טארט טאטן

המצרכים (למחבת בקוטר 25 ס"מ שניתן להכניס לתנור):

לבצק:
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

לתפוחים:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
5 תפוחים ירוקים וחמוצים, קלופים וחתוכים לרבעים (ללא הליבה)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים קמח, סוכר, מלח וחמאה למעבד מזון עם להב פלסטיק ללישה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.

2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 27 ס"מ (כלומר, מעט יותר מקוטרה של המחבת). מעבירים את עיגול הבצק לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר, עד שהתפוחים מוכנים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה וסוכר במחבת על להבה בינונית. מנענעים את המחבת מדי פעם, כדי לפזר את החמאה והסוכר בצורה אחידה. מבשלים עד שנוצר קרמל. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מן הכיריים.

5. מסדרים את את התפוחים החתוכים לרבעים במחבת עם הקרמל, כשצידם החתוך כלפי מעלה, בצפיפות ובשכבה אחידה. מחזירים את המחבת לכיריים ומבשלים את התפוחים בקרמל על להבה בינונית, כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתקרמלים.

6. מוציאים את הבצק המרודד מן המקרר. מניחים את עיגול הבצק על התפוחים המקורמלים, ודוחסים את שוליו כלפי מטה, לדפנות המחבת.

7. מכניסים את המחבת לתנור ואופים כ-25 דקות עד שהבצק משחים.

8. ממתינים רבע שעה והופכים את המאפה על צלחת הגשה.

סלט קיסר עם עוף (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט קיסר עם עוף | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט קיסר

המצרכים (ל-4 מנות):
2 ראשי חסה ערבית, שטופים ומיובשים היטב

לעוף:
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית סירופ מייפל או דבש
מלח
פלפל שחור, גרוס
2 נתחי חזה עוף (פרוסים לשניצל)
מעט שמן זית, לטיגון

לקרוטונים:
1 ג'בטה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות שמן זית

לרוטב:
1 חלמון ביצה
1 שן שום גדולה, כתושה
4 רצועות אנשובי
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (ללא גרגרים)
חצי כפית מלח
שליש כוס שמן זית
שליש כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. חוצים את ראשי החסה לשניים, לאורכם ומסדרים בקערת הגשה.

2 . מערבבים את מצרכי המשרה: שמן זית, מיץ לימון וסירופ מייפל, מתבלים במלח ובפלפל. משרים את נתחי העוף במשרה כ-15 דקות.

3. מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הג'בטה ושמן הזית בקערה. מסדרים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת. אופים בתנור כ-10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.

4. מכינים את הרוטב: מערבלים במעבד מזון את החלמון, השום, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ, החרדל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.

5. מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.

6. מרכיבים את הסלט: מניחים רצועות של עוף על החסה, יוצקים רוטב ומפזרים מעל קרוטונים.

שבלולי בצק עלים עם טפנד וגבינת מוצרלה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שבלולי בצק עלים עם טפנד וגבינת מוצרלה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

שבלולי בצק עלים עם טפנד וגבינת מוצרלה

המצרכים (לכ-40 שבלולים):
1 ק"ג בצק עלים, אחרי הפשרה של לילה במקרר

למלית:
1 כוס טפנד זיתים
1 כוס ממרח עגבניות מיובשות
1 שקית (300) גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. פורשים את הבצק על משטח העבודה, מרדדים מעט וחוצים לשני מלבנים. מורחים על מלבן אחד טפנד ועל המלבן השני ממרח עגבניות.

3. מפזרים על כל מלבן מחצית מכמות הגבינות. מגלגלים כל מלבן לגליל ארוך וצר. פורסים את הבצק המגולגל לפרוסות, בעובי 1-2 ס"מ.

4. מניחים את הפרוסות (השבלולים) בתבנית ואופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהשבלולים זהובים.

שייק הוואי חמש אפס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שייק הוואי חמש אפס | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

שייק הוואי חמש אפס

המצרכים (ל-4 מנות):
2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
1 כוס קוביות מנגו או פפאיה
חצי כוס חתיכות אננס
חצי כוס ליצ'י
2 כוסות נוזל קוקוס
12 קוביות קרח

להגשה:
גבעולי נענע

אופן ההכנה:

1. מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך. יוצקים לכוסות, מקשטים בנענע ומגישים.

פופקורן מתוק

המצרכים (ל-4 מנות):
100 גרם גרעיני תירס יבשים
1 כף שמן קנולה
75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
רבע כוס דבש
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

2. מחממים סיר גדול ורחב (ועדיף עם מכסה זכוכית) על להבה בינונית. מוסיפים שמן קנולה וגרעיני תירס ומכסים.

3. מנערים את הסיר מדי פעם. הפופקורן מוכן כשקולות הפצפוץ דועכים. מכבים את הלהבה, מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.

4. מחממים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, הדבש והמלח תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.

5. יוצקים את תערובת השוקולד על הפופקורן ומערבבים היטב.

6. מפזרים את הפופקורן בתבנית ואופים בתנור החם כ-25 דקות כדי לייבש את הפופקורן ולהחזיר לו את הפריכות. מצננים היטב.

* שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.