פיצה עם גבינה אמיתית, מעדנות  (צילום: ברוך נאה,  יחסי ציבור )
פיצה עם גבינה אמיתית של מעדנות. וויי, שווה! | צילום: ברוך נאה, יחסי ציבור

פיצה עם גבינה אמיתית, מעדנות

אנחנו בטוחים ששמעתם על המהפך של מעדנות – שהחלה לשווק את כל הפיצות שלה עם גבינה צהובה אמיתית. אחרי הכל, היה קשה לפספס. לכאורה, שמחה קטנה מאוד. ברור שעל הפיצה יש גבינה צהובה, למה מה עוד כבר יכול להיות עליה? אז התשובה היא שהרבה ג'יפה, בדמותו של תחליף גבינה, שיש בו בעיקר שומן וכולסטרול וטעם של רמאות. לכן התייחסנו להצהרה של מעדנות בכובד ראש, ואפילו פרגנו.

ואז הגיעה שעת הטעימה. בין מוצרי הפיצה שנשלחו אלינו היו משולשי פיצה, ארוזים אחד אחד באריזות ניילון. חיממנו לנו כמה מהם, ואתם יודעים מה? התרגשנו. לא כי הגבינה אינה מזויפת, אלא כי מדובר במוצר ממש ממש טוב. הפיצה יוצאת מהתנור יפה, עבה, מגרה וטעימה אש, והאריזה משולש-משולש הופכת אותה למוצר נוח לשימוש מאין כמוהו. היה שווה לנו לחכות לפסטיבל ה-100 אחוז גבינה בשביל לגלות את המוצר הנחמד כל כך הזה. וזה שהוא עם גבינה אמיתית? יופי של בונוס.

מחיר: 33-36 שקלים לחבילת משולשי פיצה.

שורה תחתונה: מצוין. עכשיו רק נשאר לטפל בנתרן, כי המליחות הזו לא באמת נחוצה. 4.5 כוכבים.

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים של רצח

אין תמונה
מצופלת של עלית. וויי, פחות


מצופלת, עלית

מסורת היא עניין מסובך, בעיקר באוכל. לכו תתווכחו עם טעם מוכר שהשתרש עם השנים, כזה שגידל דורות של ילדים ופרנס דורות של שינניות. מקופלת היא כנראה המלכה של המוסדות העל-זמניים האלה, מוצר שהיה קיים כאן הרבה לפני הכרזת העצמאות של ישראל ויחגוג 80 שנה לקיומו ב-2015. ברוח מגמת המיתוג מחדש שמגיעה לכל תחום בחיינו בשנים האחרונות, גם בעלית החליטו לנסות להמציא את הגלגל מחדש - והולידו את מצופלת.

הכוונה די ברורה: לקחת את המוצר המוכר ולצפות אותו בהפתעות שייצרו סביבו באזז חדש. הבעיה היא שבפועל השינוי הזה רק מחזק את הקלישאה המוכרת: אם זה לא שבור, אל תתקנו. וריאציית ציפוי הסוכריות סתמית למדי, כמות הסוכריות מעטה מדי והאפקט שלהן לא מורגש. וריאציית השוקולד הלבן חוטאת אפילו יותר, שכן היא למעשה מבטלת את האפקט המתפורר של המקופלת והופכת אותה לוופל גנרי לכל דבר. לסיום טעמנו את המקופלת המקורית ונזכרנו שוב כמה פשוט יכול להיות מוצר מנצח, גם אם זה אומר שאי אפשר לשים עליו את התווית "חדש".

שורה תחתונה: אם זה לא שבור וזה. 2.5 כוכבים.

מחיר: כמו המקופלת, אזור ה-3.90 שקלים.

אין תמונה
הפרות החדשות. הפעם לא התחברנו

שוקולדים בטעמים חדשים לחורף, עלית

בשנייה שרואים את החטיפים האהובים רבע לשבע או בייגלה על האריזות של השוקולדים החדשים של עלית בא לקפוץ מרוב שמחה. גם שוקולד וגם בייגלה? גאוני, שוקולד עם טוויסט רבע לשבע? איך לא חשבו על זה קודם. כשקיבלנו את החבילות החדשות התחשק לנו לפתוח את הכל יחד ולבלוס עד שנחטוף הרעלת סוכר, לפחות. והנה בא האבל הגדול. ברגע שטעמנו את השוקולדים באה לנו הבאסה. קודם כל, לכל הטעמים היה אותו טעם בדיוק. מתוק, הרבה יותר מדי מתוק. הבייגלה בא לידי ביטוי בנגיעות קטנטנות שנכנסו לנו בין השיניים, ושינה בעיקר את מרקם השוקולד ולא את טעמו. חטיף הרבע לשבע בכלל בקושי הובחן.

כולנו אוהבים חטיפים, ובעיקר יש לנו המון סנטימנטים אליהם - וברור שעל הסנטימנטים הילדותיים והנאיביים האלה משחקים כאן בעלית. הלוואי שהיו משקיעים קצת פחות במיתוג, וקצת יותר במוצר עצמו.

שורה תחתונה: בעיקר מבאס. 2 כוכבים.

מחיר: אזור ה-6.90 שקלים לחפיסה.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
לחם ברמן אקטיב. המלא החדש שלנו

לחם ברמן אקטיב

לא נעים לנו להיות כל כך חיוביים, אבל הלחם החדש של ברמן פשוט עשה לנו את זה בטירוף. ולא בגלל שהוא פרה-ביוטי. הסיבה היא שהוא פשוט טעים. הוא רך, הוא אחיד במרקמו, בלי התייפייפויות מבאסות של גרגירים וזרעונים, והוא לא זועק "אני נפלא ובריא". הוא פשוט נפלא ובריא (100 אחוז קמחים מלאים, לא צחוק). קצת כמו לחם שחור רגיל – שהוא לדעתנו הטעים בלחמים – רק קצת יותר כהה והרבה יותר מזין.

שורה תחתונה: ככה אנחנו אוהבים לצרוך את הסיבים התזונתיים שלנו.

מחיר מומלץ: 13-17 שקלים.

אין תמונה
שניצל להכנה ביתית. נחמד בהחלט

שניצל להכנה ביתית, עוף טוב

מוצר חדש לעוף טוב: שניצל חצי-מוכן, שרק צריך להוציא מהשקית ולטגן או לאפות. מעניין. אנחנו הלכנו על אופציית האפייה וסיימנו עם שניצל טעים למדי, שאמנם לא מרגיש ביתי בכלל אבל בהחלט מחזיק ארוחה כשממהרים. בעיקר נחמדה המחשבה על ההתעללות השמנונית שפיסת העוף הזו לא עברה לפני שהוכנסה לשקית. אחרי שקראנו את הביקורות התזונתיות הטובות על החברה, אנחנו מפרגנים בקלות ובשמחה.

שורה תחתונה: יחסית לאוכל שקונים במקפיאים – סבבה לגמרי. 3 כוכבים.

מחיר מומלץ: 27.90 שקלים (מחיר היכרות).

אין תמונה
פריכיות ביס טעם תות לילדים. מי אמר במבה אדומה?

פריכיות ביס טעם תות לילדים, שטראוס

אנחנו חייבים להודות שמעולם לא נתקלנו בחטיף בטעם תות שאהבנו (טוב, אולי במבה אדומה, אבל זה היה לפני כמה עשורים). כי מה זה טעם תות? אף יצרן בעולם לא הצליח לייצר משהו בטעם תות אלא רק משהו בטעם של "בטעם תות", קצת כמו טעם "כחול" או "אדום" בממתקים. ועדיין, אי אפשר להגיד שלא נהנינו מפריכיות הביס האלו. בביס הראשון הן קצת מחרידות, לפחות לאנשים בני 25 ומעלה, אבל יש בהן משהו ממכר ומאוד מוכר. כל כך מוכר שכל מי שנתנו לו לטעום מהפריכיות נרתע מהן בביס הראשון, אבל היה חייב לדגום לפחות עוד חצי חבילה כדי להבין למה הטעם הזה כל כך מוכר לו, ואז לסיים את החבילה על הדרך. אחרי שבירת ראש קולקטיבית, הבנו שהן פשוט מזכירות במבה אדומה, רק פחות שומניות ובהרבה פחות קלוריות.

שורה תחתונה: לא נפלנו מזה, אבל בכ-100 קלוריות לשקית, וללא צבעי מאכל וחומרים משמרים, השד לא כל כך נורא. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-4.5 שקלים לשקית של 25 גרם.

אין תמונה
קפה טחון לאספרסו. חזק וטעים

קפה טחון לאספרסו, לנדוור

בלנדוור, אלה מהקפה הטורקי, השיקו מוצר חדש: קפה אספרסו טחון 100% ערביקה, לשימוש במכונת אספרסו ביתית או במקינטה. אז ניסינו אותו עם חלב חם, והוא היה לנו חזק וטעים. למען ההגינות נציין שאנחנו לא אנשים של מקינטה, כך שאם יש דקויות כאלה ואחרות של טעמים, ומן הסתם יש – אנחנו כנראה עיוורים להן. אבל אוהבי קפה אנחנו, כך שאם המוצר עבר אותנו, כנראה שהוא באמת בסדר. מה ששבה את לבנו במיוחד הוא הכפית הקטנה המצורפת, שמכילה בדיוק 7 גרמים שהם הכמות המומלצת לאספרסו – ופוטרת את מכין הקפה מכל התלבטות בסגנון "האם להעמיס עוד על הכפית או שזה מספיק".

שורה תחתונה: אנחנו באמת פוחדים להתחייב, אבל היה לנו טעים. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 25-32 שקלים לאריזת 200 גרם.

אין תמונה
עוגיות קינמון של כרמית. הפתעת השבוע

עוגיות מיני קוקוס-קינמון, כרמית

האמת? עוגיות הקינמון החדשות של כרמית הפתיעו אותנו מאוד. בניגוד לציפייה, שנבעה אולי מדעות קדומות או מהלוק של קופסת הפלסטיק המיושנת והמאסיבית, העוגיות היו במרקם פריך ומצוין, גודל כיפי וטעם לא מתוק מדי. גם הקינמון, שעשוי להיות מעיק אם משתמשים בו באופן מוגזם, היה כאן מהנה, והשתלב היטב עם מזג האוויר הסגרירי שפשוט דורש כוס תה עם משהו מתוק קטן ליד.

שורה תחתונה: אמנם לא סוגה עילית, אבל לגמרי עושה את העבודה. 3.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 19.90 שקלים לקופסה של 600 גרם.

ספייסי שוקו מיקס (צילום: ג'וליקה)
ספייסי שוקו מיקס, ג'וליקה. אם אנחנו אומרים שחורף, אז חורף! | צילום: ג'וליקה

מחוץ לקופסה: שוקו עם כבוד

השבוע החולף הזכיר לנו איזה כיף זה חורף. נכון שלא היה ממש קר, ואם לדייק לא היה קר בכלל, אבל בחסות הגשמים התפתינו להחליט שהחורף כבר כאן במלוא עוזו, על כל המשתמע מכך. והדבר הראשון שמשתמע מחורף כשאתה סאקר של שוקולד זה, איך לא, שוקו חם.

לא יודעים איך אתם, אנחנו מעדיפים את השוקו שלנו רציני, עם שוקולד 64 אחוז, ג'ינג'ר, צ'ילי וגרגירי וניל – וזה בדיוק מה שקיבלנו באבקת השוקו החדשה של חנות השוקולד ג'וליקה שברמת השרון. אל תיטעו לרגע לחשוב שמדובר בשוקו לא מתוק – הוא מתוק להפליא, אבל חוץ מזה הוא גם קצת פיקנטי, טיפה חרפרף ומאוד מאוד עשיר. האבקה, שאולי מוטב לקרוא לה תערובת, מגיעה במבחנת ארלנמייר עם פקק שעם, שמכילה כמות המספיקה ל-10-15 כוסות של משקה שוקולד חם ומענג. בגלל שבלי להתעצבן בכלל אי אפשר, נגיד רק שהמבחנה, על אף היותה מקורית, מרשימה וכל זה, מתגלית כבחירה די מרגיזה כשמנסים להוציא שתי כפות של תערובת, כמו שדורשות ההוראות. עוד לא נולדה הכף שתצליח להיכנס לפתח של מבחנה, אז אנא.

החנות עצמה, ג'וליקה, נפתחה רק ממש לאחרונה, ואם זה מה שהיא מנפקת על ההתחלה – בהחלט שווה לעקוב אחריה.

ספייסי שוקו מיקס, 39 שקלים למבחנה של 200 גרם, להשיג ב-Jolika, רחוב יבנה 48 (פינת סוקולוב 111), רמת השרון, טל' 058-3459294.

>> בפעם שעברה ניסינו חטיף צ'יפס חדש, שהוא לא אפוי ולא מטוגן