קדירת טלה ים תיכונית (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
קדירת טלה ים תיכונית | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

קדירת טלה ים תיכונית

המצרכים:
חצי כוס שמן זית
קילו וחצי צוואר טלה (או שוק טלה), חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ
4 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
6 שיני שום שלמות
2 גזרים, פרוסים גס
חצי לימון, פרוס דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר גדול 2 כפות משמן הזית ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2. מוסיפים את העגבניות, הבצל, הפלפל החריף, השום והגזרים ומניחים מעל את פרוסות הלימון. מפזרים מעט מלח גס, מוסיפים את שאר שמן הזית ומביאים לרתיחה (ללא נוזלים).

3. מנמיכים את האש ומבשלים בחום נמוך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר והירקות רכים.

4. מפזרים מעל התבשיל פטרוזליה קצוצה. מגישים עם טחינה טובה, פלפלים חריפים ולחם איכותי.

שווארמת טלה עם עגבניות (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
שווארמת טלה עם עגבניות | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

שווארמת צלעות טלה עם עגבניות

המצרכים:
6 צלעות טלה טריות קטנות
2 כפות שמן זית
2 פיתות
2 עגבניות בשלות, קצוצות דק מאוד
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 כפות טחינה
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. פורסים את בשר הצלעות לפרוסות דקות בעובי של ס"מ אחד.

2. צולים את הבשר החתוך על מחבת פסים חמה מאוד עם כף שמן זית. 

3. חוצים את הפיתות לרוחבן לשני עיגולים שלמים כל אחת. מורחים על הצד הפנימי של כל פרוסת פיתה שמן זית בנדיבות וצולים במחבת לצד הבשר, כשהצד עם שמן הזית פונה למחבת, כל פיתה למשך כ-3 דקות.

4. כשהבשר שחום וצלוי היטב, מסדרים ערימה ממנו על חלקי הפיתה.

5. מוסיפים עגבניות קצוצות מעל ומקשטים בפטרוזיליה, בצל ירוק, זילוף של טחינה ומעט שמן זית. 

שוק טלה צלויה עם ירקות שורש (צילום: THPStock, shutterstock)
שוק טלה צלויה עם ירקות שורש | צילום: THPStock, shutterstock

שוק טלה צלויה עם ירקות שורש

המצרכים:
שוק טלה שלמה
20 שיני שום שלמות
5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות סילאן
חצי כוס שמן זית
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח אטלנטי
10 ענפי תימין
3 ענפי רוזמרין
חצי כוס מים

לירקות:
4 ראשי שום שלמים
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
3 בצלים, חצויים
2 פלפלים חריפים, פרוסים לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בעזרת סכין חורצים את שוק הטלה בנקודות שונות ותוחבים פנימה את שיני השום השלמות. מומלץ למעוך את השיניים בעזרת דופן הסכין לפני כן.

3. מניחים את שוק הטלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

5. מכינים תערובת משני סוגי החרדל, הסילאן, שמן הזית, המים, המלח והפלפל. מעסים  היטב את שוק הטלה בתערובת.

6. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור. מוסיפים את גבעולי התימין והרוזמרין. עוטפים את כל התבנית ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ- 25 דקות. מוציאים את התבנית בזהירות ומסירים את רדיד האלומיניום. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

7. מוסיפים לתבנית את הירקות ומערבבים יחד עם הרוטב שבתבנית. מחזירים לתנור לאפייה של כשעה נוספת.

8. פורסים את הבשר דק ומגישים עם הירקות.