טרנד הפיסטוק שפשה בכל מדפי החטיפים והשלגונים ברשתות השיווק הוא התפרצות שלא ניתן להתעלם ממנה בשנה האחרונה. נראה כי אין מותג בשוק המקומי שלא מעוניין לגרוף מעט מהרווחים שהותיר מאחוריו שלגון הקראנץ' פיסטוק הבלתי אפשרי להשגה. המצטרף האחרון לחגיגה הוא מותג הגלידות האהוד מגנום.

הגרסה של מגנום היא שלגון פיסטוק ושוקולד לבן שמשלב פיסטוק קלוי וגלידת שמנת בטעם פיסטוק. בניגוד למוצרים אחרים שמתהדרים בטייטל "בטעם פיסטוק", הפעם לפחות שילבו קצת פיסטוק ומחית פיסטוק ברכיבים, וזה מוערך. גם אם אפשר ורצוי לשלב הרבה יותר מאחוזים בודדים.

ואיך הטעם? מוזמנים לצפות במבחן הטעימה בסרטון המצורף. 

מגנום שוקולד לבן פיסטוק  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מגנום שוקולד לבן פיסטוק | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הבעיה שלנו עם שלגונים וגלידות של מגנום בשנים האחרונות הוא העובדה שהשמנת עצמה, שבעבר הייתה אחראית על האלמנט המפנק של מותג הגלידה הזה, הלכה ונעלמה לה ככל שנקף הזמן. משלגון השמנת נותרה כיום, לפחות לטעמנו, רק גלידה מימית למדי שמותירה טעם לוואי מאכזב בשנייה שהשלגון אוזל.

הפעם, הרגשנו שדווקא השדרוג, כלומר: משלגון במילוי גלידת שמנת (שאת חסרונותיה מנינו למעלה) לגלידת שמנת בטעם פיסטוק, מאפשרת הנאה מהטעמים של הפיסטוק הקלוי. גלידת הפיסטוק נחמדה בהחלט, אם כי היו טועמים שהרגישו בה הרבה יותר אלמנטים של אגוזי לוז מאשר פיסטוק.

הציפוי, לחובבי השוקולד הלבן, מאוד מתוק ואינטנסיבי אבל עושה את העבודה-  גם מבחינת כמות שוקולד לבן מכובדת וגם בהיבט השילוב של פיסטוקים קלויים בתוך השוקולד שמעניקים הן פריכות והן מליחות נעימה שמעמעמת במעט את הטעם המתוק הדומיננטי. בשורה התחתונה: אחד השלגונים המוצלחים יותר של מגנום שניסינו לאחרונה, אם כי גם הפעם, אפשר להרגיש בטעם לוואי מימי שמעט מבאס את סיום החוויה.

מגנום שוקולד לבן פיסטוק  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מגנום שוקולד לבן פיסטוק | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

האם מדובר בשלגון הפיסטוק הטוב ביותר שניסינו? בהחלט לא. שלגון הגרובי שכבר כתבנו עליו כאן, הרבה יותר מוצלח לטעמנו וכולל גם ליבה מפנקת של פיסטוקים. לצערנו אותו גרובי לא קל לאיתור, כך שאם אתם נתקלים במגנום פיסטוק שוקולד לבן וחשקה נפשכם בשלגון פיסטוק - לגמרי שווה לנסות. חביב בהחלט.  

מחיר: 10.90-12.90 שקלים ליחידה.