מוצ'י הפכו להיות קינוח מאוד פופולרי בישראל בשנים האחרונות, בייחוד כי אין הרבה וריאציות לקינוחים מעניינים במסעדות אסייתיות בארץ. אז מה עושים? לוקחים את האופציה שכבר קצת מוכרת ומזוהה כדבר מתיקה אסייתי, שוזרים אותה בתפריט, עושים מיקור חוץ למוצ'י סביר, והנה יופי של קינוח.

ולמרות זאת, בישראל עוד לא ממש קיימת היכרות עם המוצ'י האמיתיים. בעיקר כי המוצ'י שרבים ניסו פה - מעטפת בצק אורז אלסטית במילוי גלידות, הוא לא ממש המוצ'י היפני המסורתי. המוצ'י היפני מורכב מבצק אחר לגמרי: אוורירי יותר, דביק הרבה יותר ורך יותר, במילוי של מחיות יפניות מסורתיות שכנראה היו פחות תופסות בארץ בטעמים כמו שעועית אזוקי או תה ירוק.

ליטל מונז. פיסטוק, מנגו-פסיפלורה וגולדן בלונד (צילום: צילום פרטי)
ליטל מונז. פיסטוק, מנגו-פסיפלורה וגולדן בלונד | צילום: צילום פרטי

אצלנו מקובל לאכול את הגרסה המערבית למוצ'י: כיסון שמאפשר לך לאכול גלידה בלי ללכלך את הידיים בטעמים פופולריים כמו שוקולד, וניל, אגוזים או פירות. זה לא מסורתי או אותנטי, אבל זה לא אומר שזה לא נחמד וטעים. כעת, התגלגלה לידינו הגרסה המדוברת החדשה של המוצ'י הללו, שנקראת LITTLE MOONS ומקורה באנגליה. אפשר למצוא את המוצ'י הללו, שמגיעים בטעמים כמו פיסטוק דבש, מנגו פסיפלורה, וניל, שוקולד ולוז ובלונדי- קרמל ושוקולד לבן, ביאנגו דלי ובשלל חנויות גלידה וממתקים ברחבי הארץ.

הדבר הראשון שחשוב מאוד להגיד ומודגש על האריזה היא שהמוצ'י הללו צריכים זמן להפשיר. למרות הקושי, כדאי מאוד להתאפק מספר דקות לפני שטועמים, כי המרקם של הבצק והגלידה בתוכו מתרכך משמעותית וזה עושה חסד עם המוצר. איכות הבצק של המוצ'י הייתה טובה לכשעצמה; הוא אלסטי ודביק כמו שמוצ'י מטבעו, אבל הוא גם דקיק וטוב לסוגו. ככלל, מוצ'י נדבק לכל חלל שהפה מאפשר לו וגם כאן זה לא שונה. אבל מי שאוהב את הבצקים מהסוג הזה ייהנה.

הגלידות עצמן מרגישות גם הן איכותיות ורכות, כך שהן מתאימות היטב לבצק האורז. הטעם הכי טוב שניסינו היה ללא ספק הפיסטוק, טעם שתמיד בא טוב, ולשמחתנו טעים גם בגרסת המוצ'י. במקרה של ליטל מונס הגלידה מרגישה איכותית אף היא, שמנתית ונעימה, עם נוכחות פיסטוק מורגשת ולא תעשייתית מדי. גם טעם הווניל העדין מוצלח מאוד ואלגנטי. טעמי השוקולד היו כבר מתוקים יתר על המידה, בייחוד הבלונדי. וגרסת הפסיפלורה מנגו הייתה חמצמצה וחביבה. גם אם אתם לא מחובבי המוצ'י הגדולים, אפשר בהחלט ליהנות מהגלידה הזאת.

מוצ'י ליטל מון (צילום: יחסי ציבור)
מוצ'י ליטל מון | צילום: יחסי ציבור

התלונה היחידה שיש לנו כלפי המוצר, שגם ממותג יפיפה ועושה חשק, היא כמובן סביב המחיר. כמעט חמישים שקלים למארז מוצ'י ביתי זה די מדכא. עם זאת, עכשיו המוצר במבצע ומתומחר ב-35 שקלים, מה שהופך אותו למזמין יותר מהסטנדרט ונשמח אם זה גם יהיה המחיר בהמשך.

בשורה התחתונה: קינוח חביב מאוד, עם כמות קלוריות שמודגשת על המארז כך שמי ששומר יכול ליהנות מכך שמדובר בנזק לא גדול מדי. הטעמים מאוד לא יפניים אבל כך גם מרבית סוגי המוצ'י שנמכרים היום בישראל, והחביבים ביותר היו ללא ספק הפיסטוק, הווניל והאופציה הטבעונית של מנגו פסיפלורה שסיפקה גם היא את הסחורה.