פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

המצרכים:
חופן פטריות שמפניות, פרוסות
חופן פטריות חורש, פרוסות
מעט שמן זית, לטיגון
2 בצלים, פרוסים
4 תפוחי אדמה אפויים בקליפתם, מקולפים ופרוסים
חופן גבינת פרמזן מגוררת
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
6 ביצים
מכל שמנת לבישול (15%)

אופן ההכנה:

 1. צורבים את הפטריות כמה דקות על מחבת חמה ויבשה. מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטגן את הפטריות.

2. יוצקים שמן זית לטיגון למחבת נוספת, גדולה. מרפדים את תחתית המחבת בפרוסות בצל ותפוחי אדמה. מפזרים את הגבינה מעל ומתבלים במלח ובפלפל. לבסוף מוסיפים את הפטריות המטוגנות.

3. טורפים את הביצים והשמנת בקערה ומתבלים במעט מלח. יוצקים את הבלילה על הירקות שבמחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת.

4. מטגנים את הפריטטה עד שהיא מזהיבה, ואז הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני.

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות איטלקי קלאסי (צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל)
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות איטלקי קלאסי | צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל
ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות איטלקי קלאסי

המצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
חבילה של מלח גס
מעט קמח
מעט מלח
2 חלמונים

לרוטב:
4-6 עגבניות בשלות, רצוי מכמה סוגים
שמן זית
2-3 שיני שום, קצוצות
חופן עלי זעתר
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס 

להגשה:
שמן זית
עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס. מצננים.

2. חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מוציאים את בשר תפוחי האדמה ומועכים לפירה אחיד וחלק.

3 מניחים את עיסת תפוחי האדמה על משטח לישה, מוסיפים מעט קמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.  

3. מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות יחסית, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום וזעתר, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות.   

4. מכינים את הניוקי: יוצרים מהבצק גליל דק, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס"מ. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. 

5. מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך.

6. מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות.

7. מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום. 

כופתאות תפוחי אדמה עם פרי רן שמואלי (צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל)
כופתאות תפוחי אדמה עם פרי רן שמואלי | צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל
כופתאות מבצק תפוחי אדמה במילוי שסק

המצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
ביצה
שני שליש כוס קמח לבן
מעט מלח
מעט אגוז מוסקט, מגורר
10 שסק
10 קוביות סוכר

לציפוי:
חצי חבילה חמאה
חצי כוס פירורי לחם, ללא תבלינים
חצי כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מוסיפים לפירה ביצה ולשים בידיים. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. לקראת סוף הלישה מתבלים את הבצק במעט מלח ואגוז מוסקט.

2. חורצים את השסק בצד אחד, מוציאים את הגלעינים ומכניסים במקומם קוביית סוכר. "סוגרים" את השסק ועוטפים בבצק תפוחי האדמה עד שנוצרת כופתה בגודל של כדור טניס. כמות הבצק תספיק לכ-10 כופתאות.

3. מרתיחים מים בסיר. מכניסים את הכופתאות בעדינות למים הרותחים ומבשלים כ-12 דקות. מוציאים את הכופתאות כ-2 דקות לאחר שהן צפות על פני המים.

4. מכינים את הציפוי: ממיסים חמאה במחבת חמה. מערבבים בחמאה המומסת פירורי לחם, שקדים טחונים, סוכר וקינמון.

5. מגלגלים את הכופתאות המבושלות בציפוי ומגישים.