מעורב פתיתים ירושלמי

המצרכים:
300 גרם פתיתים, מבושלים במים עם מלח לפי הוראות היצרן

למעורב הירושלמי:
6 כפות שמן קנולה
2 בצלים, פרוסים דק
מעט מלח
300 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
200 גרם כבדי עוף, חתוכים לרצועות
150 גרם לבבות עוף
150 גרם טחולי עוף 
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית מחוקה פפריקה מתוקה
1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, פרוסות דק
עלים ירוקים קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק

להגשה:
עגבנייה, חתוכה לקוביות
טחינה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במחבת עמוקה במחצית מכמות השמן. מתבלים במלח.

2. כשהבצל מתחיל להשחים מסיטים אותו לשולי המחבת ומוסיפים את חלקי העוף. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן על להבה גבוהה עד שנתחי הבשר צרובים, כ-3 דקות.

3. מוסיפים את שארית השמן ואת הפתיתים, מנמיכים את הלהבה, מערבבים ומוסיפים עלים ירוקים.

4. מגישים עם טחינה וקוביות עגבנייה.

קובה סינייה פתיתים (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
קובה סינייה פתיתים | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
קובה סינייה

המצרכים:
לבצק:
300 גרם פתיתים, מבושלים במים עם מלח לפי הוראות היצרן
3 כפות סולת
1 כף קמח
2 כפות רסק עגבניות
מעט מלח
רבע כוס שמן קנולה
150 גרם בשר טחון

למילוי:
כ-4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט פפריקה אדומה
750 גרם בשר טחון
חצי כוס צנוברים קלויים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה. כדאי ללוש את הבצק בידיים. משמנים תבנית אפייה עמוקה ומשטחים בה מחצית מכמות הבצק.

2. מכינים את המילוי: מטגנים בצל ושום בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומוסיפים בשר טחון. מערבבים את התערובת במחבת תוך כדי טיגון-בישול הבשר. לקראת סוף הבישול מוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.

3. מפזרים את תערובת הבשר על הבצק, מניחים שכבת בצק נוספת וזולפים מעט שמן זית מעל. אופים את הסינייה בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

4. מקררים את הסינייה לטמפרטורת החדר וחותכים. מגישים עם סלט ירקות טרי.

ריזוטו פתיתים (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
ריזוטו פתיתים | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
ריזוטו פתיתים

המצרכים:
20 גרם חמאה
3 שיני שום, פרוסות
2 בצלים, קצוצים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
כוס וחצי פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
כוס שמנת מתוקה
צרור בצל ירוק, קצוץ
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

אופן ההכנה:

1. מטגנים בחמאה שום ובצל על להבה גבוהה, ומתבלים במלח ובפלפל.

2. כשהבצל מתחיל להשחים מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פתיתים ושמנת מתוקה ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהשמנת נספגת בפתיתים.

3. מוסיפים בצל ירוק ומכבים את הלהבה. מוסיפים קשקבל מגוררת, מערבבים ומגישים.