במבה היא כנראה החטיף הכי פופולרי בישראל. קשה למצוא מי שלא אוהב את עיסת הבוטנים המתקתקה מלוחה אוורירית הזאת. ועוד יותר קשה לחדש כשזה נוגע לבמבה, אבל לחדש בקטע באמת מעניין ולא עם עוד מילוי מתוק להחריד או צורה אינסטגרמית שיורדת מהמדפים אחרי עונה.

חובבי הבמבה בוודאי שמעו בחודשים האחרונים על במבה שמסתובבת לה עם עטיפה צהובה כתומה וכיתובים בעברית וערבית, וקיבלה את הכינוי במבה חברון. השם הרשמי שכתוב על האריזה הוא "TEESTY" (כך במקור) ואפשר למצוא אותה בחנויות ממתקים ובפיצוציות במחירים שיכולים לנוע סביב שקל-שניים ועד 4 יחידות בעשרה שקלים. צפו במבחן הטעימה ותראו מה חשבנו עליה! 

הסתקרנו במיוחד מהשמועות הנלהבות סביב הבמבה הזאת, וחברת מערכת הצליחה לסדר אותנו עם כמה מארזים שנרכשו בקיוסק בתל אביב (ברחוב יהודה הלוי). שקית במבה כזאת מכילה אולי 40 גרם והיא חצי ריקה, אז לפחות כשנפתחה האריזה - נרשמה מעט אכזבה. אבל כל במבון בתוך השקית גדול יותר מהגודל שהתרגלנו אליו בבמבה אסם.

במבה חברון או בשמה הרשמי TEESTY (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
במבה חברון או בשמה הרשמי TEESTY | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

והטעם? מה נגיד לכם, כשאמרו לנו לראשונה שהבמבה הזאת קוברת לבמבה הקלאסית שאנחנו מכירים ואוהבים, הרמנו גבה. אבל אחרי הביס הראשון הדבר היחידי שנותר לנו להגיד היה "למה לעזאזל זה כל כך טעים?". ואם מנסים לענות על השאלה: במבה חברון מצליחה להיות מתוקה מעט יותר מהרגיל, וגם מלוחה יותר. מה שיוצר שילוב מנצח ואינטנסיבי עם טעם הבוטנים הרכים והמנחמים.

במבה חברון - כל במבון בומבה (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
במבה חברון - כל במבון בומבה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako
במבה חברון חדש  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
למה זה כזה טעים? | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

גם המרקם שלה מוסיף לחינניות: רכה ואוורירית אך לא יבשושית וממלאת את כל חלל הפה כשהיא נמסה בטעם בוטנים מתוק מלוח קרמי ומשגע. אנחנו לא מהטיפוסים של במבה יבשה, אז דווקא פה המרקם של במבה חברון בא לנו אפילו יותר טוב. וגם הגודל, המעט גדול יותר מהרגיל, תורם להנאה (בייחוד אצל הטועמים המבוגרים שמקבלים פשוט אקסטרה חווית במבה) ולא חונק.   

שורה תחתונה: איפה היית עד היום ואיפה אפשר להשיג עוד מהקסם הבוטני המשגע הזה? אם אתם אוהבים במבה ונתקלים בבמבה הזאת, חובה לנסות. פשוט במבה מעולה, שהיא קצת כמו הבמבה המוכרת על ספידים - גדול יותר, מתוק יותר, מלוח יותר, רך יותר.