יוגורטיה, פלדמן

אם להסתמך על חשבונות טיקטוק והודעת היח"צ, מדובר במוצר ששבר את הרשת ונעלם מהמקררים במהירות מסחררת. לאחרונה, לאור החוסרים והביקוש העולה - חודש המלאי בנקודות מכירה רבות ברחבי הארץ. עם או בלי קשר להייפ, מדובר במוצר שבהחלט עורר את הסקרנות שלנו: האם זה ארטיק? האם זה מוצר להכנת פרוזן יוגורט בבית?

מדובר במלבן לבן שלא ממש נראה כמו ארטיק, אלא יותר מזכיר מבחינת המראה גוש חמאה פחוס. הטעם הוא של וניל, אבל לא שמנתי, אלא חמצמץ של יוגורט והגלידה קלילה, רכה וקרמית. ראשית, ניסינו להשתמש בה כבסיס לפרוזן יוגורט ביתי וערבבנו אותה בנינג'ה עם פירות טריים (ופקאן סיני): התוצאה טעימה מבחינת הטעם, אבל המרקם הוא יותר של פרוזן יוגורט שנמס, דליל מדי. יכול להיות ששימוש בפירות קפואים תורם למרקם סמיך יותר. אכילת הגלידה כארטיק מהנה, אבל מתגלה כמעט מסורבלת לאור להיעדר המקל והעסק הופך להיות דביק. כנראה שהיוגורטיה לא נולדה במטרה להיאכל כארטיק – אבל אנחנו נמשיך להתייחס אליה כאילו היא כן.

שורה תחתונה: אם זה ארטיק - כן. כפרוזן ביתי - קצת פחות. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 5.90-6.90 ליחידה (100 גרם).

יוגורטיה פלדמן (צילום: סטודיו פלדמן, יחסי ציבור)
יוגורטיה פלדמן | צילום: סטודיו פלדמן, יחסי ציבור

טופיפי לבן, Stork

הטופיפי הלבן הוא לא מוצר חדש, אבל הוא מופיע ביותר ויותר חנויות (ואפילו בסופר פארם) ובתור חובבי הגרסה המקורית, נכנענו ורכשנו את המהדורה המוגבלת והיקרה יותר. לפני שבכלל נתייחס לטעם (המצוין) שלהן, חייבים לומר כי הממתק עצמו נראה כמו בונבוניירת חמינדוס חצויות. גרסה בהירה לטופיפי החומים-אגוזיים. מעטפת הקרמל החיצונית ואגוז הלוז שמתחבא בפנים זהים לטופיפי המוכר והאהוב, אבל כפתור השוקולד והמילוי מכילים שוקולד לבן בעצם – מה שהופך את הטופיפי האלה לפחות שוקולדיים-לוזיים ויותר קרמיים. זה עובד מצוין וכמו עם גרסת המקור – בקושי מסיימים את הראשון וכבר מוציאים את השני מהאריזה. אבל למה להתעלל בנו עם המהדורות המוגבלות?

שורה תחתונה: לא פחות טוב מהגרסה המקורית. רק למה לעזאזל יותר יקר? 4 כוכבים.

מחיר: 22 שקלים לאריזת 125 גרם (15 יחידות).

טופיפי לבן או מיני חמינדוס חצויות? (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
טופיפי לבן או מיני חמינדוס חצויות? | צילום: צילום פרטי, mako אוכל
טופיפי לבן (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
טופיפי לבן | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

ליטל מונס, יאנגו דלי

יאנגו דלי, שייבאו את הפראנוי שטירלל את טיקטוק פעם בקיץ, ממשיכים לעקוב אחרי הטרנדים בתחום הממתקים, החטיפים והקפואים וכעת מייבאים סדרת טעמי מוצ'י של מותג Little Moons: וניל, שוקולד בלונדי, שוקולד בלגי ואגוזי לוז, פיסטוק-דבש ומנגו-פסיפלורה. למרות שהגלידה עצמה עשירה ושמנתית, הטעם החביב עלינו ביותר היה דווקא אחד הטבעוניים – המנגו פסיפלורה. טעמי הפירות והשכבה הדקה של קמח האורז מייצרים ביס קטן וכיפי שמשאיר טעם של עוד. שאר הטעמים היו לא רעים, אבל קצת כבדים בשביל מוצ'י לטעמנו האישי. ניכר שבבחירת הטעמים שבחרו לייבא לארץ ניסו לקלוע לחך הישראלי, אבל לנו אישית עדיין חסר טעם קוקוס. לכבוד השקת המוצר מוענקת עליו ביאנגו דלי הנחה כרגע: במקום 50 שקלים, הוא נמכר ב-35 שקלים לשישיית מוצ'יס.

שורה תחתונה: טעים, אבל יקר מדי. 3.5 כוכבים.

מחיר: 35 שקלים למארז 192 גרם (6 יחידות).

מוצ'י ליטל מון (צילום: יחסי ציבור)
מוצ'י ליטל מון | צילום: יחסי ציבור

יוגורט GO אוורירי, תנובה

הבעיה הקבועה שלנו עם מעדנים מוקצפים בסגנון דניאלה הוא שיש נורא קצת מהם. למעשה, אנחנו לא זוכרים מתי אי פעם סיימנו גביע אחד ולא עברנו מיד אחריו לשני, כי עם כל הכבוד – מדובר באוויר, אי אפשר לצפות מאיתנו להיות מסופקים מאוויר. אבל אז הגיע יוגורט החלבון האוורירי החדש של תנובה (יש וניל ויש פירות יער, קחו את הווניל) והוכיח שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל; התכונה שבדרך כלל גורמת לנו פחות להתחבר למעדני חלבון – התחושה שמישהו ערבב פנימה קצת מלט כשאף אחד לא שם לב – התחלפה כאן באיזו נוכחות כבדה ומבורכת שאין במעדנים מוקצפים בדרך כלל. סיימנו את הגביע, והמשכנו בדרכנו בלי להסתכל לצדדים. בשבילנו זה לא מעט.

שורה תחתונה: מוקצף עם נוכחות. 4 כוכבים.

מחיר: 6 שקלים לגביע.

יוגורט גו (צילום: יחסי ציבור)
יוגורט גו | צילום: יחסי ציבור

מרקים ועוגיות, כרמלה

אתר כרמלה משיק לכבוד העונה הקרה את "כרמלהדיש" ו"הקוקיות של כרמלה", שמצטרפים לשלל המוצרים להזמנה הביתה. סדרת המרקים מבוססת חומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים וללא תוספת כוללת מרק תירס, מרק עדשים, מרק שעועית, מרק בטטה ומרק עגבניות איטלקי. ניסינו את הבטטה, העגבניות והעדשים והתרשמנו ממרקים פשוטים וטעימים, נטולי טעם לוואי או תוספות מיותרות ואפילו מתובלים בדיוק מרשים. כמו כן, הכמות מספיקה לארוחת יחיד או למנה ראשונה אם חולקים אותה.

גזרת העוגיות הייתה קצת פחות מלהיבה, לפחות מאלו שטעמנו (פיצוץ שוקולד, עוגיות פיצוחים וחישוקים), אבל החביבות עלינו ביותר היו החישוקים המזרחיים, שהזכירו יותר מכל משהו בין שקדי מרק לעוגיות עבאדי. סדרת העוגיות כוללת גם עוגיות חמאה, עוגיות שוקולד צ'יפס, פצצת שוקולד חמאת בוטנים, פיצוץ שוקולד, חמאה ואגוזי לוז, אלפחורס, קרנאץ' חמאה ושקדים, עוגיות פיצוחים ועוגיות ריבה.

שורה תחתונה: המרקים – כן, עוגיות? לא בהכרח. 3.5 כוכבים.

מחיר: 19.90 שקלים לקופסת 480 גרם של מרק; 34.90 שקלים לקופסת עוגיות של 250 גרם.

כרמלהדיש - סדרת מרקים מוכנים (צילום: יחסי ציבור)
כרמלהדיש - סדרת מרקים מוכנים | צילום: יחסי ציבור
קוקיות כרמלה (צילום: יחסי ציבור)
קוקיות כרמלה | צילום: יחסי ציבור

דגני בוקר בטעם בראוני שוקולד, קראנץ'

מותג דגני הבוקר של קראנץ' השתחל ללא מעט בתים בישראל ובלא מעט טעמים ועכשיו טעם חדש מתווסף לסדרה: קראנץ' בראוניז שוקולד. אנחנו לא יודעים להעיד אם היינו מנחשים בטעימה עיוורת שמדובר בטעם בראוניז ולא טעם שוקולדי כללי, אבל מה שאהבנו בו זה את המתיקות המעודנת והמאופקת שלו, שבזכותה לא רק ילדים יכולים ליהנות ממנו (הוא אפילו מחיטה מלאה). אגב, גם כנשנוש ללא קערת חלב נהנינו ממנו.

שורה תחתונה: הולך גם עם חלב וגם כחטיף. 4.5 כוכבים.

מחיר: 23 שקלים לאריזת 410 גרם.

דגני בוקר קראנץ' בטעם בראוניז (צילום: יחסי ציבור)
דגני בוקר קראנץ' בטעם בראוניז | צילום: יחסי ציבור

פתי בר פינוקי טירמיסו, אסם

סדרת הפינוקים של פתי בר (ביסקוויטים במילויים שונים) מתחדשת בתדירות די גבוהה עם מהדורות חדשות בטעמים מגוונים, כשהפעם הטעם הוא של טירמיסו. ובכן, טעם של טירמיסו אין כאן – אבל טעם של נס קפה בהחלט כן. וגם ריח. וגם טעם לוואי קצת. מה שכן, עבור אלו שאוהבים לטבול פתי בר בכוס קפה נמס – מדובר בהגשמת חלום: ביסקוויט בטעם נס קפה שנשאר שלם ולא מתפרק בתוך המשקה.

שורה תחתונה: לאוהבי הנס קפה בלבד. 2.5 כוכבים.

מחיר: 11.50 שקלים לאריזת 220 גרם.

פינוקי טירמיסו (צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור)
פינוקי טירמיסו | צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

תה וחליטות בטעמים חורפיים, ויסוצקי

ויסוצקי משיקה לכבוד החורף שלושה טעמים חדשים: תה שחור עם הל, חליטת חמדת הפקאן ותה ירוק מנגו. את חמדת הפקאן והמנגו נשאיר עבור חובבי חליטת חמדת השקד, לה יש מעריצים רבים, אצלנו המנצח הברור הוא התה השחור בתוספת הל, אותו שתינו בנאה גדולה ונשמח מאוד שיישאר איתנו לנצח ולא רק כמהדורה מוגבלת.

שורה תחתונה: תה שחור עם הל – מושלם. 4.5 כוכבים.

מחיר: 22 שקלים למארז של 25 יחידות.

תה וחליטות לחורף. ויסוצקי (צילום: יחסי ציבור)
תה וחליטות לחורף. ויסוצקי | צילום: יחסי ציבור

ערכות החמין של מרינדו

בקצביות מרינדו אוהבים להכין לבשלנים ערכות בשר מוכנות להכנה ביתית במהדורות חגיגיות וגם לכבוד עונת החמין הם משיקים נבחרת סירים, שמאחורי כל אחד מהם עומד בשלן אחר: רחלי קרוט עם חמין הונגרי של סבתא נומי, רותם ליברזון עם חמין פרסי ריחני ועשיר, בן שי עם טשולנט מזרח ומערב ודור פלג עם חמין ארגנטינאי – כל אחד והסיר עם ההשפעות והמסורת המשפחתית שלו מהבית. כל ערכה כזאת כוללת סיר אמייל נאה שבתוכו נתחי בשר מובחרים של קצביית מרינדו, תבלינים, קטניות, גריסים ודבש/סילאן. כמו כן, עשרה שקלים מכל מארז שיימכר, ייתרמו לטובת סיוע לבניית ושיקום יישובי עוטף עזה.

אנחנו הכנו את סיר החמין של רחלי קרוט לפי הוראות ההכנה המצורפות – וקיבלנו סיר נדיב, מהביל וטעים לשבת, טעימה של מסורת קצת אחרת מזאת הרגילה שלנו כשזה נוגע לחמין. יש משהו מגניב בלקבל את כל המצרכים מדודים וארוזים, ככה שיש באסה קטנה שעדיין צריך להתארגן על מצרכים (בצלים, תפוחי אדמה, שזיפים מיובשים). נכון שמרינדו מתמחים בבשר – שיש שיגידו שהוא לב הסיר, אבל אם כבר קונים ערכה – היינו שמחים שתכלול את כל המוצרים ולא לפצל לנו את ההתארגנות לחמין לביקור משלים אצל הירקן. בכל מקרה, עבור מי שלא מקובע מדי על סיר החמין שלו – מובטחת לו הנאה.

שורה תחתונה: חם ומגניב. 4 כוכבים.

מחיר: 209 שקלים באתר ובקצביות הרשת. 249 שקלים בהזמנה מוולט.

ערכת החמין של רחלי קרוט. מרינדו (צילום: יחסי ציבור)
ערכת החמין של רחלי קרוט. מרינדו | צילום: יחסי ציבור

קפסולות ברזיל, לנדוור

מותג הקפסולות מותאמות מכונות נספרסו של לנדוור מוסיף סדרה חדשה לאוסף: ברזיל SANTOS FANCY ASTRID. קפה חד זני מפולי ערביקה בדרגת חוזק 14. לזכותו של הקפה ייאמר שהוא אכן חזק, אבל מה שאהבנו בו בעיקר זה את הטעם המאוזן, הניחוח הנעים והיעדר החמיצות. 

שורה תחתונה: אחלה קפסולה. 4.5 כוכבים.

מחיר 16.5 שקלים למארז 10 קפסולות.

קפסולות ברזיל  (צילום: מפעל קפה לנדוור, יחסי ציבור)
קפסולות ברזיל | צילום: מפעל קפה לנדוור, יחסי ציבור

בירה חקלאית

אנשי מבשלת בירה שפירא הגיעו לשדה ניצן בעוטף עזה לקטוף פירות טרופיים (אננס ומנגו) במשק ניסקה, שנזקק לידיים עובדות ובסוף העבודה רכשו את כל התוצרת הטרייה. בעזרת מפונים מנתיב העשרה ששוכנים כעת סמוך למבשלה הם יצרו מהדורה מוגבלת של בירה מפירות העוטף: בירת אייל קלילה ובהירה עם 4.8% אלכוהול. 

לעוד פרטים ורכישה כנסו לכאן.