פסטה פטריות, זוקיני ואפונה בסיר אחד 

המצרכים (6-4 מנות):
1 חבילת (500 גרם) ספגטי
2 זוקיני צהובים, חצויים לאורכם ופרוסים לעובי של כחצי ס"מ
2 זוקיני ירוקים, חצויים לאורכם ופרוסים לעובי של כחצי ס"מ
1 סלסילת פטריות, פרוסות לעובי של כחצי ס"מ
1 בצל סגול, פרוס דק
5-4 שיני שום, פרוסות דק
2 כוסות אפונה קפואה
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין
6 כוסות מים בטמפרטורת החדר
חצי כוס שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
מעט עלי בזיליקום, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מניחים ספגטי במרכזו של סיר רחב. מצד אחד של ערימת הספגטי עורמים זוקיני ומהצד השני אפונה, פטריות, בצל סגול ושום. זולפים מעל שמן זית, מוסיפים תימין ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

2. יוצקים לסיר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות ללא בחישה.

3. לאחר כ-5 דקות מסירים את המכסה, מערבבים בעדינות את תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות נוספות כשהסיר מכוסה, עד שהפסטה במרקם אל-דנטה והרוטב הצטמצם.

4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרמזן, מערבבים, מפזרים בזיליקום ומגישים מיד.

פלפלים ממולאים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פלפלים ממולאים באורז ועדשים שחורות | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פלפלים ממולאים באורז ועדשים 

המצרכים (6 מנות):
6 פלפלים בינוניים, מנוקים וריקים מגרעינים

למלית:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות דק
שלושת רבעי כוס אורז בסמטי
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

לרוטב:
5 כוסות מים רותחים
חצי כוס ממרח עגבניות מיובשות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות.  מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים כדקה, תוך כדי בחישה. 

2. מכינים את הרוטב: מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר רחב, שיכול להכיל את כל הפלפלים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.

3. יוצקים מחצית מכמות הרוטב לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים נספגים באורז ובעדשים. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה.

4. ממלאים את הפלפלים במלית עד כשלושה רבעים מגובהם. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז והעדשים מוכנים.

טפנד זיתים משגע

המצרכים:
פחית זיתי קלמטה, מגולענים
כף שמן זית
פחית שימורי אנשובי
1 שן שום, קלופה
5 עלי בזיליקום טרי
1 כף חרדל דיז'ון
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המצרכים למערבל מזון ומערבלים עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. שומרים במקרר כשבוע.

מרציפן משמשים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מרציפן משמשים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
מרציפן משמשים

המצרכים (לכ-30 ממתקים קטנים):
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים שלמים
חצי כוס (100 גרם) משמשים מיובשים
1 כפית מי ורדים
כוס ורבע (150 גרם) אבקת סוכר
1 כף מים

אופן ההכנה:

1. מרסקים את השקדים במעבד מזון במשך כדקה, עד שהם גרוסים לאבקה. מוסיפים את המשמשים ומעבדים עוד כדקה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים אבקת סוכר, מים ומי ורדים ומעבדים כ-2 דקות עד לקבלת כדור שהמרקם שלו מזכיר פלסטלינה. אם התערובת פירורית מדי אפשר להוסיף עוד כפית מים, אבל זהירות – אל תוסיפו יותר מדי מים, אחרת המרקם יהיה נוזלי. במקרה כזה, אפשר להוסיף עוד מעט שקדים טחונים.

3. מגלגלים את הכדור שנוצר לגלילים בקוטר של כ-1 ס"מ וחותכים באלכסון למעוינים באורך 3 ס"מ.

* אפשר לשמור את המרצפן במקרר, מכוסה בניילון נצמד, עד חודש.

מים בטעמים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מים בטעמים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
מים בטעמים: תותים, לואיזה ומי ורדים

המצרכים (לקנקן גדול):
ליטר וחצי מים
12 תותים, פרוסים לעובי של כחצי ס"מ
2 ליים או 1 לימון, פרוסים לעובי של כחצי ס"מ
2 ענפי לואיזה או נענע
1 כף מי ורדים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקנקן את כל החומרים ומגישים.