שיפודי פרגית בראס אל חנות

המצרכים:
600 גרם, פרגית חתוכה לקוביות
1 כף תערובת תבלינים ראס אל חנות
5 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
חצי כפית זרעי כוסברה

להגשה:
פיתות חצויות
שמן זית
טחינה
2 עגבניות, קצוצות
3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הפרגיות עם כל חומרי המרינדה ומשפדים על שיפודים.

2. צולים בגריל כשלוש דקות מכל צד ומגישים עם פיתות קלויות, טחינה, עגבניות ובצל ירוק.

אנטריקוט מושחר בבלסמי וסויה (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
אנטרקוט מושחר בבלסמי וסויה | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי


אנטרקוט מושחר בבלסמי וסויה

המצרכים:
1.5-2 קילו (נתח) אנטרקוט מיושן
חצי כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן שומשום
1 כף דבש
חצי כפית זרעי כוסברה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר חום
4 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לקוביות של 3 ס"מ עם כיוון הסיבים כדי שלא יתפרק.

2. מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים את קוביות הבשר במרידנה לשעה עד חמש שעות במקרר.

4. משפדים את קוביות הבשר וצולים על אש בינונית כ-3 דקות מכל צד.

5. מגישים עם בטטות צלויות בשלמותן בגריל פחם.

קבב עגל עם חצילים וטחינה  (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
קבב עגל עם חצילים וטחינה | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

קבב עגל, חצילים וטחינה

שלושת רבעי ק"ג בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2-3 שיני שום, כתושות
שליש כוס מי סודה
חצי כפית כמון
כפית בהרט
כפית פלפל לבן
כף שמן זית
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות פיסטוקים, קצוצים
מלח
פלפל שחור
6 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
טחינה ביתית

אופן ההכנה: 

1. מערבבים את הבשר עם כל המרכיבים למעט הטחינה והחצילים.

2. יוצרים מהתערובת כדורים במשקל 50 גרם (בגודל כדור פינג פונג בערך).

3. משפדים על גבי שיפוד ברזל פרוסת חציל וכדור בשר לסירוגין.

4. צולים בגריל כעשר דקות ומגישים.