מגדלי חצילים

המצרכים (3 מנות):
2 חצילים גדולים, פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ (12 פרוסות בסך הכל)
1 כפית מלח גס
צנצנת רוטב עגבניות לפסטה עם שום ואורגנו
חצי כוס עלי בזיליקום
1 חבילת גאודה, מגוררת
חצי כוס אגוזי מלך קלופים

אופן ההכנה:

1. מסדרים את פרוסות החציל בתבנית מרופדות נייר אפייה, מפזרים את המלח הגס ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-20 דקות.

2. מוציאים את פרוסות החציל מהתנור ומניחים על 3 מהפרוסות כף מהרוטב.

3. מפזרים על הרוטב מעט מהגבינה המגוררת ומניחים עלה בזיליקום. מכסים בפרוסת חציל נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שמתקבל מגדל של 4 פרוסות חציל.

4. יוצרים עוד שני מגדלים באותו אופן.

5. מניחים אגוזי מלך בראש כל מגדל ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 20 דקות.

עוגת שוקולד ריקוטה

המצרכים:

לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה הולנדית רכה
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 כפית קפה נמס
קורט מלח בישול גס
300 גרם גבינת ריקוטה

לציפוי:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל.

2. מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

3. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים, הקפה הנמס, המלח והשוקולד המומס.

4. מקפלים לתוך התערובת את גבינת הריקוטה ומעבירים לתבנית בקוטר 24 מרופדת נייר אפייה.

5. אופים 30 בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, שבתחתיתו תבנית נוספת עם מים (על מנת ליצור אדים).

6. משאירים את העוגה להצטנן בתנור.

7. בוזקים קקאו ומגישים.

פילה בורי מאודה בעלה מנגולד

המצרכים (2 מנות):
2 פילה בורי
4 עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד
3 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום למילוי
1 כפית כמון טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח בישול גס
סלקים מבושלים בוואקום, פרוסים
גזרים, חתוכים לפרוסות אלכסוניות
חצי כוס כוסברה
4 שיני שום, חצויות
4 כפות צנובר
1 כף שמן שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

1. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים.

2. מערבבים בקערה את שמן הזית, כף שמן שומשום והתבלינים ליצירת בלילה.

3. מערבבים את הירקות בתוך הבלילה ומצפים גם את הדג בתבלינים.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את 4 עלי המנגולד החלוטים.

5. מניחים על כל עלה מנגולד תלולית של ירקות ועליה את הדג. מפזרים כוסברה.

6. סוגרים את עלי המנגולד על הדג בצורת מעטפת.

7. מורחים את כף שמן השומשום ומפזרים את הצנוברים.

8. אוטמים נייר אפייה סביב כל אחד מן הדגים ואופים בחום של 200 מעלות כ- 30 דקות.

עוף ממולא בחמוציות ובורגול

המצרכים (6 מנות):
1 עוף שלם טרי ארוז, נקי ושטוף

למלית:
2 כוסות בורגול
חצי כוס חמוציות מיובשות ממותקות
חצי כוס שקד קלוף טבעי, מרוסק לשבבים
1כף בהרט
1 כף שום גבישי
3 כפות שמן זית
1בצל סגול, קצוץ
1 כפית כמון
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי העוף:
רבע כוס שמן זית
4 כפות דבש טבעי
1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול במים רותחים חצי שעה, מסננים וסוחטים היטב.

2. מטגנים במחבת רחבה את כל חומרי המלית מלבד הבורגול, כ-5 דקות.

3. מסירים מן האש ומוסיפים לקערת הבורגול המושרה.

4. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הציפוי. מורחים בעזרת הידיים את העוף בתערובת מבפנים ומבחוץ.

5. ממלאים את פנים העוף במלית (כמה שנכנס) וקושרים את העוף כדי שהמלית לא תדלוף.

6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומפזרים את המלית שנשארה כמצע לעוף.

7. מניחים את העוף הממולא על המלית, עוטפים את העוף ותערובת הבורגול בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את קצות שני ניירות האפייה זה לזה.

8. אופים בחום של 200 מעלות שעה.

9. מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האפייה, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ומחזירים את התבנית פנימה ל-30-40 דקות, או עד שהעוף שחום יפה.