לזניה בריאה ללא גלוטן

המצרכים:
2-3 חצילים, פרוסים
מעט שמן זית, לטיגון
1 בצל, קצוץ
4-6 שיני שום, כתושות
קופסה של שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
כפית סילאן
מעט מלח
מעט פלפל שחור

לתערובת הגבינות:
2 קופסאות קוטג' (5%)
חבילת ריקוטה (5%)
250 גרם גבינה לבנה חצי קשה (5%), מגוררת
ביצה
מעט עלי אורגנו
200 גרם גבינה צהובה (5%-9%), מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת פסים, מברישים במעט שמן זית וצורבים את פרוסות החציל כ-7 דקות מכל צד.

2. מכינים את הרוטב: מטגנים מעט את הבצל במחבת נוספת, מוסיפים שום, עגבניות, סילאן ותבלינים ומבשלים כמה דקות.

3. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים בקערה את הגבינות הלבנות, הביצה והאורגנו.

4. מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה של פרוסות חציל בתבנית אפייה, מורחים מתערובת הגבינות על החצילים. מוסיפים שכבה נוספת של חצילים, עליה יוצקים מרוטב העגבניות, ומפזרים גבינה צהובה מגוררת. מכסים בשכבה חצילים נוספת, תערובת גבינות ורוטב עגבניות ומסיימים בגבינה צהובה מגוררת.

5. אופים בחום בינוני כ-30 דקות.

קנלוני ממולא בסלמון (צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח)
קנלוני ממולא בסלמון | צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח
קנלוני דגים

המצרכים:
300 גרם סלמון טרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להשתמש בדגים טריים אחרים כמו טונה, מוסר או אינטיאס)
מעט פלפל אדום חריף, קצוץ
מעט עירית, קצוצה
מעט גרידת לימון
מעט פטרוזיליה, קצוצה
מעט בצל סגול, קצוץ דק
מעט מלח
מעט שמן זית

לקנלוני:
4-6 צינורות קנלוני קנויים, חלוטים במים רותחים ומצוננים במי קרח

לגספצ'ו:
כ-20 עגבניות שרי צהובות, שלמות
2 שיני שום, קלופות 
מעט מיץ לימון
מעט מלח
מעט שמן זית

לקישוט:
עלי בזיליקום
מעט פלפל אדום קצוץ
1 עגבנייה, קצוצה דק
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קוביות הדג עם שאר החומרים.

2. ממלאים בעדינות את צינורות הקנלוני בתערובת הדגים. חותכים כל צינור ל-4-5 חתיכות.

3. מכינים את הגספצ'ו: מכניסים את העגבניות והשום לבלנדר. יוצקים מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט מלח. מערבלים את כל המצרכים לתערובת חלקה וקלילה.

4. להגשה: יוצקים גספצ'ו לצלחת עמוקה ומסדרים את צינורות הקנלוני הממולאים במרכזה. מפזרים מעל בזיליקום, פלפל ועגבנייה וזולפים מעט שמן זית.