישי. דג על שולחן שישי הוא בגדר מאסט אצלנו בבית ובכל פעם אני ממציאה מתכון חדש. אני אוהבת שהם מאתגרים אותי ועוד יותר אוהבת להמציא מנות חדשות הפעם הלכתי על שילוב מעניין של אריסה ודבש. נשמע מוזר? נכון אבל רק כשתכינו תבינו במה מדובר. בכל מקרה, המנה הוגדרה כהצלחה מסחררת ע”י קבוצת הטועמים הראשית שלי וכשהם מאשרים אני מעבירה אליכם. המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות חום (סטטי). 2 מרפדים תבנית/סיר רחב בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית. 3 מניחים את נתחי הדג ומפזרים ביניהם את העגבניות, השום והזיתים. לפני הוספת הרוטב. דג סלמון ברוטב אריסה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומברישים את כל נתחי הדג. את יתרת הרוטב יוצקים על כל התבנית. 5 מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום. מכניסים לתנור ל 20 דקות. ועכשיו מכסים ואופים. דג סלמון ברוטב אריסה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen6 מסירים את נייא האפייה ונייר האלומיניום וצולים עוד כ-10 דקות. זהו, מוכן. דג סלמון ברוטב אריסה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchenלמתכון המלא בבלוג של ענת אלישע בתיאבון! |