גרנד פטיסרי קפוצ'ינו, לואקר

המוצרים של לואקר כולם טעימים, אבל מה, דומים זה לזה דמיון משווע. לא משנה איזה טעם, לא משנה איזה צבע – הטעם הוא טעם לואקר, שזה טוב, אבל לא במיוחד מגוון (חריג כאן רק טעם הקוקוס, שהוא באמת עילוי משוגע).

אז הנה עכשיו הגיח לו לאוויר העולם לואקר חדש - שכבות ופל במילוי קרם קפוצ'ינו, בציפוי שוקולד כמובן, ואנחנו נמלאנו תקווה לחידוש בפלטת הטעמים. ובכן, הלואקר החדש בהחלט מחדש, טעם הקפה שלו עדין אך ניכר בהחלט (בואו נגיד ששונאי הקפה התבאסו עליו מאוד), והאחרים לא הפסיקו לנשנש רק עוד אחד אחרון, עד שלא נותרה מהחבילה אלא אריזה מרשרשת.

שורה תחתונה: אם אתם אוהבים קפה, אתם הולכים למות על זה. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90-12.20 שקלים לאריזה של 100 גרם.

מינוט סטייק, בלדי (צילום: יחסי ציבור בלדי)
מינוט סטייק, בלדי | צילום: יחסי ציבור בלדי

מינוט סטייק, בלדי

מינוט סטייק, כשמו כן הוא – סטייק שמכינים בדקה. אבל דקה דקה, לא דקה כמו "עוד דקה נשוב", או לא עלינו "דקה אני שם". דקה אמיתית. טגנו אותו יותר מדקה – וקיבלתם סוליה דקיקה ונחמדת. אנחנו הכנו את הסטייקונים הדקיקים החדשים של בלדי בדיוק כמו שביקשו – מהר מהר ובמחבת משומנת – וקיבלנו בשר טעים לגמרי, אומנם דקיק אבל מספק וכיפי מאין כמוהו (רק שימו לב, בניגוד למה שכתוב – אין צורך להמליח. אנחנו בכל זאת מדינת היהודים פה, הבשר מגיע מלוח). משערים שיכול היה להיות נחמד להכניס אותו לכריך, אנחנו פשוט זללנו אותו ישר מהמחבת. מה לעשות, בהמות.

שורה תחתונה: טעים מאוד, רק שימו לב – חבילה אחת תתחסל לכם חיש מהר.
מחיר: 34.90 שקלים לאריזת 300 גרם.

ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה, תנובה (צילום: ברוך נאה, יחסי ציבור)
ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה, תנובה | צילום: ברוך נאה, יחסי ציבור

ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה, תנובה

סדרת תחליפי הגבינה הלבנה החדשה של תנובה היא אופציה במחיר עממי לתחליפי הגבינות האיכותיים אבל היקרים שניתן לקנות מיצרנים פרטיים, שזה כשלעצמו בשורה מרגשת לטבעונים. בגזרת הטעם, קשה להגיד שהגבינה עומדת בפני עצמה. המרקם מעט דליל וטעם הסויה הוא, לרוע המזל, טעם של סויה. את המצב מצילה גבינת "ניחוח טוקסנה", עם תיבול שמצליח להעיר יפה את פרוסת הלחם.

שורה תחתונה: טעם סביר ומחיר סביר, בעיקר הטוסקנה. 3 כוכבים.
מחיר: 8.50-10.90 ל-250 גרם.

רוטב סויה מסורתי, מאסטר שף (צילום: יחסי ציבור מאסטר שף)
רוטב סויה מסורתי ורוטב סויה מופחת נתרן, מאסטר שף | צילום: יחסי ציבור מאסטר שף

רוטב סויה מסורתי ורוטב סויה מופחת נתרן, מאסטר שף

רוטב הסויה החדש של מאסטר שף מכיל 40 אחוז פולי סויה, מה שאמור להיות ריכוז הפולים הגבוה ביותר מכל הרטבים בשוק, והוא באמת הרגיש לנו טעים ואיכותי כמו הרטבים היותר יקרים ממנו, והשכיח זיכרונות של רטבים ישראלים "בנוסח סויה" שלא ברור לנו איך עדיין קיימים. ניסינו גם לבשל איתו וגם לטבול בו סושי, ואת שני המבחנים הוא צלח בכבוד. הגרסה מופחתת הנתרן והבריאה יותר הייתה כצפוי קצת פחות מלוחה, אבל התגלתה כמוצלחת גם היא.

שורה תחתונה: אחלה רוטב סויה במחיר שפוי. 5 כוכבים.
מחיר: 12.90-18.90 שקלים לבקבוק של 620 מ"ל.

אין תמונה
חטיף צ'יפס בטטה בטעמים, מיה

חטיף צ'יפס בטטה בטעמים, מיה

כבר סיפרנו לכם על חטיף הבטטה המוצלח הזה שאי אפשר להפסיק לנשנש מרגע פתיחת השקית ועד הפירור האחרון. לשמחתנו מישהו שם למעלה (או לפחות בהנהלת מיה) לקח את ההתלהבות שלנו ברצינות, והצ'יפס הנהדר הזה יוצא עכשיו במהדורה שכוללת שלושה טעמים חדשים: מיקס בטטות (שלושה זנים שונים), צ'יפס בטטה עם שום ורוזמרין וצ'יפס בטטה עם שמן זית ועשבי תיבול.

מה נגיד ומה נאמר? אם בדרך כלל סרטי המשך הם פחות טובים מהסרט המקורי, אז בחטיפים האלה זה לגמרי לא המצב. מדובר בסדרה סופר מוצלחת, קראנצ'ית ואיכותית בטעמה. אהבנו במיוחד את מיקס הבטטות הצבעוני, שכיף לנשנש כמו שהוא, וגם את טעם הרוזמרין והשום שלא התאפקנו ופיזרנו מעל סלט עלים פשוט. התוצאה: סלט אחר וכיפי שיכול לתפקד כמיני-ארוחה לכל דבר.

שורה תחתונה: תנו לנו עוד מהאושר הזה. 4.5 כוכבים.
מחיר: 9.90 שקלים ל-100 גרם.

שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן, קוואקר (צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור)
שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן, קוואקר | צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור

שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן, קוואקר

עד לפני ממש כמה שבועות, היה משהו שובר לב במערכת היחסים של חולי הצליאק עם קוואקר. מצד אחד, שיבולת שועל אינה חיטה, ואין בה גלוטן, שזה יופי. מצד שני, סביבת הייצור והאריזה של הקוואקר לא הייתה מותאמת לצליאקים – כך שבהחלט יכול היה להתפלק לו איזה גלוטנון לתוך הקופסה שקניתם בסופר. והנה נגזל מהרגישים לגלוטן אחד התחליפים הכי ראויים והגיוניים שהיו להם לקמח.

אבל כל זה היסטוריה: לאחרונה החלו בקוואקר לשווק שיבולת שועל להכנה מהירה שאין בה גלוטן – לא בה ולא בסביבת הייצור שלה – מה שמאפשר סוף סוף לכל האוכלוסייה ליהנות ממנה במידה שווה. ואחרי שהכנו פנקייק שיבולת שועל מוצלח במיוחד, תנו לנו לומר לכם – יש ממה ליהנות.

שורה תחתונה: תיקון מבורך לעוול היסטורי. 5 כוכבים.
מחיר: 12.80 שקלים ל-500 גרם, כמו הגרסה הרגילה.

אין תמונה
חטיף שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים, נייצ'ר ואלי

חטיף שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים, נייצ'ר ואלי

החטיף החדש של נייצ'ר ואלי, ענקית חטיפי הבריאות, הוא למעשה עוגייה, ויותר נכון שתי עוגיות שביניהן קרם חמאת בוטנים. כמצופה משתי עוגיות שביניהן חמאת בוטנים, מדובר במוצר טעים לחלוטין, שכצפוי מזכיר במבה, רק עשיר ושמנוני וטעים בהרבה. עכשיו רק נשאלת השאלה אם הנשנוש הזה עובר כחטיף בריאות, והתשובה שלנו היא: פחחחחחחחחח. מתוק מתוק, טעים טעים, 200 קלוריות בלי להתבלבל - לכו על זה, רק אל תצפו שהגוף שלכם יודה לכם (הכרס דווקא כן).

אגב, יש גם גרסה במילוי קרם שקדים, אותה פחות אהבנו. יותר מהכל הזכיר לנו המילוי את שולחן ממתקי המימונה, אלה שמכינים כשעוד אסור להתעסק עם חמץ, והם כולם על טהרת השקדים. לאוהבי הז'אנר.

שורה תחתונה: עוגיות סנדוויץ' מושחתות וכיפיות. 3 כוכבים.
מחיר: 18.90-19.90 לחבילה של 4 עוגיות סנדוויץ' גדולות.

משקה חלב בטעם אגוזי לוז לקפה, 1 אחוז שומן, תנובה (צילום: סטודיו ברוך נאה, יחסי ציבור)
משקה חלב בטעם אגוזי לוז לקפה, 1 אחוז שומן, תנובה | צילום: סטודיו ברוך נאה, יחסי ציבור

משקה חלב בטעם אגוזי לוז לקפה, 1 אחוז שומן, תנובה

הזיכרון הראשון שהציף אותנו כשטעמנו את משקה החלב החדש של תנובה, בטעם אגוזי לוז, הוא זיכרון הטייסטר'ז צ'ויס בטעמים, שסחף את הארץ לפני משהו כמו 20 שנה. קפה בניחוח אגוז היה אז יציאה מטריפת חושים, שהתחרה בה רק הקפה בניחוח וניל. אז כן, מסתבר שעד היום יש משהו מרגש (אם כי פרוביניציאלי בדרכו) בקפה שניחוח של אגוזי לוז עולה ממנו (אגב, המשקה החדש אינו מכיל אגוזים כלל), ואת זה משקה החלב הזה עושה על הצד הטוב ביותר. מה שכן, פחות התחברנו לאופציית השקשוק, שמתיימרת להנפיק חלב כמו-מוקצף. פרובינציאלים פרובינציאלים, אבל לא עד כדי כך.

שורה תחתונה: כיפי להכנת נס קפה מפעם לפעם. 3.5 כוכבים.
מחיר: 7.20 שקלים ל-800 מ"ל.

ענבי חורף סקרלוטה, ענבי טלי (צילום: ניצן אשוח שאול, יחסי ציבור)
ענבי חורף סקרלוטה, ענבי טלי | צילום: ניצן אשוח שאול, יחסי ציבור

ענבי חורף סקרלוטה, ענבי טלי

בשורה נהדרת לכל המכורים לענבים: אף שימי הקיץ חלפו עברו להם, שגרת כרסום הענבים הפריכים יכולה להמשיך להתקיים כסדרה. ענבי טלי הוציאו לאחרונה לחנויות את זן ענבי הסקרלוטה - ענבים אדומים, שמנמנים, גדולים יחסית ונטולי חרצנים מטרידים, שפשוט עשו לנו את הימים האחרונים כל כך הרבה יותר טעימים ומהנים. אכלנו את הסקרלוטה כפי שהם, וגם שילבנו אותם בדייסה קרה בארוחת הבוקר - כך וגם כך הם היו נהדרים, השתלבו היטב ולא נפלו בטעמם מזני ענבי הקיץ האהובים.

שורה תחתונה: שדרוג מדהים לסל הדליל של פירות החורף. 5 כוכבים.
מחיר: מ-14.90 שקלים לקילו.