מוצרי לחם ארז ראש השנה 2013 (צילום: דן לב, mako אוכל)
קניתי לבד! מוצרי לחם ארז לראש השנה 2013 | צילום: דן לב, mako אוכל

עוגת דבש אינה עוגה זוהרת. מטבעה היא יבשושית מעט, חסרת ברק, ולא נוטה להגיע עם עיטורי קצפת מרשימים או מילויים אקסטרווגנטיים. ובכל זאת, היא עוגה אהובה מאוד, המנחמת אותנו לצד הקפה בימים המתקצרים, המתקררים והמחשיכים מוקדם. בדקנו באופן יסודי את מרכולתן של הקונדיטוריות ורשתות בתי הקפה לקראת החג, ובחרנו להמליץ לכם על העוגות שלמרות האתגר - מצליחות לזהור.

כן! כן! כן!

רולדין
ברולדין מצאנו שווה במיוחד את טארט בוסטוק אגסים ותפוחים בדבש - בצק בריוש חמאה במילוי קרם שקדים, קונפיטורת תפוחים בדבש, אגסים ותפוחים מקורמלים (55 שקלים). זו עוגה עגולה וביתית, שמעל בצק הבריוש הכיפי שלה מפוזרים פירות ושקדים מסוכרים. הבצק הלא מתוק מעדן את מתיקות הפרי. עוגת שכבות סבלה ברטון (59.90 שקלים) היא עוגת פס מבצק פריך, עם שוקולד לבן וקרמה קרמל. למעלה היא מעוטרת בדרז'ה מוזהב, ומעבר לזה שהיא מושחתת בטירוף וטעימה לגמרי, היא הדבר הכי חגיגי ויפה שתוכלו להביא לחותנת לשולחן החג.

רולדין עוגת טארט בוסטוק אגסים ותפוחים בדבש (צילום: רונן מנגן, mako אוכל)
שווה במיוחד: טארט בוסטוק אגסים ותפוחים בדבש של רולדין | צילום: רונן מנגן, mako אוכל

רולדין עוגת ברטון קרמל צילום רונן מנגן (צילום: רונן מנגן, mako אוכל)
טעימת חובה: עוגת ברטון קרמל של רולדין | צילום: רונן מנגן, mako אוכל

מתוקה
אהבנו מאוד את עוגת פלורנטין שקדים ודבלים של מתוקה (45 שקלים), שלמרות שהבצק שלה קצת התפורר לנו, הציפוי הממכר לא הניח לנו להניח לה. פחות התחברנו לעוגת דבש, בננה ואגוזים (42 שקלים), שלא הייתה מספיק לחה, ונדמה היה לנו שגם לא מספיק מאוזנת - בביס אחד הורגש הדבש, ובאחר הבננות.

שמו
משמו אנחנו מצפים להרבה מאוד, ואכן עוגת הדבש והתפוחים (35 שקלים) שלו עשתה לנו כיף עם מרקם לח במידה. גם טארט התפוחים-וניל כדאי (49 שקלים).

טאטי
בעוד עוגת הדבש הקלאסית שלהם (42-47 שקלים) לקתה ביובש קל, הבריקו בטאטי עם עוגת שמרים ריקוטה ודבש (43-52 שקלים). העוגה המרובעת גדולה למדי, ואפשר לחתוך אותה בקלות לארבעה ריבועים ענקיים, אותם יאכלו לאכול בכיף שני אנשים. וכשאנחנו כותבים בכיף, אנחנו מתכוונים לזה: מדובר בעוגת ריקוטה שמרים טובה וראויה, שהדבש נותן לה חיזוק קטן וחמוד.

עוגת שמרים ריקוטה ודבש טאטי לחם (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
ההברקה: עוגת שמרים ריקוטה ודבש של טאטי | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

אספרסו בר
שתי הצלחות טעמנו מרשת אספרסו בר: עוגיות מרנג צרפתי (18 שקלים לעוגייה) עצומות, במילוי דבש, פיצוחים ותבלינים – שאלמלא היו כה מתוקות היינו ניזונים רק מהן מעתה ועד עולם, ועוגת דבש, אגוזים וטחינה (25 שקלים), שבכל ביס שלה מגלים בסיס רטוב של סילאן נוזלי במרכז כל פרוסה.

נשיקות מרנג דבש ופיסטוקים אספרסו בר (צילום: טמיר כהן,  יחסי ציבור )
לאכול ולמות: נשיקות מרנג דבש ופיסטוקים של אספרסו בר | צילום: טמיר כהן, יחסי ציבור

לחם ארז
לפני הכל, לכו ותרכשו לכם את עוגיות הפלורנטין דבש (25 שקלים) המעולות של לחם ארז. לא, בעצם מהרו וגשו לקנות קודם את בריוש התפוחים והצימוקים עם הדבש (45 שקלים) המצוין, הרך, החמאתי, הכיפי והמענג. גם עוגת דבש, תמרים ואגוזים (39 שקלים) של הרשת היא טובה; בקיצור, אם אתם לא אופים השנה, לחם ארז בהחלט יספקו את הסחורה.

אידלסון 10
אין הרבה מה לומר על עוגת הדבש הבחושה הקלאסית (42 שקלים) של הפטיסרי; היא הייתה מעולה, יציבה, יפה ומתובלת כהלכה.

אידלסון 10 עוגת דבש (צילום: אבי דואק, mako אוכל)
אין מילים: עוגת הדבש של אידלסון 10 | צילום: אבי דואק, mako אוכל

אורן בקר
הקונדיטור מפציץ עם שלוש עוגות מומלצות: בבקה קרם שוקולד לבן עם תפוחים מוקפצים בחמאה אגוזית (27-45 שקלים) – עוגה פשוט מצוינת, פריכה וחמאתית שכיף לקלף ולזלול; עוגת דבש עם סבלה ברטון קריספי בעטיפת שוקולד מריר (27 שקלים) ועוגת דבש קלאסית (26 שקלים) - טעימה כמו שעוגת דבש צריכה להיות.

בייקרי
בבייקרי תוכלו להתענג על הקינוחים השווים של החג, אבל הישמרו לכם מעוגת הדבש (35 שקלים), הסתמית והיבשה. במקומה, בפה מלא (תרתי משמע) אנחנו ממליצים על עוגת מוס וניל, קולי פטל ופירות טריים (189 שקלים), שהיא עוגה יפהיפיה וטעימה אם כי מעט כבדה, ועל ריז'יק – עוגה רוסית קלאסית של שכבות בצק דבש עם שמנת חמוצה וקצפת וניל (65 שקלים), אותה לא תוכלו בשום אופן להפסיק ליישר.

נו, יאללה, בסדר

לחמים
"עוגת דבש סבתא" (44 שקלים) של לחמים נראית כמו שעוגת דבש צריכה להיראות: עגולה, כתמתמה ועם חור גדול באמצע. היא גם מספקת את הסחורה מבחינת הטעם, ונעים לאכול אותה על חתיכות התפוחים שבבשרה. משטרודל תפוחי העץ (45 שקלים) קצת פחות התלהבנו: הוא גם נראה משונה, כאילו מטוגן, וגם היה לנו מעט מלוח.

עוגת דבש סבתא של מאפיית לחמים  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
מספקת את הסחורה: עוגת סבתא של לחמים | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

ביסקוטי
העוגות של ביסקוטי לקראת החג טובות, בסך הכל: דבש קלאסית עם תפוחים (44 שקלים) מתובלת היטב, אם כי מעט יבשה; קרמבל התפוחים (45-120 שקלים) מתוקה מדי וקצת מתפוררת, אבל האגוזים הקלויים הפזורים מעל עושים לה טוב; קראנץ שמרים במילוי גבינה, תפוחים, דבש תמרים ותבלינים (42 שקלים) טעימה מאוד-מאוד, אבל לא חגיגית מספיק במראה.

קולקציית ראש השנה בביסקוטי (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
קולקציית ראש השנה בביסקוטי | צילום: בועז לביא, mako אוכל

לחמנינה
עוגת הדבש של לחמנינה (40 שקלים) לא הלהיבה הפעם, אבל קראנץ התפוחים (40 שקלים) הטובה שלהן בהחלט מומלצת. הבצק טעים וחמאתי, והתפוחים מאזנים אותו היטב.

טיב טעם
למרות שהיא עוגה שקונים בסופר, אם לא תתפלצנו תגלו שהילדים שלכם דווקא יאהבו את עוגת הדבש של טיב טעם (34.90 שקלים): היא אמנם מתוקה-מתוקה-מתוקה, וחסר בה איזה עידון ואיזה שיק, אבל הזמינות והמחיר עושים אותה לכדאית.

עוגת דבש קלאסית (צילום: אלון לביא,  יחסי ציבור )
לא לפלצנים: עוגת דבש קלאסית של טיב טעם | צילום: אלון לביא, יחסי ציבור

יאמי
אפשרות מקורית היא לרכוש עוגות לחג דרך אתר יאמי, המפגיש בין צרכנים לבין בשלנים ביתיים, או במקרה שלנו, אופים. טעמנו ממגוון עוגות הדבש של בשלני האתר, ומתוכן היינו ממליצים מאוד על עוגת הדבש הקלאסית ממתכון יהודי עתיק של זלדה (40 שקלים), שנותנת את ההדגמה המושלמת למה לקנות עוגה מאופה ביתית יכול להיות פתרון מעולה. זו עוגה עסיסית במידה עם חתיכות פרי, צבע טוב וטעם טוב של בית.

אין תמונה
עוגת דבש של זלדה

עוגה נוספת שטעמנו מהאתר הייתה עוגת הדבש הטבעונית של לימור (40 שקלים). טוב, יש את הבדיחות על הטבעונים וכל זה, ולא נרצה לפתוח את הדלת הזו. אנחנו באמת בטוחים שיש להם אוכל טעים, אבל אולי עדיף שלא ינסו לאפות עוגות דבש אם הם לא יכולים להשתמש בדבש. גם ככה די קשה לעשות עוגת דבש טובה, ונראה לנו שהדבש הוא מרכיב די חיוני במשימה. יש לציין שהמרקם של העוגה הטבעונית לא רע, ובטעם שלה ניכרת נימה דבשית שלא ברור לנו כיצד הושגה: אבל אם אתם מצפים מעוגת הדבש שלכם להיות טעימה, חפשו אותה במקום אחר.
עוגת הדבש ללא סוכר וללא גלוטן של טלי-תבשלי-לי (50 שקלים) הייתה ביתית וטובה, לחה בתחתית ומצופה בקוקוס, ובכל זאת, הורגשו גם בה חוסרם של המרכיבים המהותיים.
אין תמונה
עוגת דבש טבעונית

אין תמונה
עוגת דבש ללא סוכר וגלוטן של טלי

לא חובה

שני
בקונדיטוריה שני הפציצו עם קולקציה בשם היומרני "דבש, עשבים וחליטות". כמו השם, גם העוגות (36 שקלים לעוגה) קופצות קצת מעל הפופיק: נדמה היה לנו שהבסיס שלהן טוב, אבל שילוב עשבי התיבול לא עשה עימן חסד. טעמנו עוגת דבש עם בזיליקום וקשיו קלוי ועוגת דבש עם טימין ואגוזי מלך, ולפעמים התבלבלנו לחשוב שאנחנו אוכלים פיצה ולא עוגה. העוגה עם הלמון גראס, לעומת זאת, כבר יותר התקרבה לטעם שלנו, אבל חטאה בלימוניות-יתר.

עוגת דבש ולמון גראס של קונדיטוריה שני  (צילום: אורית משה, mako אוכל)
מתחכמת: עוגת דבש ולמון גראס של קונדיטוריה שני | צילום: אורית משה, mako אוכל

גרין לייט
יצרנית המאפים ללא גלוטן מנסה את כוחה בגזרת עוגות הדבש. נורא היינו רוצים לפרגן, ולבשר למאותגרי הקמח שהנה להם עוגה ממש באותו הטעם כמו שלנו, אבל זה... פשוט לא. "כמו ליהנות ממקלחת טובה עם מעיל", כמו שאומרים. 19.90 שקלים.

עוגת דבש גרין לייט (צילום: אלון שסטל, mako אוכל)
משהו חסר: עוגת דבש ללא גלוטן של גרין לייט | צילום: אלון שסטל, mako אוכל

פטיט פוד
עוגת הדבש הקלאסית העגולה של פטיט פוד (48 שקלים) הרשימה אותנו מאוד בציפוי הגלייז הלבן והמהמם שלה, עד שטעמנו אותה. כמה יפה – ככה יבשה. כל ההבטחות על מתכון מסורתי המשלב קינמון, ציפורן וג'ינג'ר – לא נפדו, ואנחנו נשארנו עם סל הרטרו מפלסטיק (78 שקלים), גימיק נחמד לאריזת שי מקורית. הסל מלא בכל טוב: מיני קוגלהוף תפוחים, דובשניות בעבודת יד, עוגת קרמבל תאנים ומיני שטרודל תפוחים. אלא שגם כאן, המראה מלבב והטעמים מאכזבים. העוגות לחות וכאילו בשלות מדי, הדובשניות סתמיות - לפחות השטרודל טעים.

 >> גלריית תמונות מרהיבה של עוגות התפוחים הכי מגרות בעולם
>> מתכונים לראש השנה