פסטרמה ממרכיבים טבעיים בלבד, טירת צבי (צילום: יגאל פוירשטיין)
הפסטרמה החדשה של טירת צבי. אנחנו תומכים | צילום: יגאל פוירשטיין

פסטרמה ממרכיבים טבעיים בלבד, טירת צבי
אנחנו, למודי קרבות ותוויות ערכים תזונתיים מטעות, כבר לא מתרגשים ממוצרים שנאמר עליהם שהם ללא תוספת חומרים משמרים, ללא תוספת פוספטים, ללא גלוטן, דלי שומן ועם פחות נתרן, כפי שקורה עם הפסטרמות החדשות של טירת צבי. מה שקנה אותנו בפסטרמות האלה הוא בכלל משהו אחר – העובדה שבשונה מרוב (אם לא כל) הפסטרמות האחרות, שמכילות בין 50 ל-60 אחוזי בשר בלבד, כאן האחוזים מאמירים עד 72 אחוז. מה זה אומר? שבפסטרמת ההודו שלכם יש הרבה הודו, ובימינו זה לא דבר פעוט.

שורה תחתונה: הטעם רגיל, אבל אחוז ההודו מרשים. 4 כוכבים.
מחיר: 8-9 שקלים ל-100 גרם. אפשר לקנות ארוז או לפי משקל.

אין תמונה
גולדן מיניס. איזו הפתעה נפלאה

גולדן מיניס, נסטלה
כמה התאכזבנו לגלות שהסיני-מיניס החדשים של נסטלה הם בכלל לא סיני-מיניס אלא מיניס אחרים, רוצה לומר שאין בהם ולו פירור קינמון בודד. אבל אז טעמנו את דגני הבוקר החדשים, ופשוט התאהבנו עד האוזניים. מדובר בדגנים מתירס וחיטה מלאה במתיקות מעודנת, שהם למעשה ריבועים קטנים, פריכים וטעימים אש, עם מתיקות קרמלית נפלאה ולא מעודנת בכלל (שזה טוב, כמובן).

שורה תחתונה: לא ייאמן, אבל אנחנו לא מתגעגעים לקינמון. 5 כוכבים.
מחיר: 17-26.70 שקלים לאריזה של 570 גרם.

אין תמונה
ריסיז עם בוטנים פריכים. כזה בדיוק רצינו!

חטיף ריסיז עם בוטנים פריכים
אוקיי, ייתכן מאוד שזה קורה רק לנו, אבל המרקם של חמאת הבוטנים שיש בתוך חטיפים דוגמת ריזיס עושה לנו טיפ טיפה צמרמורת. לא משהו שמונע מאיתנו לאכול אותו, אבל בכל זאת – לא הכי נעים. לכן שמחנו פלוס לגלות את החטיף הזה, שבו שברי בוטנים פריכים מחליפים את החמאה. שמחה כפולה ומכופלת אחזה בנו כשגילינו שמעבר לשילוב המרקמים המושלם, גם הטעם של המילוי הפריך הוא מעט עוקצני יותר מזה של חמאת הבוטנים המוכרת, ומטיס את כל העסק לגבהים חדשים.

שורה תחתונה: כאילו אלוהים שמע את תפילות לבנו ונענה. 4.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 4.90 שקלים לחטיף.

חומוסטחינה (צילום: בלנד איט)
חומוסטחינה. החומוס אותו חומוס | צילום: בלנד איט

חומוסטחינה, סלטי צבר
בדיוק כשחשבנו שזהו, חומוסי הסופרים שלנו כבר עברו את כל הניסויים האפשריים, הגיעו חומוס צבר והפרזנטור שלהם אבי לוי והוכיחו שכשרוצים לחדש, תמיד אפשר לחשוב על עוד משהו. הפעם מדובר בחומוס עם אקסטרה טחינה (לא היה כבר אחד כזה?), שמגיע בשלושה טעמים: חלק, צנובר וחריף. טעמנו את שלושתם, ולצערנו הטעם התעשייתי שמאפיין כל חומוס קנוי, יהיה הטוויסט עליו אשר יהיה, בלט גם כאן. הטחינה אמנם מורגשת טיפה יותר, אבל הבסיס – חומוס עם טעמי לוואי של חומרים משמרים – הוא אותו בסיס.

שורה תחתונה: עוד מאותו הדבר (שזה בסדר, כל עוד לא מצפים ליותר). 2.5 כוכבים.
מחיר: 14 שקלים לאריזה של 400 גרם.

אין תמונה
סקיטלס בטעם פירות יער. לא חוכמה, אנחנו מכורים

סוכריות סקיטלס בטעם פירות יער
בתור מי שהיו מכורים לסקיטלס כל תקופת התיכון ולא ממש השתקמו בשנים (הרבות) שחלפו מאז, הטעם החדש של המותג היה עבורנו רענון מבורך. בגזרת הצבעים – הסקיטלס האלו הם בצבע מאט ולא מבריקים כמו המקוריים. צבעי הפסטל שלהם נעימים לעין (למרות שאנחנו די חוששים לברר מה כל אותיות ה-E האלו אומרות). בגזרת הטעם – הוורוד והירוק דווקא זהים לטעמים המקוריים של הסקיטלס (אגב, מה "פירות יער" בתפוח?), ורוב האחרים פשוט לא מזוהים (זה אננס? קרמבולה? פטל? מה זההה?), אבל משובבי נפש בדרכם האלמונית. מה שכן, ולא שיישמע שאנחנו מתלוננים חלילה - היינו שמחים אם היו מכחידים מהאריזה את הסקיטלס הכחולים, שהזכירו לנו טעם של שפתון נגד יובש.

בשורה התחתונה: לא נגיד שזה העילית של הקינוחים, אבל באמת שקשה לא לפרק חצי חבילה במכה. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 3 שקלים לאריזה אישית של 38 גרם, 8.90 שקלים לאריזת 174 גרם.

אין תמונה
מיונז במגוון טעמים. אויש, זה נהדר

מיונז במגוון טעמים וסגנונות מסביב לעולם, מאכלי עולם
אוהבים מיונז? האמת היא שגם אנחנו, מאוד. על המבורגר או צ'יפס, בכריך או סלט ביצים - מיונז תמיד בא טוב. בדיוק מהסיבה הזו שמחנו לשמוע על הסדרה החדשה שלקחה את האושר הלבן לסיבוב בעולם, וחזרה עם ארבעה טעמים חדשים: שום קלוי, חריפות מעודנת, צ'יפוטלה קלוי וסרירצ'ה. השום הקלוי היה קטיפתי ונעים, החריף המעודן היה פשוט מיונז פיקנטי בצבע ורוד, ומעל כולם כיכב הסרירצ'ה שהוא בגדר חובה לכל חובב חריף.

שורה תחתונה: מומלץ לכל המכורים למיונז. 4 וחצי כוכבים.
מחיר: 19-23 שקלים. להשיג ברשתות טיב טעם, סטופ מרקט ומעדניות ברחבי הארץ.

גבינות בולגרית גליליות במרקם עשיר, משק צוריאל (צילום: דן לב)
בולגרית גלילית של משק צוריאל. לא מה שאנחנו רגילים | צילום: דן לב

גבינות בולגרית גליליות, משק צוריאל
100 אחוז חלב בקר איכותי, מליחות מופחתת ומרקם עשיר. זו ההבטחה של החברים ממשק צוריאל באשר לגבינות הבולגריות החדשות שלהם. טעמנו, והמליחות המופחתת אכן מורגשת, עניין שמחבק כל סלט או טוסט באהבה. מרקם הגבינה קשה יותר מהבולגריות שאנחנו רגילים אליהן – שזה דבר שצריך להתרגל אליו – אבל כשמתרגלים מדובר באחלה גבינה.

שורה תחתונה: לא חייבים להפציץ במלח כדי ליצור בולגרית טובה. 4 כוכבים.
מחיר: 19.90 שקלים.

אין תמונה
הארטיקים החדשים של ג'ויה. מתוקייייייים (תרתי משמע)

סדרת JOYA Collection, נסטלה
אין דבר שמסמל קיץ יותר מגלידות חדשות, ואין אנשים שנלהבים מגלידות חדשות יותר מאתנו. אז הדבר הראשון שיש לנו להגיד על שלגוני הג'ויה קולקשן החדשים הוא שהם ממש ממש חמודים. הטעמים בסדרה החדשה שונים מאוד זה מזה - וויסקי ואספרסו, חלבה ושברי פיסטוק, טופי קרמל ופיסטוק קוקוס קלוי - והמשותף לכולם הוא שהם קטנים מאוד ומתוקים מאוד, עד כדי כך שקשה לחוש בהם בטעמים מעבר לסוכר. החריג היחיד הוא שלגון הפיסטוק עם הקוקוס הקלוי, שאמנם לא בהק בטעמי פיסטוק אבל היה מתון יחסית במתיקותו, ועל כן טעים יותר.

בשורה התחתונה: אם כבר חוטאים, אז עדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות שלגון איכותי יותר. 3.5 כוכבים לפיסטוק, 2 לטעמים האחרים.
מחיר: 8 שקלים לשלגון.

אין תמונה
בייגל קרקר של אסם. היי, זה מעולה!

בייגל קרקר, אסם
יש אנשים שרואים בקרקרים ז'אנר סתמי ומיותר לחלוטין, ויש את אלה שסוגדים לרקיקים באשר הם. אנחנו משתייכים לקבוצה השנייה, והבייגל קרקר החדש של אסם רק גרם לנו לחזק את עמדתנו. טעמנו בייגל קרקר בטעם עשבי תיבול ובטעם כפרי – שניהם, אגב, ללא גלוטן. הגודל של הקרקרים מושלם (אנחנו אכלנו את שלנו עם דיפ אבוקדו), והמרקם מעולה ופריך. גם התיבולים שהוספו לקרקרים רק הוסיפו להם ולא גרמו לעודף טעם מבאס. למען האמת, הדבר השלילי היחיד שיש לנו להגיד על המוצר הזה הוא שכרגיל, הוא לא ממש בריא, ומלא בעמילן תירס וסוכרים. ועדיין, זה בטוח בריא יותר מהרבה חטיפים אחרים, וטעים פי כמה.

שורה תחתונה: אהבנו ביותר. 4 כוכבים.
מחיר: 10-11 שקלים לאריזה.

מחוץ לקופסה

גלוטזירו, פסטה ללא גלוטן בשיווק פסטה דלה קזה
הרבה פסטות ללא גלוטן פגשנו בשנה האחרונה (הכל יחסי, כן?), אבל פסטה טרייה ללא גלוטן עדיין לא מצאנו – עד לזו של פסטה דלה קזה חביבתנו. הפסטות של גלוטזירו עשויות מקמח תירס וקמח אורז ומגיעות בצורת פוזילי, חונקי כמרים וריגטוני. החדשות הטובות הן שמדובר בפסטה טעימה שזמן ההכנה שלה קצר מאוד (2-3 דקות). החדשות הפחות טובות הן שלעומת הפסטה ללא גלוטן שטעמנו לאחרונה מתוצרת ברילה, התוצאה הסופית של הגלוטזירו מזכירה פחות פסטה רגילה (וגם עולה כמעט כפול). עם זאת, בשונה מהפסטות היבשות, בגלוטזירו הצליחו להגיע לתוצאה טובה מאוד מההיבט הבריאותי, עם פסטה נטולת נתרן. בשורה התחתונה, תיאלצו לטעום ולהחליט בעצמכם. 4 כוכבים. 19 שקלים.

אין תמונה
פסטה ללא גלוטן של פסטה דלה קזה. הראשונה הטרייה שפגשנו

עללחם, סדרת ממרחים של מעדני זאביק
מעדני זאביק מציעים סדרה של ממרחים ביתיים וביניהם ממרח ארטישוק, פסטו, טפנד זיתים, לימון כבוש וממרח עגבניות מיובשות. כל הממרחים שטעמנו בסדרה היו בעלי מרקם מעולה, טעימים ואיכותיים בהחלט. כיף למרוח אותם על לחם או קרקרים, וגם לשלב אותם בסלטים או בפסטות. הנקודה הבעייתית היחידה שמצאו בהם כל הטועמים היא השמנוניות. מכיוון שמדובר במוצר ביתי וטבעי, תחושת השמן שעוטף את הלשון (ולפעמים אפילו צפה במעלה הצנצנת) מפתיעה ומצערת. תורידו קצת שומן, ואנחנו מבטיחים להפוך לקליינטים קבועים. 4 כוכבים. מ-19.90 שקלים לצנצנת. להשיג בעדן טבע מרקט, טיב טעם ובמעדניות ברחבי הארץ.

עללחם, סדרת ממרחים של מעדני זאביק (צילום: T&T productions)
עללחם של מעדני זאביק. חוץ מהשמנוניות - נהדר | צילום: T&T productions

>> ומה חשבנו על התפוצ'יפס עם טבעות הבצל?