קציצות עוף ברוטב אדום (מתכון של סיגל וסימה דאי ניקנזר)

המצרכים:

1 ק"ג חזה עוף טחון

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות (רכות)

5 פלפלים אדומים, חריפים

ראש שום

3 בצלים

2 פרוסות חלה (או לחם)

מעט כורכום

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה אדומה

מעט מלח

3 כפות שמן קנולה


  אופן ההכנה:

1. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל. מפוררים את פרוסות החלה (או הלחם) ומערבבים (ביד). מוסיפים את התערובת שנוצרה לבשר העוף הטחון. מתבלים בתבלינים היבשים (מלח, כרכום, פלפל שחור ופפריקה אדומה).

2. מרתיחים מים בסיר גדול, יוצקים למים הרותחים מעט שמן.

3. מגלגלים את התערובות לקציצות. מומלץ לשמן מעט את הידיים. מניחים את הקציצות במים הרותחים. הקציצות מוכנות כשהן צפות על פני המים.

4. מכינים את הרוטב: קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות. יוצקים מעט שמן לסיר שטוח ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מוסיפים לרוטב העגבניות, את הפלפלים והשום וכן מעט ממי הבישול של הקציצות. מבשלים כ-20 דקות.
5. מסננים את הקציצות המבושלות ומכניסים אותן לסיר הרוטב. מנמיכים את האש, ומבשלים את הקציצות ברוטב כמה דקות.

6. מומלץ להגיש עם לחם ביתי וחצילים מטוגנים.

שוקי עוף בתבשיל ירוק אביב משה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
שוקי עוף בתבשיל ירוק אביב משה | צילום: דרור עינב, mako אוכל

 שוקיים של עוף בתבשיל ירוק

המצרכים:

6 שוקיים (מומלץ לקטום את קצה השוק)

מעט קמח 

שמן לטיגון

שום

3 ארטישוקים טריים מקולפים, חתוכים לרבעים

גזר

חצי ק"ג מנגולד

2 כוסות תרד

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס כוסברה קצוצה

מים

מעט כורכום

מעט כמון

שקית אפונה קפואה

 

לממרח:

שום

פטרוזיליה

לחם רטוב

מלח

שמן זית

פרוסת באגט קלוי

 

אופן ההכנה:

1. מקמחים את השוקיים בקמח ומטגנים בסיר רונדו עד להשחמה.

2. מוסיפים לסיר את הגזר, השום והארטישוק וכן את מיץ הלימון ומבשלים כ-20 דקות.

3. מוסיפים את הירקות הירוקים: כוסברה תרד, מנגולד ואפונה, מתבלים ומבשלים עוד 15 דקות.

4. מכניסים את חומרי הממרח למעבד מזון ומערבלים עד קבלת מרקם חלק.

5. מטפטפים על פרוסת באגט מעט שמן זית וקולים בתנור עד להזהבה. מורחים את הממרח על הבאגט הקלוי, ומגישים לצד תבשיל העוף והירוקים.

 

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**

 

>> למתחם "מבשלים עם קשת"

>> מתכונים לפסח